20 de rochii de vară superbe pentru femeile trecute de 40

Zilele călduroase sunt tot mai aproape, iar femeile de toate vârstele își pregătesc garderoba de sezon. Noi, la rândul nostru, încercăm să ajutăm mereu cititoarele noastre fidele cu sfaturi și idei noi de vestimentație. Astăzi a venit rândul rochiilor de vară pentru femei de 40-50 de ani. Care sunt modelele, culorile și stilurile cele mai potrivite pentru acest sezon? La aceste întrebări vă vor da răspuns exemplele pe care le-am selectat.

Rochii de vară pentru femei de 40-50 de ani

Rochia este o piesă vestimentară pur feminină, de aceea poate fi purtată de femeile de orice vârstă, chiar dacă formele nu mai sunt ca altă dată. Pentru categoria de vârstă de care vorbim lungimea optimă pentru rochii începe de la rochii lungi până la glezne și se termină cu 3-4 cm mai sus de genunchi.

Rochia tubulară cu o croială mai lărguță

Robe-chemise sau rochia cămașă

Rochia petrecută midi

Rochia trapez

Rochia tunică de lungime medie sau puțin mai sus de genunchi

Variante de croială dreaptă de orice lungime

Rochia cu talie accentuată care are fusta “cloche” sau dreaptă

Rochia ușor asimetrică (o mică trenă sau alungiri prin părți)

Rochia cu croială largă și mânici sumare

La capitolul decolteuri, pentru doamnele de 50 de ani sunt potrivite cele rotunde, în V sau american.

În ceea ce privește țesăturile, vara sunt potrivite materialele subțiri și care lasă pielea să respire: șifon, viscoză, amestec din mătase, bumbac și in. Iar în zilele răcoroase sunt recomandate rochiile midi minimaliste din piele întoarsă.

Seturi cu rochii de vară pentru doamnele de 40-50 de ani

Pentru ținutele de zi puteți alege modele drepte, tubulare și robe-chemise. Vara sunt actuale atât culorile neutre cât și cele vii. Nu vă axați pe variantele doar într-o singură nuanță.

În ținutele de zi îți poți permite mult mai multe. Purtați rochii vaporoase de șifon, modele cu dungi, cu ornamente florale și geometrice.

Nu treceți cu vederea rochiile lungi. În setul de vară, acestea arată foarte elegant și frumos.

Rochia de zi poate fi combinată cu o pereche de încălțăminte elegantă cu tocuri sau fără: balerini, sandale sau pantofi slippers.

Pentru vacanță sunt potrivite aceleași combinații ca și în ținuta de zi cu zi, doar că mai pot fi adăugate și unele lucruri interesante. De exemplu, doar într-o stațiune de odihnă o femei de 50 de ani poate îmbrăca un asemenea articol neelegant dar confortabil precum rochia tip maieu. Aceasta se asortează doar cu încălțămintea cu talpă plată sau sandale cu talpa din plută.

În plus, o femei de 40 de ani poate purta vara în vacanță o rochie tunică cu detalii brodate sau ornamente. Un astfel de model este potrivit atât pentru plajă, cât și pentru ieșirile la un suc sau plimbări.

Pentru ieșirile de seară alegeți fie rochii lungi de șifon sau mătase, fie un model elegant de rochie tubulară.

Vara toate femeile își pot permite să aleagă hainele cu mai multă libertate și imaginație. Culorile sunt mai vii, stofele mai vaporoase, iar dispoziția mai bună atunci când mergeți într-o rochie elegantă la vreun eveniment în cel mai frumos anotimp al anului!