21 de trucuri pe care trebuie să le cunoașteți neapărat dacă urâți să faceți curățenie

Este timpul să faceți curățenie în casă și să economisiți totodată și bani! Curățe va deveni, de acum încolo, o adevărată plăcere dacă veți ține cont de următoarele sfaturi.

Aceste sfaturi vă vor veni în ajutor chiar și în cele mai dificile momente.

Baftă!

1. Folosiți plastilina „Magic clean” preparată în condiții de casă!

Cnet

Dizolvați 1/4 ceașcă de Borax într-o ceașcă de apă caldă și amestecați cu 150 ml de adeziv. Utilizați acest amestec lipicios pentru a strânge fârâmiturile de pe tastatură. E dezgustător, dar eficient!

2. Curățați tocătorul cu ajutorul lămâii.

Kcet – Linda Ly

Presărați mai întâi tocătorul cu sare și apoi curățați-l cu o jumătate de lămâie, veți reuși să curățați toate petele de pe el.

3. Ștergeți ferestrele cu un ziar.

Mom 4 Real

Extraordinar! Pentru a preveni deteriorarea ferestrelor după spălarea cu produse chimice, ștergeți geamurile cu ziare. E o metodă mai veche, dar funcționează excelent.

4. Eliminați rugina.

Bon Appetit

Scăpați de rugina de pe vasele din fonta! Puneți-le în oțet până când rugina începe să se desprindă. Apoi ungeți vasele cu ulei obișnuit și „coaceți-le” la 175°C timp de o oră.

5. Păstrați căștile curate.

Krazy Coupon Lady

Nu este nimic mai neplăcut decât căștile murdare, mai ales dacă le-a folosit altcineva. Utilizați o periuță de dinți pentru a curăța interiorul căștilor și apoi ștergeți-le cu o cârpă umedă cu puțin antiseptic.

6. Îndepărtați zgârieturile de pe suprafațele de lemn.

Listotic

Pentru a scăpa de zgârieturile de pe mesele din lemn, amestecați 1/4 de oțet alb cu 3/4 de ulei de măsline sau vegetal. Veți fi uimiți de rezultat.

7. Curățați buretele.

Moms Against Cooties

Buretele este un teren foarte prolific pentru reproducerea bacteriilor! Pentru a-l păstra curat, puneți-l în microunde pentru un minut și veți uita de bacterii.

8. Curățați jucăriile din plastic.

Happiness Is Home Made

Puneți jucăriile copiilor în mașina de spălat vase! Știați că le puteți dezinfecta în acest fel? Va trebui doar să alegeți regimul corect și să nu puneți obiecte mici.

9. Curățați fierul.

A Mum’n The Oven

Murdăria de pe fierul de călcat vă poate lăsa cămășile necălcate. Pentru a o înlătura presărați sare pe masa de călcat și treceți cu fierul fierbinte peste sare. Murdăria va dispărea rapid!

10. Îndepărtați părul și lâna.

Real Simple

Îmbrăcați o mănușă de cauciuc umedă. Veți rămâne surprinși de faptul că mănușa va curăța ca un magnet toate suprafețele.

11. Curățați capătul dușului.

Reddit

Dacă ați observat că dușul este murdar, vă propunem o metodă foarte eficientă pentru a-l curăța. Înfășurați-l într-o pungă cu oțet alb și lăsați-l peste noapte. Veți rămâne surprinși de rezultat.

12. Curățați încălțămintea cu un remediu foarte simplu.

She Finds

Curățați încălțămintea de culoare albă cu ajutorul acetonei. Turnați puțină acetonă pe un disc de vată și curățați petele.

13. Curățați jaluzelele cu o perie.

Bucurie plăcută

Curățați jaluzelele cu ajutorul unei perii. Cu cât este mai mare peria, cu atât mai mare va fi zona pe care o veți curăța!

14. Spuneți-le „Adio!” tuturor colțurilor murdare”.

Lifehacker

Dacă nu aveți un aspirator cu duză pentru spațiile mici, luați o rolă goală de la hârtia igienică și pliați-o după forma dorită. Spuneți-i adio prafului!

15. Dați strălucire farurilor auto!

It Still Runs

Este mai bine să utilizați pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu. Utilizați o cârpă pentru a aplica pasta de dinți și apoi ștergeți bine farurile pentru a le da strălucire.

16. Curățați cuptorul cu microunde!

It Still Runs

Puneți într-un bol niște felii de lămâie, 1/4 ceașcă de oțet (de mere sau alb), apă și lăsați-l în cuptorul cu microunde timp de 3-4 minute ca să se formeze aburi.

După expirarea timpului țineți ușa închisă timp de cel puțin zece minute ca să acționeze. Luați apoi o cârpă umedă și ștergeți bine cuptorul cu microunde.

17. Oferiți-i nouă viață mopului vechi.

An English Accent

Mopurile noi sunt destul de costisitoare ca să ne permitem să le cumpărăm foarte des. Puteți să-l acoperiți cu un ciorap vechi!

18. Îndepărtați petele vâscoase.

Wonder How To

Utilizați făină pentru a curăța lichidele sau substanțele vâscoase. Acesta absoarbe excesul de umiditate și transformă resturile într-o substanță care se va curăța mai ușor.

19. Curățați tacâmurile vechi!

Wonder How To – Living Green Clean

Curățați tacâmurile vechi și ruginite punându-le într-un pahar înalt umplut cu apă caldă și suc de lămâie (1:1). Lăsați să acționeze aproximativ zece minute, apoi ștergeți-le cu o cârpă moale.

20. Curățați grila de ventilație.

The Family Handyman

Curățați rapid și ușor grila de ventilație folosind un spray cu aer comprimat.

21. Curățați mătura de pânza de păianjen.

The Krazy Coupon Lady

Pentru a scăpa de praf și de pânza de păianjen de pe mătură, țineți-o în apă cu săpun timp de o oră apoi clătiți-o bine și lăsați-o să se usuce.

Cu aceste sfaturi utile nu vă mai fi frică să faceți curățenie!

Giphy

Ați încercat aceste metode? Au fost eficiente?