22 de dovezi că traiul în țările mici este ca o realitate paralelă

Există multe mituri despre țările mici. Mulți consideră că în Monaco trăiesc doar multimilionari, iar în Vatican doar clerici.

Mulți dintre noi habar nu au ce înseamnă să locuiești într-o țară pe care o poți parcurge pe jos într-o singură zi.

Nu am putut ignora un subiect atât de interesant și am aflat niște detalii extrem de interesante despre traiul în țările mici.

Vatican.

Vaticanul este cel mai mic stat din lume. Locuitorii săi au 2 tipuri de pașapoarte. Orașul-stat emite pașapoarte obișnuite, iar Sfântul Scaun are pașapoarte diplomatice. Cetățenia de aici este temporară; numai lucrătorii locali și membrii familiei lor o pot obține. După încheierea slujbei la Sfântul Scaun, pașaportul este înlocuit de cel italian, iar fostul cetățean este escortat în afara zidurilor vechi.

Copiii cetățenilor Vaticanului primesc, de asemenea, cetățenia. Dar sunt privați de ea imediat ce împlinesc 18 ani sau de îndată ce părinții își pierd dreptul la pașaportul acestui stat.

Magazinele Vaticanului sunt scutite de taxe, iar prețurile sunt mai mici decât în ​​Roma, cu aproape 25%.

Cetățenii Vaticanului nu au voie să meargă pe străzi cu umerii dezgoliți, cu fuste scurte sau pantaloni scurți. Petrecerile zgomotoase sunt, de asemenea, interzise.

În Vatican nu există baruri sau cluburi, iar locuitorii merg să se distreze la Roma. Principala regulă este să nu întârzii acasă deoarece porțile se închid la 1:15 și se deschid la 5:45 dimineața. Petrecăreții nu vor fi lăsați să își petreacă noaptea pe stradă, dar vor fi incluși într-un registru special al contravenienților.

Locuitorii Vaticanului pot invita prieteni din alte țări să-i viziteze. Dar exact la miezul nopții vizitatorii trebuie să părăsească orașul-stat, iar proprietarii sunt obligați să-i însoțească până la poartă. Doar rudele apropiate pot rămâne peste noapte.

Monaco.

Monaco este al doilea cel mai mic stat european după Vatican. „Pot traversa țara de la un capăt la altul în circa 50 de minute, sau poate chiar în 40, dacă fac jogging”, scrie un utilizator Reddit.

Cetățenii din Monaco sunt numiți monegasci și au anumite privilegii precum subvențiile pentru locuințe. Nu este deloc ușor să se obțină pașaportul acestui stat. De cele mai multe ori trebuie să fii rezident nativ. O altă opțiune este de a încheia o căsătorie oficială cu un nativ. Dar cetățenia se acordă numai după 10 ani de la data căsătoriei.

Monaco are un cod vestimentar strict. Nu se permite să mergi desculț, însă, pe de altă parte, este interzisă purtarea încălțămintei pe iahturi.

Aici nu există armată, dar sunt mulți ofițeri de poliție. Datorită acestui fapt țara are o rată a criminalității foarte scăzută, iar oamenii merg la închisoare pentru furt sau fraude financiare. Sau pot nimeri acolo și pentru faptul că au jignit un animal în public. Celulele au vedere la mare și sală de sport.

San Marino.

San Marino este condus de 2 căpitan-regenți , care sunt aleși pentru o perioadă de 6 luni. În timpul mandatului nu li se permite să conducă mașina.

În San Marino a existat mult timp o singură persoană care se afla în închisoare. Avea la dispoziție sală de sport, bibliotecă și sală TV. Mânca într-un restaurant, pentru că nu era profitabil pentru el singur să întrețină sala de mese.

Aceasta este singura țară din lume în care există mai multe mașini decât oameni. Pentru fiecare rezident din San Marino există 1,6 mașini.

În 2017 statul San Marino a primit titlul de cea mai puțin vizitată țară din Europa.

Malta.

În Malta nu există munți și nici apă dulce și foarte puțină vegetație. Iernile în Malta sunt calde, rareori când temperatura ajunge sub 10°C. Dar, din moment ce nu există încălzire centrală sau izolație termică, în case este cam la fel de rece ca afară.

Malteza este singura limbă semitică din lume care are alfabet latin. Are influențe arabe și italiene. A doua limbă oficială din țară este engleza, care este vorbită de aproape toată lumea.

Acest stat are niște legi destul de ciudate. Alergarea „agresivă” este interzisă în locurile publice. Este vorba despre jogging, în timpul căruia persoanele mișcă prea activ brațele și picioarele și le-ar putea dăuna celor din jur. De asemenea nu se permite să se lase pe străzile orașelor scări sau alte instrumente care pot fi folosite de hoți. Persoanele care uită o scară lângă casă ar putea chiar fi judecată.

Lumea de aici nu se grăbește deloc. „Am încercat, timp de o lună, să intru într-un magazin de bunuri de uz casnic care se află pe o stradă din apropiere”, povestește o tânără care a venit la Malta să studieze și a rămas aici să locuiască. – În fiecare săptămână apăreau noi anunțuri. Unul chiar mi-a plăcut: „Ne pare rău, suntem la pescuit. Probabil că nu ne vom întoarce curând”.

Este o țară foarte dens populată. „Oriunde ai merge, vei fi înconjurat de oameni. Mulți dintre ei se vor dovedi a fi cunoscuți”, spune un britanic care locuiește în Malta.

Liechtenstein.

În Liechtenstein rata sărăciei este zero. Mai mult de jumătate din toți angajații vin zilnic din țările vecine – Austria, Elveția și Germania.

Prințul Liechtenstein, prințul Hans-Adam II, nu are pază. Intră ușor în contact cu trecătorii și în fiecare an, la 15 august, organizează o petrecere în castelul său, la care sunt invitați toți locuitorii țării.

Liechtenstein are mai multe firme înregistrate decât cetățeni. Una dintre aceste companii, de exemplu, produce cristale Swarowski.