20 de trucuri pe care divele din secolul trecut le-au făcut de dragul frumuseții

Una dintre participantele la concursul de frumusețe a spus că, pentru a se obișnui să zâmbească pe scenă, și-a uns dinții cu vaselină.

Vedetele secolului al XX-lea au demonstrat ingeniozitate pentru a-și păstra și spori frumusețea. Dar unele dintre trucurile lor sunt puțin șocante.

Twiggy folosea 3 seturi de gene false.

În copilărie Twiggy avea o păpușă cu gene foarte lungi. De aici a provenit și imaginea ei neobișnuită. Fiecare procedură de machiaj dura circa 2 ore, pentru că își lipea tocmai 3 straturi de gene false pe pleoapele superioare și inferioare.

Joan Crawford mesteca mereu gumă.

Populara actriță a anilor 30 a construit un adevărat cult pentru a-și păstra frumusețea. Dimineața își stropea de 25 de ori fața cu apă cu gheață pentru a-i conferi prospețime și fermitate, apoi aplica o cremă hidratantă.

Pentru a-și menține pielea de pe coate moale și tânără folosea suc de lămâie.

Pentru ca albul ochilor să ca zăpada își punea pe pleoape tampoane umezite cu acid boric.

Și pentru a menține o linie frumoasă a maxilarului mesteca gumă.

Brigitte Bardot își umezea părul cu salivă.

Buclele lui Brigitte Bardot erau foarte frumoase. Pentru ca șuvițele să-i încadreze frumos fața ea recurgea la un truc destul de ciudat: umezea cele mai lungi bucle cu salivă și le punea după ureche. După ce se uscau arătau minunat.

Jacqueline Kennedy dormea ​​pe fețe de pernă de mătase.

Pentru a-și păstra părul strălucitor și frumos Jacqueline Kennedy folosea mai multe trucuri.

Dormea pe fețe de pernă de mătase pentru a avea bucle netede și ușor de coafat.

Pe stradă își acoperea adesea părul cu o eșarfă de mătase pentru a-l proteja.

Ungea vârfurile părului cu ulei, cel mai adesea lavandă, pentru a le proteja de uscare.

Jacqueline mai avea un secret, opta pentru un machiaj discret, dar alegea o nuanță de ruj care se combina cu rochia.

Lucille Ball își rădea sprâncenele. 

Sprâncenele subțiri au fost populare în anii 1920 și 1930. Multe femei le smulgeau sau chiar le rădeau complet. Iar actrițele de la Hollywood desenau arcuri pentru a adăuga mai mult dramatism imaginii de pe ecran. Actrița de film Lucille Ball a trebuit să-și radă complet sprâncenele pentru a obține un rol în „Roman Scandals” (1933).

Rita Moreno lupta cu erupțiile cu o perie rigidă.

Pe vremea tinereții Ritei Moreno se foloseau 2 remedii pentru combaterea acneei: o cantitate mare de raze ultraviolete și un amestec de etanol și acetonă. Actrița a stat ore în șir la soare, dar  fără rezultat. Apoi și-a dat seama cum să scape de erupțiile cutanate. Folosea zilnic o perie aspră pentru a-și exfolia stratul superior al pielii.

Mae West folosea ulei pentru copii.

În loc de cremă hidratantă actrița și dramaturga Mae West folosea ulei de nucă de cocos și îi plăcea să aplice ulei obișnuit pentru bebeluși pe piele.

Marlene Dietrich a recurs la liftinguri.

În anii 40, când chirurgia plastică era abia la început, Marlene Dietrich a reușit să inventeze un înlocuitor sigur pentru ea. Pentru a-și ascunde ridurile de pe frunte își întindea pielea și o fixa cu plasture pe care îl ascundea sub o perucă ori sub păr. Și pe măsură ce a îmbătrânea, a descoperit o metodă de a-și ascunde pielea lăsată de sub bărbie. Folosea un lănțișor subțire de aur, pe care îl întindea sub bărbie și îl fixa după urechi.

Strălucirea magnifică a părului se datora unei peruci presărate cu praf de aur.

Lui Marilyn Monroe nu-i plăcea să-și spele părul.

Vedeta avea multe secrete de frumusețe.

Pentru a-și păstra blondul cât mai mult și pentru a nu-l arde cu peroxid, Marilyn Monroe și-l spăla cât mai rar. Și pentru a-l păstra curat, folosea pudră pentru copii.

Efectul genelor luxuriante, dar în același timp naturale, makeup artistul ei Allan Snyder tăia genele false în jumătate și le lipea doar de vârfurile celor naturale.

Folosea sutien push-up cu o formă conică caracteristică acelei perioade. Avea 2 curele suplimentare pentru o susținere mai bună a bustului și 4 cupe în loc de 2.

Pentru a arăta spectaculos în rochii cu umerii goi, Monroe făcea exerciții zilnic.

Ce părere aveți despre aceste trucuri?