20 de ținute superbe sau cum se poartă corect hainele de culoare roșie după ce ai împlinit 40 de ani!

Culoarea focului nu numai că permite crearea unei ținute stilate și elegante, ci și te poate face să arăți mai tânără. Urmăriți selecția pe care am făcut-o pentru dvs. și veți vedea că piesele vestimentare de culoare roșie și bordo vă pot face ținuta plină de viață și de feminitate!

Atunci când vă alegeți o haină e foarte important să găsiți nuanța cea mai potrivită:

  • Femeilor cu piele deschisă și păr blond deschis li se potrivește un roșu cu nuanță gălbuie: tomate sau corai.
  • Femeile cu piele aurie și păr roșcat ar fi bine să opteze pentru un roșu ruginiu sau de nuanța rodiei.
  • Femeile cu piele închisă ar trebui să evite purtarea hainelor roșii în apropierea pielii și să opteze pentru accesorii roșii, cum ar fi eșarfa sau gentuța.
  • Femeile cu piele palidă și păr blond-cenușiu arată cel mai bine într-un roșu rece cu nuanță albăstrie.
  • Cel mai bine culoarea roșie li se potrivește brunetelor cu o ușoară nuanță albăstrie a pielii. Ele își pot permite să poarte practic orice nuanță de roșu.

Celebritățile trecute de 40 care preferă culoarea roșie în vestimentație

Multe vedete trecute de al patrulea deceniu folosesc culoarea roșie atât în vestimentația cotidiană, cât și la evenimentele speciale. Printre ele se numără atât brunetele Penelope Cruz, Monica Belucci, Salma Hayek, cât și blondele Kate Blanchet, Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman sau Cameron Diaz. La evenimentele publice multe celebrități apar în rochii roșii, iar în viața cotidiană optează pentru pantaloni sau blugi de această culoare.

Pentru a arăta bine într-un roșu înfocat, nuanța trebuie aleasă foarte atent. În viața cotidiană cel mai reușit este să o asortați cu alte culori. Cea mai sigură combinație de culori este roșu+alb (sau bej).

În această ținută puteți merge atât la serviciu (dacă nu aveți un dress-cod prea dur), cât și la o plimbare sau la o petrecere.

Combinația dintre roșu și negru arată mereu interesant, dar este potrivită mai mult pentru femeile cu un caracter iute. În ultimul timp hainele de culoare roșie sunt tot mai des completate cu un imprimeu.

Pentru femeile care au o siluetă frumoasă și nu se tem să fie în centrul atenției rochia roșie este cea mai bună alegere pentru o petrecere sau un eveniment seral.

De multe ori femeile trecute de 40 renunță complet la hainele roșii. Dar dacă ați urmărit cu atenție selecția noastră, ați remarcat că nuanțele de roșu pot alcătui o ținută foarte elegantă și interesantă, important e să evitați excesele, cum ar fi un decolteu prea descoperit sau o rochie prea scurtă. Culoarea roșie la 40 de ani vă va ajuta să arătați ca o femeie puternică, energică și plină de viață!