20 de motive de ce nu e bine să vorbești de rău pe cineva. Aceste reguli pot schimba viața!

Despre acest cod se știa acum 11.000 de ani.

Fiecare persoană, indiferent de cultură, religie sau etnie, este ghidată în viață de anumite vorbe împletite cu înțelepciune, care determină diferențele dintre oameni și modelează caracterul fiecărei persoane.

Din toate codurile existente ale vieții, cel mai popular este „Codul etic al amerindienilor”, care învață respectul față sine și față de ceilalți din jur.

Acesta este probabil unul dintre cele mai vechi coduri care există.

Există dovezi că amerindienii au migrat din Siberia acum 11.000 de ani în urmă. Pentru a face o comparație, iudaismul a apărut acum 5000 de ani, budismul – 2.500 de ani, creștinismul – 2000 de ani, iar islamul -1500 de ani în urmă.

Iată cele 20 de principii de bază ale Codului etic al amerindienilor, care are o istorie de 11.000 de ani:

1. Trezește-te odată cu soarele și roagă-te. Roagă-te singur. Roagă-te des. Cineva de Sus te ascultă, trebuie doar sa îi vorbești.

2. Fii tolerant cu cei din jurul tău. Ignoranţa, mândria, mânia, invidia şi lăcomia, vin dintr-un suflet pierdut. Roagă-te pentru cei pierduți, pentru ca ei să găsească calea cea bună.

3. Căută-te pe tine – prin tine. Nu lăsa pe nimeni să o facă pentru tine. Este drumul tău și doar al tău. Alții pot merge pe drumul tău alături de tine, însă nimeni nu poate merge pentru tine.

4. Tratează oaspeții cu multă atenție. Servește-le cea mai bună mâncare, oferă-le cel mai bun pat și tratează-i cu respect și onoare.

5. Nu lua ceea ce nu îți aparține. Indiferent că este de la o persoană, societate sau din natura sălbatică.

6. Respectă tot ceea ce există pe acest pământ, fie că vorbim despre oameni sau plante.

7. Nu întrerupe niciodată interlocutorul, nici să nu râzi de el și nici să nu-i copiezi comportamentul în batjocură. Permite fiecărui om să aibă dreptul la exprimare personală.

8. Nu vorbi niciodată rău despre ceilalți. Energia negativă pe care o trimiți în Univers va crește și se va întoarce la tine.

9. Toți oamenii fac greșeli și toate greșelile pot fi iertate.

10. Gândurile negative provoacă boli ale minții, trupului și spiritului. Practică optimismul.

11. Natura nu ne aparține, ci face parte din noi. Animalele, plantele și toate celelalte vietăți fac parte dintr-o mare familie universală.

12. Copiii sunt viitorul nostru. Cultivați dragostea în sufletele lor și hrăniți copiii cu lecții de înțelepciune. Când vor crește, oferiți-le suficient spațiu ca să evalueze.

13. Evită sa rănești inimile celorlalți. Otrava durerii tale se va întoarce la tine.

14. Fii mereu sincer. Sinceritatea este testul conștiinței tale în acest Univers.

15. Păstrează-ți echilibrul. Starea fizică psihică, mentală, emoțională, spirituală trebuie să fie puternice, curate și sănătoase. Dezvoltă-te spiritual pentru a-ți vindeca rănile emoționale.

16. Ia decizii conștiente. Fii responsabil de acțiunile tale.

17. Respectă intimitatea și spațiul personal al celorlalți.

18. Fii sincer în primul rând cu tine. Nu îi poți ajuta pe ceilalți dacă nu te poți ajuta mai întâi pe tine.

19. Respectă credința altora. Nu impune credința ta celor din jur.

20. Împarte din ceea ce ai cu alții. Ajută-i pe alții și ei te vor ajuta pe tine.

Străduiți-vă să trăiți după aceste reguli și veți duce un trai liniștit în pace și armonie.