20 de lucruri de care trebuie să scapi o dată și pentru totdeauna, căci ele te îmbătrânesc!

1. Gentuța de aceeași culoare cu încălțămintea nu mai reprezintă o combinație actuală și adaugă din start 2-3 ani.

2. Evitați culoarea oliv și în genere culorile pământii în vestimentație, căci ele fac pielea mai palidă, mai ales în zona feței.

3. Atașamentul femeilor față de stofele luxoase, cum ar fi catifeaua, satinul, lurexul sau dantela, de cele mai multe ori are un efect negativ asupra aspectului.

4. Pentru a vă întineri fața, purtați mai mult culori deschise în tonuri roz și piersic. Acestea împrospătează perfect tenul feței.

5. Ideea că negrul ne îmbătrânește este discutabilă, căci nu este nimic mai atrăgător, mai elegant și mai frumos decât o femeie îmbrăcată în negru. Mai ales că în acest caz puteți purta o bluză sau eșarfă de o culoare care să se armonizeze cu pielea feței.

6. Evitați hainele excesiv de libere, care diluează conturul siluetei, căci ea este unul din puținele elemente care poate rămâne la același nivel pe parcursul întregii vieți.

7. Evitați culorile de tip neon, ce erau populare prin anii ’80, preferând culori intense naturale.

8. Alegeți corect lungimea. Majoritatea femeilor arată bine în fustă puțin mai lungă de nivelul genunchilor, căci în ea orice siluetă arată elegant, iar picioarele capătă o grație specială.

9. Toată lumea cunoaște că nuanțele închise ne îmbătrânesc, iar cele deschise ne întineresc.

10. Un efect negativ asupra percepției vârstei femeii îl au pietrele scumpe și mai ales imitațiile acestora. Dorința excesivă de a atrage atenția vă poate crea un aspect nostim. Simplitatea ar trebui să vă fie cel mai bun prieten.

11. Nu există situații mai ridicole decât atunci când femeia este îmbrăcată ca în anii tinereții, cu un machiaj intens din anii ’80 sau o coafură specifică anilor ’90 etc. Nu este neapărat să urmați toate tendințele actuale, e suficient să urmați direcția generală sau să optați pentru modele clasice universale.

12. Străduiți-vă să evitați combinații de genul fustă + jachetă, pantaloni + sacou, mai ales dacă ambele elemente au aceeași textură. Pentru serviciu o astfel de vestimentație e acceptabilă, dar nu și în cazul unei plimbări în aer liber sau a unei ieșiri la cafenea.

13. Străduiți-vă să vă subliniați mereu silueta, fie că e vorba de o rochie cu talie strânsă sau de o centură lată împreună cu un palton.

14. Machiajul intens, coafurile sofisticate și o culoare nefirească a părului nu sunt prietenii tinereții.

15. Culorile intense și tunsorile extravagante nu ne fac mai tinere. Un păr sănătos, strălucitor, alături de un machiaj delicat, ce accentuează atuurile chipului nostru reprezintă soluția ideală pentru orice femeie trecută de anii tinereții.

16. Hainele ce nu corespund vârstei și statutului dvs. au un impact nefast asupra aspectului dvs. Hainele specifice adolescentelor nu vă vor face adolescentă!

17. Străduiți-vă ca aspectul dvs. să se încadreze în statutul pe care îl aveți sau pe care ați dori să-l aveți. O profesoară ar trebui să opteze pentru un aspect intelectual, reținut, în timp ce o actriță își poate permite motive mai romantice.

18. Optați pentru încălțăminte elegantă pe toc înalt. O pereche de pantofi de calitate îi vor aduce oricui un plus de feminitate.

19. Dintre toate stilurile optați pentru soluțiile clasice cu mici elemente de șic. Evitați orice extreme, care la vârsta dvs. i-ar putea șoca pe cei din jur. Firescul și armonia sunt atribuții care împodobesc orice femeie. Încercați să găsiți trăsăturile stilului care vă accentuează atuurile și ascund micile imperfecțiuni.

20. Pe noi, femeile, ne îmbătrânește nu atât îmbrăcămintea, cât lipsa de grijă și atenție față de sine și cei din jur. Femeile îngrijite arată bine în orice haine și la orice vârstă!