20 de fotografii de arhivă care ne arată ce s-a întâmplat cu adevărat pe platoul filmelor noastre preferate

Regizorii, make-up artiștii și specialiștii în efecte vizuale fac orice pentru a crea imaginea perfectă pe marele ecran. În spatele unei scene convingătoare se află ore lungi de antrenament, repetiții și reprize nesfârșite pentru a obține cadrul perfect. Însă uneori nu este suficient și, în unele cazuri, vine în ajutor grafica pe computer foarte realistă.

Am decis să aruncăm o privire în culise și să vedem unele detalii ale procesului de filmare.

1. Anna Kendrick pe platoul de filmare al comediei de Crăciun „Nicole” folosește un dispozitiv special pentru a aluneca pe gheață.

2. Actorii din „Teenage Mutant Ninja Turtles 2” au fost nevoiți să poarte costume off-screen cu senzori care le-au permis să surprindă mișcările personajelor principale din imagine.

3. Așa a fost filmată scena legendară din filmul „Înapoi în viitor – 3” când Marty McFly trebuia să călătorească în 1885.

4. Matt Damon pe platourile din „The Martian”.

5. Pentru seria „The Crown” s-a construit o copie exactă a fațadei Palatului Buckingham.

6. Elle Fanning și Timothée Chalamet pe platourile de filmare ale comediei romantice „A Rainy Day in New York”.

7. Pictorii lucrează pentru a crea un model al orașului care ar trebui să fie distrus în filmul „Terminator 2: Judgment Day”.

8. Make-up artiștii retușează barba lui Samuel L. Jackson în timp ce filmează „Shaft în New York”.

9. Daniel Radcliffe pe platourile de filmare din „Harry Potter”.

10. Eddie Redmayne pe platoul „Fantastic Beasts and Where to Find Them” stă pe o platformă specială pentru a apărea mai sus în cadru.

11. Rebecca Ferguson pe o motocicletă, care este montată pe o platformă în mișcare, în timpul filmărilor filmului de acțiune „Mission Impossible: Rogue Nation”.

12. Quentin Tarantino le dă indicații lui Margot Robbie și Brad Pitt pe platourile de filmare a filmului „Once Upon a Time in… Hollywood”.

13. Regizorul „Avengers: Age of Ultron”, Joss Whedon, îi arată lui Jeremy Renner cum să tragă corect un arc.

14. Laura Dern, Sam Neill și Steven Spielberg pe platourile de filmare ale blockbuster-ului „Jurassic Park”.

15. Regizorul Joker Todd Phillips îi povestește ceva amuzant actorului Joaquin Phoenix.

16. Actorul Martin Freeman salută la sfârșitul ultimei sale zile de filmare în rolul lui Bilbo Baggins din „Hobbitul: Bătălia celor cinci armate”.

17. Regizorul Peter Jackson cu actorii de pe platourile de filmare ale trilogiei „Stăpânul inelelor”.

18. Așa se face controlul mașinii de poliție pe platoul filmului „Terminator: Genisys”.

19. Regizorul Michael Bay îi arată actriței Nicola Peltz cum va încerca „mâna” transformatorului să o apuce, pe platoul filmului de acțiune „Transformers: Age of Extinction”.

20. Celebra scenă în care personajul lui Leonardo DiCaprio o salvează pe Rose (Kate Winslet) la pupa Titanicului este la fel de impresionantă și în culise.

Care dintre aceste filme legendare rămâne preferatul Dumneavoastră?