20 de exemple care ne explică de ce unele cupluri divorțează după o lună, în timp ce altele ajung până la nunta de diamant

Numărul divorțurilor, din păcate, este, la momentul actual, din ce în ce mai mare. Cu toate acestea există cupluri care aleg să fie împreună întreaga viață.

Sperăm că informațiile care urmează vă vor ajuta să construiți o relație cu adevărat fericită.

Unele cupluri consideră că este bine să stea împreună înainte de căsătorie pentru a se obișnui unul cu celălalt. Pe de altă parte acest lucru va face căsătoria mai puțin stabilă, crescând, astfel, probabilitatea divorțului.

Oamenii de știință au descoperit un detaliu curios, cu cât mai mulți bani se cheltuiesc pentru ceremonia de nuntă, cu atât este mai mare riscul destrămării căsniciei. Și dacă inelul de logodnă este foarte scump, probabilitatea divorțului crește.

Luna de miere întărește relația. De aici rezultă ce este mai bine să cheltuiți banii pentru o călătorie frumoasă în locul unei ceremonii sau inele foarte scumpe.

Specialiștii ne recomandă să ținem cont de raportul dintre lucrurile pozitive și negative din cuplu. Conflictul este negativ, iar o călătorie comună, o cină romantică sau o discuție sinceră este pozitivă. Pentru cuplurile fericite raportul este de 5: 1, adică pentru fiecare conflict au 5 lucruri pozitive. Cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai rău, iar raportul de 1:1 poate duce la un divorț iminent.

Fotografii afirmă că viitorul relațiilor poate fi prezis după modul în care tinerii taie tortul de nuntă. Majoritatea cuplurilor în care unul dintre parteneri, de obicei mirele,  îl murdărește cu cremă pe celuilalt, a divorțat curând.

În căsătorie este important să-i oferim libertate partenerului nostru. De asemenea trebuie să menționăm faptul că, dacă unul dintre soți este prea activ sau își dorește cu orice preț să obțină aprecierea celor din jur, căsnicia s-ar putea distruge.

Comunicarea frecventă pe rețelele de socializare a unuia dintre soți ar putea duce la suspiciuni și gelozie.

Majoritatea persoanelor sunt de părerea că apariția copiilor va întări relația dintre soți. Nu vom nega acest lucru, dar trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că în familiile care au copii conflictele dintre soți apar mai des.

O altă opinie: cu cât sunt mai mulți copii în familie, cu atât este mai mică probabilitatea divorțului. Dacă nașterea primului copil reduce riscul de divorț cu până la 30%, atunci al doilea și al treilea copil nu mai au acest efect. Cu toate acestea, cuplurile cu mulți copii se ceartă mai mult, dar aleg să rămână împreună.

Interesele comune luate separat nu întăresc relația. Pentru ca aceasta să funcționeze este nevoie de respect reciproc. Dacă, spre exemplu, există două cupluri care au un hobby comun, caiacul și un cuplu îl percepe ca pe o distracție plăcută, iar cel de-al doilea ca pe o obligație de a face ceva împreună și o bună ocazie de a demonstra propria lor superioritate, atunci primul cuplu își va întări relația, în timp ce al doilea o va distruge.

Soții care folosesc cuvintele „noi”, „ai noștri” mai des decât „eu”, „ai mei” sunt mai mulțumiți de relație și este mai mică probabilitatea să divorțeze.

Vizionarea comună a comediilor romantice este o modalitate excelentă de a vă întări relația, de a discuta despre problemele familiei și chiar de a evita divorțul.

John Gottman, care prezice divorțul în 90% din cazuri, a enumerat cei patru „călăreți ai apocalipsei”, comportamente care, după 5-6 ani, duc la divorț. Iată care sunt acestea: critica, disprețul, poziția defensivă (soțul ori soția consideră că doar el/ea are dreptate sau joacă rolul victimei) și renunțarea la conflict.

Cel mai frecventă cauză a divorțului este disprețul față de partener.

Principalul semn al disprețului este asimetria facială. Dacă partenerul zâmbește în colțul gurii ori strânge buzele, ridicând colțul gurii, denotă dispreț.

Persoanele căsătorite au nevoie de probleme. Într-o relație calmă soții se plictisesc și, chiar dacă nu există probleme reale, le vor crea. Încercarea de a transforma viața într-un refugiu este calea cea mai sigură către divorț sau nemulțumire. Pentru a vă întări relația trebuie să rezolvați împreună unele mici provocări.

O provocare bună  ar putea fi o ipotecă. S-a demonstrat că aceasta întărește relația dintre soți. Cuplurile care au împrumuturi divorțează de 5-10 ori mai rar decât cei care nu le au.

Adevărul este bun. Dar arătându-i în permanență partenerului nostru ceea ce nu ne place la el, am putea să ne destrămăm căsătoria. Nu trebuie să-i reproșăm anumite lucruri, dară să-i spunem despre așteptările noastre. Cum ar fi, spre exemplu: „Vreau mai multă atenție” în loc de „nu îmi acorzi deloc timp”.

Averea materială are un efect negativ asupra căsătoriei. Soții încep să cheltuiască mai mult timp și efort pentru reamenajarea locuinței sau procurarea unor obiecte la modă, îndepărtându-se astfel unul de celălalt. O familie fericită are nevoie de foarte puține lucruri.

Aveți vreun sfat util pentru o căsnicie fericită? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!