Cu siguranță, până acum nu ați știut despre aceste 20 animale ciudate și neobișnuite de pe planeta noastră.

În lumea noastră există uimitoare specii de animale pe care încă nu le-ați văzut. Unele dintre ele poate le-ați văzut, dar altele vor fi o adevărată descoperire pentru voi.

Ați văzut vreodată un limax de mare de culoare neagră cu auriu?

Salamandra chineză (din latină Andrias davidianus) este considerat cel mai mare amfibian de pe planetă. Dacă măsurați lungimea sa împreună cu coada, atunci lungimea poate ajunge la 1 metru și 80 de centimetri și poate cântări până la 70 de kilograme!

În Oceanul Atlantic și în Caraibe, se întâlnește bibanul albastru sau papagalul albastru, cum mai este numit. Habitatul său sunt recifele de mică adâncime.

Această moluscă din familia Ovulidae este numită Limba de Flamingo sau în latină Cyphoma gibbosa. Ele de asemenea sunt întâlnite la mică adâncime în Marea Caraibelor.

În Oceanul Atlantic la adâncime, trăiesc astfel de reprezentanți ai aricilor de mare din familia Echinoidelor.

Anemona marină este adesea confundată cu frumoasele flori subacvatice. Cu toate acestea, de fapt, el este un animal nevertebrat, prădător, care nu are schelet.

În latină acest animal se numește Pelochelys cantorii și este o specie de broască țestoasă cu 3 picioare.

Broască țestoasă australiană cu gât lung.

Broasca Breviceps fuscus sau broasca de apă neagră, locuiește în Africa.

Broasca căpșună ananas.

Această pasăre este numită în latină Rhinoplax vigil și este întâlnită pe Peninsula Malay, Sumatra și Borneo.

Mongolia și China reprezintă patria pentru acest jerboa urecheat. Aceste rozătoare au labe lungi, coadă lungă și urechi foarte mari.

Tenrecul dungat (lat. Hemicentetes semispinosus) – un animal colorat din Madagascar.

Multe specii de insecte Fulgoroidea elimină o secreție seroasă, care se solidifică și formează un fel de filamente. Acestea reprezintă o apărătoare de dușmani.

Trigonognathus kabeyai − singura specie existentă din ordinul Trigonognathus familia etmoptera. Arealul de răspândire − partea de nord-vest și centru a Oceanului Pacific, la adâncimi de pînă la 360 m.

Vă prezentăm un Galeopterus variegates din ordinul Dermoptera.

Molia cu numele Phobetron pithecium.

Peștii Pinagor trăiesc în mările nordice.

Peștele Rhinopias eschemeyeri trăiește în Indonezia.

Gavialis gangeticus este un reprezentant al crocodililor, iar numele lui înseamnă „crocodil” în hindi. Gavial este un animal mare și unic.


V-a plăcut articolul? Distribuie și prietenilor tăi!