20 de metode simple, datorită cărora nu veți mai petrece toate weekend-urile făcând curățenie

Majoritatea persoanelor, din cauza lipsei de timp, amână curățenia pentru sfârșitul săptămânii.

Pentru a putea petrece mai mult timp alături de cei dragi, vă propunem câteva metode simple și eficiente care vă vor simplifica procesul de curățare.

Metode care ne ajută să economisim timp pentru curățenie.

Mai întâi de toate stabiliți un orar comod pentru a nu pierde weekend-ul. Pentru a face ordine mai rapid, împărțiți locuința în zone. De exemplu marți puteți face face ordine în bucătărie, joi în camera de zi etc.

Mai există și alte trucuri de care uităm adesea:

Este mult mai ușor să respectăm regula de sus în jos. Curățați mai întâi suprafețele de sus, iar la final ștergeți praful și podeaua.

Pentru a nu pierde prea mult timp pentru ordine faceți un obicei de a pune lucrurile la loc.

Este mult mai plăcut și distractiv să ascultați muzică ori să urmăriți emisiunea preferată în timp ce faceți curățenie. Puteți chiar să dansați în timp ce ștergeți praful.

După ce ajungeți acasă setați un cronometru timp de 10 minute și începeți să faceți curat. Faceți acest lucru în zilele în care nu sunteți prea obosiți.

Dacă, pe lângă curățenie, mai aveți și altceva de făcut, puteți aplica produsele de curățare pe suprafețele și obiectele murdare și lăsați-le să se înmoaie, după care va trebui doar să le clătiți cu apă, fără a insista.

Bucătărie.

Pentru a pierde cât mai puțin timp pentru curățarea frigiderului încercați următoarele metode simple: acoperiți rafturile cu folie și aruncați-o imediat ce se murdărește; pentru a elimina mirosurile neplăcute puneți un vas cu cafea solubilă, măcinată sau boabe sau unul cu bicarbonat. Acestea se vor schimba o dată pe lună.

Următorul sfat este foarte simplu, însă multe persoane îl neglijează: spălați vasele imediat după mâncare sau puneți-le în mașina de spălat vase. Dacă vă place să petreceți mai mult timp la masă, umpleți chiuveta cu apa și detergent și puneți acolo vasele folosite pentru ca resturile să nu aibă timp să se usuce.

Petele de grăsime de pe mânerele ușilor și suprafețele din plastic se pot șterge ușor cu o radieră obișnuită.

Vă place să pregătiți cocktailuri și smoothie-uri, dar uitați să înmuiați blenderul după utilizare? Turnați apă caldă și câteva picături de detergent de vase și porniți blenderul. Clătiți-l după câteva minute.

Cuptorul cu microunde se curăță foarte ușor, dacă veți încălzi în el o farfurie cu apă cu o bucată de lămâie. Aburul va descompune toată murdăria, iar unicul lucru pe care va trebuie să-l faceți este să-l ștergeți cu o cârpă.

Pentru a proteja aragazul încercați să-l acoperiți cu folie de aluminiu.

Baie.

În timp ce vă spălați pe dinți puteți, spre exemplu, șterge chiuveta ori să aruncați gunoiul etc.

Pentru a curăța mai ușor suprafețele cabinei de duș utilizați un produs special.

Și pentru a îndepărta calcarul tăiați un grapefruit în jumătate și presărați sare grunjoasă. Datorită acestui lucru vă veți putea bucura de curățenie și de un parfum proaspăt picant. Această metodă este potrivită numai pentru băile din fontă, iar pentru căzile acrilice este mai bine să folosiți bicarbonat în loc de sare sau un detergent special.

Ceaiul negru este foarte eficient pentru a curăța oglinda din baie. Pregătiți o infuzie și ștergeți oglinda cu o cârpă fără scame. Ștergeți oglinda în fiecare dimineață sau seara.

Încercați percarbonatul de sodiu, este un produs magic care îndepărtează petele de pe haine, curăță și spală rosturile.

Puteți pune în duș sau în adă o bucată de elastic care va strânge părul.

Pentru a îndepărta părul din țeava căzii utilizați crema depilatoare.

Cunoașteți și alte metode eficiente?