20 dovezi că experții în marketing sunt cei mai nesuferiți oameni din lume

Marea întrebare pe care experții în marketing și-o pun − cum să vândă un produs? Un preț bun? Consumatorul va cumpăra din necesitate? Expertul în marketing trebuie să vândă povesti pe care clientul vrea să le creadă. Nu au inventat ei această tehnică, dar au folosit-o de ani de zile pentru a vinde produse, servicii și idei.

Experții în marketing și consumatorii sunt complici în această povestire (sau minciună). Experții spun povesti. Consumatorii, care se înșeală, cumpără poveștile.

În general, consumatorii iau decizii rapide. Aceasta este o abilitate pe care am moștenit-o de la strămoșii noștri, care au trebuit să ia decizii rapide pentru a supraviețui.

Chiar și experții în marketing, cei care creează minciunile, ar trebuie să creadă în ceea ce au creat ei înșiși. Crezând în minciunile lor,îi face să se simtă bine despre produsele pe care le doresc, despre ideile pe care le cumpără.

De fapt, consumatorii cumpără doar acele produse care sunt în raport cu viziunea lor asupra lumii. Iar sarcina experților în marketing este aceea de a împacheta produsele în poveștile care se potrivesc acelei viziuni a lumii a clientului. Cu toate acestea, povestea funcționează numai atunci când consumatorul realizează într-adevăr beneficiile produsului din primul moment.

Experții în marketing au puterea de a influența oamenii și chiar societățile întregi, atât pozitiv cât și negativ. Atunci când spun povesti, experții în marketing ar trebui să ia întotdeauna în considerare angajamentul lor față de societate.

Dacă chiar și există un loc aparte în iad pentru unii dintre oameni, atunci acesta este rezervat specialiștilor în marketing. Experții în marketing, au un singur scop: să ne facă să cumpărăm lucruri la preț exagerat, dar pentru care au fost investite minime resurse.

Nu mă credeți? Atunci priviți!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.