21 de lucruri pe care trebuie să reușești să le spui fiicei tale

A fi mamă nu presupune doar o bucurie imensă, ci și o mare responsabilitate și multe griji. Să fii mama unei fetițe înseamnă să o poți pregăti pentru viața matură, astfel încât să nu repete greșelile tale.

Niște adevăruri simple, care sunt spuse la timpul potrivit de către mama, pot ușura semnificativ viitorul fetiței. Astăzi veți afla ce anume trebuie să reușiți să îi spuneți fiicei dvs.

Dragostea nu este doar fericire

Doar în povești dragostea cu prințul reprezintă o fericire absolută. În viața reală dragostea înseamnă nu doar fericire, ci și durere. Relațiile trec mereu prin încercări, iar noi trebuie să învățăm să le depășim.

Fericirea este o alegere, nu un dar

Nu există o stare predefinită care te face automat fericită. Să fii fericită sau nu e complet alegerea ta și nu depinde de circumstanțele vieții. Nu aștepta să se întâmple o minune, trebuie să găsești fericirea în orice moment al vieții.

Nu te încrede în cuvinte

Cuvintele frumoase, lauda și complimentele nu sunt întotdeauna reale. Uneori bărbații le folosesc pentru a obține o relație de scurtă durată, iar femeile le pot folosi pentru a-ți câștiga încrederea. Cuvintele autentice sunt mereu confirmate de fapte.

Acceptă-te așa cum ești

Și totodată caută mereu să devii mai bună! Găsește lucrurile pe care vrei să le schimbi în tine și acceptă-le pe cele care nu pot fi schimbate.

Vocea interioară de multe ori ne ajută

Intuiția și presimțirea sunt importante și te pot ajuta să eviți multe probleme. Dacă cei din jur te conving că totul e în regulă, dar tu simți că ceva nu merge bine, nu fi credulă, ci caută să afli adevărul.

Prietenii sunt cel mai bun sprijin

Prietenii adevărați nu pot fi mulți, ei trebuie prețuiți, ajutați și sprijiniți. Acești oameni sunt una din principalele averi ale omului. Totodată e important să poți face diferența între un prieten adevărat și unul de ocazie.

Lacrimile nu sunt un semn al slăbiciunii

Este perfect normal să-ți plângi necazul sau bucuria. Lacrimile care nu sunt plânse pot provoca boli și tulburări emoționale. Psihologii afirmă că slabi sunt de fapt oamenii care nu pot plânge.

Frumusețea interioară este mai importantă decât aspectul exterior

Frumusețea trupului nu valorează nimic dacă nu are un conținut bogat în interior. Bunătatea, sinceritatea, blândețea sunt trăsături care îți vor sublinia feminitatea indiferent de vârstă sau aspect exterior.

Este fundamental să ai o opinie proprie

Nu urma moda sau turma – ele te pot duce în prăpastie. Apreciază de sine stătător lucrurile și nu prelua concluziile altora de-a gata. Sigur asta nu înseamnă să te dai cu părerea mereu, cu sau fără ocazie – acesta e un semn de lipsă de bun simț.

Trebuie să te respecți și să fii demnă

Demnitatea și respectul de sine trebuie să meargă mână în mână cu respectul față de alții. Nu te lăsa niciodată călcată în picioare.

Critica nu este altceva decât o oportunitate de creștere

E o pierdere de timp să te superi pentru că ești criticată. Dimpotrivă, învață să deosebești critica binevoitoare de cea distructivă și folosește-o pe cea dintâi pentru propria ta creștere.

Trebuie să poți discerne minciuna

Discernământul este o calitate foarte importantă, care te va ajuta să eviți multe situații neplăcute și relații distructive.

Viața personală nu e un subiect de discuție

Problemele și reușitele din viața personală nu trebuie afișate în public. Mulți oameni reacționează inadecvat la ele, putând reacționa cu invidie, pizmă și rea-voință.

Trăiește ziua de azi, dar urmărește-ți visul

De fapt tot ce ai la dispoziție este ziua de azi. Trebuie să te poți bucura de ea și să valorifici toate oportunitățile pe care ți le oferă.

Cheia succesului sunt obiectivele clar formulate

Scopul de bază și înțelegerea pașilor spre el – iată ce ne umple viața de sens și echilibru. Fără scop omul nu trăiește, ci pur și simplu există. Trebuie să fii mereu conștientă de faptele tale și de consecințele lor pentru a înțelege cât de aproape ești de obiectivul tău.

Viața ta e în mâinile tale

Doar de tine depinde viața ta și faptele tale. Tu ești stăpână peste viața ta și tu ești cea care, în cele din urmă, poartă responsabilitatea pentru ceea ce ți se întâmplă.

Laudă de sine nu miroase a bine

Nu trâmbița succesele și reușitele tale. Bunătatea, bucuria, pacea au nevoie de liniște. Lăudăroșii în schimb sunt înconjurați mereu de invidie, bârfe și răutate.

Trebuie să depășești supărările și necazurile

Să porți mereu cu tine vechile supărări și pierderi este o alegere foarte proastă. Trebuie să poți ierta, să lași în trecut tot ce te-a făcut să suferi.

O relație ideală trebuie să-ți ridice semne de întrebare

Relații ideale nu există. Certurile, grijile, supărările au loc în orice relație. Dar dacă totul este ideal, s-ar putea să fie ceva putred la mijloc.

Trecutul trebuie să rămână în trecut

Să-ți amintești mereu și să te lași rănită de cele întâmplate în trecut este o cale de auto-distrugere. Trecutul nu mai poate fi schimbat, trebuie să accepți asta. În schimb prezentul și viitorul depind de tine!

Orice situație are și ceva bun

Chiar și cea mai dificilă situație se poate schimba spre bine dacă reușești să vezi în ea ceva util. Să vezi lumina în beznă este o adevărată artă, care de multe ori are efect de colac salvator.

Învățând fiica aceste lucruri simple, dar importante, o veți ajuta enorm pentru viitorul ei.