20 de motive, pentru care Norvegia este o țară pe deplin fericită.

Nu este raiul de pe pământ, dar aproape.

Norvegia este o țară din nordul Europei cu o populație de puțin peste 5 milioane de locuitori.

Următoarele fapte curioase despre Norvegia nu sunt prea cunoscute (cu excepția locuitorilor de acolo):

1.

De obicei membrilor familiilor regale li se permite să se căsătorească doar cu persoane care au sânge regal. Cu toate acestea, regele norvegian Harald a spus că nu se va căsători niciodată și va renunța la tron, ​​dacă nu i se va permite  să se căsătorească cu iubita sa Sonya Haraldsen, fiica unui comerciant. Guvernul norvegian a permis căsătoria, iar Sonya a devenit regina.

2.

În Norvegia benzina costă cel mai scump din lume. Un litru de benzină costă aici 1,76 euro – de 2,5 ori mai scump decât în ​​SUA. Norvegia are destule rezerve de petrol, însă țara nu subvenționează combustibilul, dar cheltuie banii în alte scopuri cum ar fi, spre exemplu, pentru învățământul superior gratuit pentru toți cetățenii.

3.

Deși sushi a fost inventat în Japonia, sushi cu somon este o invenție a norvegienilor. În 1980 o delegație norvegiană s-a deplasat în Japonia pentru a-și extinde exportul de fructe de mare. Anume atunci le-au propus japonezilor să utilizeze somonul în pregătirea sushi. Japonezii nu era obișnuiți cu somonul crud, dar, de-a lungul timpului, această idee a prins rădăcini și s-a răspândit în întreaga lume.

4.

Norvegienii își lasă destul de des copiii să doarmă în aer liber chiar și la o temperatură de -5 ° C. Îi lasă afară la balcon sau în timp ce își beau cafeaua la cafenea. Norvegienii sunt de părerea că acest lucru este foarte benefic pentru sănătate.

5.

Norvegia este una dintre cele mai fericite țări din lume. În 2017 s-a clasat pe primul loc în acest top, iar în 2018 pe al doilea.

6.

În timpul crizei petrolului din 1973 regele norvegian Olaf a mers la schi cu transportul public.

7.

Începând cu anul 1947 Oslo, capitala Norvegiei, trimite în dar, în fiecare an câte un pom de Crăciun, pentru poporul britanic în semn de recunoștință pentru ajutorul pe care l-a primit din partea statului britanic în timpul celui de al doilea război mondial. Pomul de Crăciun se alfă pe Trafalgar Square.

8.

Grădina zoologică din Edinburgh îl găzduiește pe pinguinul regal Niels Olaf, care a primit titlul de comandant de onoare al Gărzii Regale Norvegiene din partea regelui Norvegiei.

9.

Norvegia nu prea are succes la Jocurile Olimpice de vară, dar are, în schimb, rezultate bune iarna (are circa 329 de medalii).

10.

În Norvegia depășirea vitezei se pedepsește mai sever decât posesia drogurilor. Aceasta este probabil singura țară din Europa unde puteți ajunge la închisoare pentru depășirea vitezei.

11.

Din anul 1901 ceremonia înmânării Premiului Nobel pentru pace are loc la Oslo.

12.

Norvegia este unul dintre principalii consumatori de cafea din lume, un norvegian consumând în medie 9,9 kg de cafea pe an!

13.

Nu este deloc surprinzător faptul că forma schiatul a fost, de asemenea, inventat de un norvegian. La sfârșitul secolului al XIX-lea Sondre Norheim a inventat un model de schiuri cu un risc scăzut de cădere. Invenția sa stă la baza tuturor modelelor de schi actuale.

14.

În orașul Longyearbyen pentru un loc ce veci, locuitorii trebuie să facă demersuri în alte orașe ale Norvegiei, situate mai la sud, deoarece solul veșnic înghețat nu permite descompunerea naturală.

15.

Celebra apă minerală Voss este o apă obișnuită de la robinet din orașul Iveland.

16.

Din  1971 în Norvegia pedeapsa cu închisoarea este de maxim 21 de ani.

17.

În supermarketurile norvegiene puteți cumpăra doar bere și cidru. Toate celelalte băuturi alcoolice se vând doar în magazine special numite Vinmonopolet. În marile orașe există mai multe astfel de magazine, în cele mici câte unul, iar în zonele rurale nu există deloc.

18.

Dintre felurile de mâncare naționale neoficiale norvegiene face parte pizza Grandiosa. Norvegienii iubesc pizza înghețată atât de mult încât mănâncă aproximativ 24 de milioane de bucăți pe an!

19.

Rețeaua de mobilier IKEA denumește paturile, dulapurile și holurile cu toponime norvegiene.

20.

Fiecare persoană care are televizor, plătește o taxă anuală de 2.680,56 coroane (318 dolari).

Ați fost vreodată în Norvegia? Așteptăm comentariile Dumneavoastră!