20 de locuri de pe planeta noastră despre care probabil nu știați

Universul în care trăim este plin de mistere. Deși cercetătorii cunosc foarte multe lucruri, mai au foarte multe de descoperit.

Planeta noastră este foarte complexă, iar unele lucruri despre Pământ chiar ne dau de gândit.

Yueyaquan, China.

Acest lac este situat în apropierea orașului Dunhuang din China. Este o adevărată oază, care se află în deșertul Gobi.

Arhipelagul Togian.

În Golful Tomini, în largul coastei provinciei Sulawesi, Indonezia, există 56 de insule care alcătuiesc Arhipelagul Togian pe care se află 37 de sate mici. Unul dintre ele este locuit de oamenii Bajao (Bajo) sau „țigani de mare” care locuiesc în mici colibe. În unele zone densitatea junglei este atât de mare încât plajele sunt accesibile doar dinspre mare.

Masca, Tenerife, Insulele Canare.

Masca este o adevărată bijuterie a insulei Tenerife.

Valea Spiti, India.

Valea Spiti se află în partea de sus a Himalaya și este una dintre cele mai puțin populate zone din India. Acest centru cultural al budismului adăpostește cele mai vechi temple din lume.

Kapaa, Hawaii.

De-a lungul coastei Kapaa, Hawaii, există zeci de plaje ascunse în spatele stâncilor masive. Aceste locuri izolate sunt incredibil de interesante.

Kalavao, SUA.

Cu o populație de aproximativ 100 de locuitori, județul Kalavao este unul dintre cele mai populate din Statele Unite. Cea mai mare parte a acestuia este ocupată de parcul național Kalopapa.

Son Dong, Vietnam.

Dacă doriți să vă izolați, mergeți la Son Dong. Este cea mai mare peșteră din lume cu o lungime de aproximativ cinci kilometri, o înălțime de aproximativ 200 m și o lățime de peste 150 m, stalagmitele de aici sunt impresionante, ajungând la peste 60 m înălțime.

Insula Filicudi, Italia.

Filicudi este o mică insulă îndepărtată din arhipelagul eolian din Marea Mediterană, care se află la aproximativ 48 km de coasta Siciliei. Suprafața sa este mai mică de 10 km2, iar trei sferturi din teritoriu este ocupat de o rezervație naturală.

El Hajerah, Yemen.

El Hadzherah este un sat situat pe o stâncă din munții Kharaz, Yemen. În secolul al XII-lea aici a fost construită o cetate, iar acum este un oraș frumos, unde ajung doar cei mai curajoși călători, deoarece mediul este destul de dur.

El Nido, Filipine.

El Nido este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ, cu o plajă excelentă și un ecosistem fascinant. Este situat pe insula Palawan, Filipine.

Huacachina, Peru.

Oaza Huacachina din Pisco, Peru, este cunoscută sub numele de „Oaza Americii”. Conform legendei locale laguna s-a format atunci când un tânăr vânător a surprins-o pe frumoasa prințesă în timp ce făcea baie. Apoi a dispărut în grabă, lăsând în urma ei această lagună.

Insulele Marieta, Mexic.

La începutul anilor 1900 guvernul mexican a efectuat un test de arme pe insulele Marieta din Puerto Vallarta, iar o explozie cu bombă a creat această uimitoare plajă ascunsă. Puteți ajunge la el doar înotând printr-un tunel de 15 metri.

Paga, Nusa Tenggara, Indonezia.

Ascuns de o junglă densă, satul pescăresc Paga se află în Nusa Tenggara (insulele Sunda mici), Indonezia. Plajele sale cu nisip alb sunt cât mai departe de agitația orașului.

Morro de Sao Paulo, Brazilia.

Morro de São Paulo este un sat brazilian liniștit, la care se poate ajunge cu barca sau cu zboruri charter, deoarece mașinile nu sunt permise pe insulă. Satul se află pe trei dealuri înconjurate de junglă, unde Canalul de Taperoa întâlnește apele albastre cristaline ale Oceanului Atlantic.

Lacul Oberon, Insula Tasmania, Australia.

În adâncul pădurilor tropicale din Parcul Național Sud-Vest de pe insula Tasmania se ascunde minunatul lac Oberon, înconjurat de toate părțile de stânci abrupte. Acesta este apreciat în special de pescari, deoarece puțini turiști cunosc acest loc.

Satul Amedia, Kurdistan.

Casele colorate ale satului Amediya (Al-Amadiyah), din provincia Dahuk, Kurdistan, sunt situate pe vârful unui platou uriaș, la o altitudine de aproape 1220 metri deasupra nivelului mării. Puteți sta aici doar în hanuri; locuitorii din zonă sunt mândri de faptul că nu se permite construirea de hoteluri moderne.

Desert Badin-Jaran, China.

În deșertul Badin Jaran, provincia Gansu, Mongolia Interioară, China, există unele dintre cele mai frumoase dune de nisip din lume, ajungând la înălțimi de până la 490 m. Acestea ar putea fi comparate cu cele mai înalte centre comerciale din lume. Nu ratați mănăstirea Badan Jilin, care se reflectă în lacul Badain Jaran.

Karimunjava, Indonezia.

Karimunjava este un arhipelag de 27 de insule din Marea Java, la 80 km de civilizație. Există doar cinci insule locuite, unde sunt amplasate câteva sate mici.

Mănăstirea Sfântul Stepanos, Iran.

Mănăstirea Armenească Sf. Stepanos este situată la 16 km de orașul Julfa, Iran, într-un canion adânc de-a lungul râului Araks. Construită în secolul al IX-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și o adevărată bijuterie a regiunii.

Honolulu, Hawaii, SUA.

Plaja Halona Cove este o plajă puțin cunoscută din Honolulu. În ciuda accesului la golf, este una dintre cele mai liniștite și mai izolate plaje de pe insulă.