20 sfaturi de la de la make-up artiști, pentru un machiaj de nota 10.

Femeile apelează la machiaj pentru a-și pune în valoare frumusețea, unele petrecând ore în șir în fața oglinzii pentru a găsi machiajul care le reprezintă.

La realizarea unui machiaj de nota 10 trebuie să țineți cont de forma feței și a nasului, lungimea și culoarea părului, forma și culoarea ochilor, vârstă și stilul de viață. Un machiaj bine executat și care vă pune în valoare frumusețea vă dă mai multă încredere în dvs și vă face să vă simțiți mai atrăgătoare.

Iată ce trucuri de la profesioniștii în make-up puteți pune în aplicare pentru a obține un machiaj impecabil:

1. Machiajul începe cu aplicarea fondului de ten potrivit pentru tipul de piele. Baza pentru machiaj trebuie să fie în nuanța tenului, astfel machiajul va arăta cât mai natural posibil. Pentru a alege nuanța potrivită testați culoarea pe dosul palmei sau pe încheietura mâinii, dar acest lucru nu este de suficient! Atunci când alegeți o nuanță, asigurați-vă că puneți o cantitate mică de fond de ten pe linia bărbiei. În câteva minute, când fondul de ten se va adapta temperaturii corpului, veți înțelege dacă nuanța se potrivește nuanței pielii.

2. Dacă vă îndoiți care dintre nuanțele alese vi se potrivesc, alegeți nuanța cea mai deschisă, va conferi tenului strălucire.

3. Pentru a masca semnele de oboseală, aplicați în jurul ochilor un fard corector. Rețineți: nuanța roz a corectorului va ascunde umbrele de albastru-purpurii, iar nuanța de auriu pentru luminozitate şi strălucire.

4. Nuanța pudrei (pulbere sau compactă) trebuie să se potrivească cu tenul sau să fie cu un ton mai deschis decât nuanța tenului feței. Vara, alegeți o pudră pulbere cu un ton mai închis pentru efect de bronz natural pielii.

5. Dacă tenul este întunecat alegeți o nuanță mai închisă sau mai strălucitoare a blush-ului.

6.Este cel mai convenabil să folosiți două nuanțe de blush pentru machiaj: mai întunecat pentru a sublinia forma feței și mai deschis pentru a conferi tenului un aspect proaspăt și un efect de luminozitate.

7. Pentru a obține un machiaj impecabil al ochilor, nu uitați regulile de aur din partea make-up artiștilor: nuanțele deschise măresc și accentuează ochii, cele întunecate micșorează și umbresc ochii.

8. În același timp, utilizați 2-3 nuanțe din aceeași gamă de culori: aplicați umbrele de culoare deschisă sub sprâncene, a doua cea mai deschisa nuanța se folosește pe pleoapa în partea interioară, iar cel mai închis fard, în coltul exterior al ochiului.

9. Creionul aplicat pe linia genelor accentuează și adaugă profunzime privirii.

10. Rimelul negru pentru efect de volum. Scoate în evidență expresivitatea ochilor.

11. Dacă decideți să aplicați un rimel colorat, țineți cont de culoarea ochilor. Rimelul maro este potrivit pentru ochi albaștri și cenușii, rimelul gri și albastru – pentru ochii căprui și verzi.

12. Aplicarea rujului conferă un aspect impecabil.

13. Creionul de contur evidențiază și corectează forma buzelor și fixează rujul. Dacă nuanța creionului nu coincide cu nuanța rujului sau a luciului, atunci nu numai că vă va îmbătrâni, dar poate părea vulgar.

14. Alegeți o nuanță a creionului de buze cu un ton mai deschis decât nuanța rujului sau un creion transparent pentru conturul buzelor. Creionul pentru buze se aplică în cazul rujurilor pronunțate. Dacă rujul este în nuanțe pastelate, aplicați un creion incolor. Funcția principală a creionului este de a fixa rujul.

15. Aplicați rujul cu o pensulă pentru buze. Îndepărtați excesul de ruj cu un șervețel. Pentru a fixa rujului, aplicați pudră. Aplicați al doilea strat de ruj. În acest fel rujul va rezista mai mult pe buze.

16. Alegeți nuanțe de ruj care sunt în armonie cu fața chiar și în cazul în care nu sunteți machiate.

17. Dacă optați pentru un ruj într-o culoare intense, păstrați restul machiajului într-o notă discretă și invers.

18. Nuanța rujului trebuie să fie în armonie cu machiajul ochilor.

19. Luciul de buze poate fi aplicat peste ruj sau direct pe buze. Pentru a evita amestecarea culorilor rujului și luciului, aplicați pe partea superioară a rujului un luciu transparent.

20. Pentru a da volum buzelor, aplicați câteva pete de culoare: două pentru a evidenția buza superioară și una în mijlocul buzei inferioare.

Distribuiți acest articol tuturor prietenelor dvs!