20 de sfaturi înțelepte din partea unui psiholog

Ei bine, câți dintre noi nu au fost implicați cel puțin o dată în viață în conflicte? Din păcate viața ne arată că oricât am încerca să evităm aceste situații conflictuale, ne este foarte greu.

Michail Litvak, unul dintre psihologii și psihoterapeuții medicali recunoscuți la nivel internațional, a dezvoltat și a fost primul care a aplicat în practică sistemul de soluționare a conflictului denumit „aikido psihologic”.

Concluziile la care a ajuns în urma numeroaselor studii și a practicii sale ne uimesc si ne scot din rutina zilnică. Scopul principal al acestui concept este de a învăța să înțelegi oamenii și pe voi înșivă.

Datorită acestui fapt, vom elimina tot ce considerăm „inutil” și ne deranjează, tot ce ne ia multă energie, și uneori, sănătate. Astfel, vom cataliza potențialul și timpul asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru noi. Fie că este vorba de familie, de a restabili unele relații, de carieră sau de sănătate.

Îți prezentăm 20 de sfaturi care te vor ajuta să rezolvi multe probleme din viață:

1. Nimeni nu abandonează pe nimeni, pur și simplu oamenii doar merg mai departe. Cel rămas în urmă, crede că a fost abandonat.

2. Roade piatra înțelepciunii, dar nu grumazul aproapelui tău, dacă tot ai dorința de a roade ceva.

3. Depresia ne este dată pentru a avea răgazul să medităm asupra noastră.

4. Dacă o persoană nu poate spune nimic bun despre sine, dar vrea să spună ceva, ea începe să spună lucruri rele despre alții.

5. Dacă ai o părere bună despre tine, de ce mai ai nevoie ca și altcineva să gândească bine de tine.

6. Fă ce vrei și nu cere permisiunea cuiva. Vei fi refuzat.

7. Mai bine să comunici cu o carte bună decât cu o persoană goală.

8. Capacitatea de a iubi și de a tolera singurătatea este un indicator al maturității spirituale. Cele mai bune lucruri le faci doar când ești singur.

9. Nu cunosc calea spre succes, dar știu că calea către eșec este o dorință de a mulțumi tuturor.

10. Nu există logică masculină sau feminină, există o îndemânare sau incapacitatea de a gândi cu înțelepciune.

11. Vrei să-ți cunoști cel mai mare dușman? Privește-te în oglindă. Înlătură-l pe el, și cu restul te vei descurca ușor.

12. Cu prietenii e plăcut să comunici: cu dușmanii – e necesar.

13. Există un singur motiv valabil pentru ruperea relațiilor și concedierea de la locul de muncă – imposibilitatea creșterii personale în condițiile predominante.

14. O persoană imatură știe adesea, dar nu știe cum. Să fii matur nu înseamnă numai să știi ceva, dar să știi și cum să rezolvi acel ceva. De aceea, o persoană imatură critică, iar o persoană matură o face.

15. Împărtășește-ți numai bucuriile, atât prietenilor, cât și dușmanilor tăi. Prietenii se vor bucura, iar dușmanii se vor întrista.

16. Nu alerga după fericire, ci caută acel loc unde trăiește fericirea și atunci ea singură va veni la tine. Pot să îți dau un indiciu unde se află acel loc – tu ești acela, iar drumul spre acel loc este dezvoltarea la maxim a calităților personale.

17. Fericirea reprezintă un efect secundar al unei activități corect organizate.

18. Dacă vrei să demonstrezi ceva cuiva, înseamnă că trăiești de dragul acelei persoane. Dacă trăiești de dragul tău, înseamnă că nu ești obligat să demonstrezi nimănui nimic.

19. Visele – vocea posibilităților noastre. De exemplu, eu nu vreau să fiu interpret de operă. Nu am nici voce, nici auz muzical. Dar dacă aș fi visat să devin interpret de operă, prin urmare, ar fi un rezultat al abilităților mele și aș încerca din răsputeri să ajung interpret de operă.

Important este să nu ne grăbim, și atunci vom reuși. Ferice de cei care pot să spună: „Eu nu mă ocup decât cu realizarea propriilor visuri.”

20. Obține succesul și vei vedea, vor trece și supărările.