20 de curiozități despre Angelina Jolie care îi vor uimi chiar și pe cei mai fideli fani

Pe 4 iunie Angelina Jolie a împlinit vârsta de 46 de ani. Este actriță, regizor, ambasador al bunăvoinței, mamă cu mulți copii și femeie de o frumusețe rară. A fost recunoscută în repetate rânduri drept una dintre cele mai influente femei din lume.

Deoarece o admirăm foarte mult pe Angelina, am decis să vă prezentăm câteva fapte curioase din viața sa.

Jolie nu este numele celebrei actrițe, ci al doilea prenume. Numele real al Angelinei este Voight, dar a renunțat la el din cauza unui conflict cu tatăl său, actorul John Voight. Apropo, și fratele actriței a refuzat să poarte numele tatălui său și este cunoscut sub numele de James Haven.

Potrivit lui Angie, în venele ei curge sânge iroquois, moștenit de la mama ei – actrița Marcheline Bertrand. Însă tatăl lui Jolie infirmă aceste informații: potrivit lui, aceasta este o invenție de sa ​​pentru a-și face publicitate soției.

Când era mică animalele sale preferate erau șopârla Vladimir și șarpele Harry Dean Stanton.

Angelina a mers la școală în Beverly Hills. Colegii au tachinat-o pentru că era prea subțire, purta ochelari și aparat dentar.

Începutul carierei sale nu a fost foarte strălucit, de multe ori i s-a reproșat că era „prea mohorâtă” .

Primul rol al Angelinei este al unui robot umanoid numit Casella Cash Reese în filmul de acțiune „Cyborg-2: The Glass Shadow”. Avea doar 17 ani.

Unul dintre cele mai importante roluri ale lui Jolie a fost în filmul „Gia”. Filmarea a epuizat-o atât de mult încât a dorit să renunțe la actorie, crezând că nu mai are nimic de oferit publicului.

Se zvonește că liderul Rolling Stones, Mick Jagger, era îndrăgostit de Angelina.

În 1999 a fost lansat filmul „Tinerețe furată”, iar rolul rebelei Fox Rove i-a revenit lui Jolie. Actrița a primit al treilea Glob de Aur și premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Pentru a primi premiul Oscar Jolie a zburat din Mexic, unde se filma „Păcatul originar”. Actrița, după ce a primit statueta, a zburat imediat înapoi.

Jolie a fost invitată să joace în „Îngerii lui Charlie”, dar a refuzat, preferând să o interpreteze pe Lara Croft.

Apropo, Jolie este stângace. De aceea pentru rolul Lara Croft i-au făcut o armă specială pentru ea, ca să o poată reîncărca cu ușurință.

Angie a avut cândva un dragon pe umăr, dar a încercat să-l înlăture. Acum urmele vechiului tatuaj nu mai sunt vizibile, iar în locul lui și-a scris coordonatele geografice ale locurilor de naștere ale celor 6 copii.

Jolie și-a făcut și un tatuaj în cinstea celorlalte rude ale sale: a mamei Marcheline Bertrand (litera M pe palma dreaptă) și a fratelui său James Haven (litera H de pe încheietura mâinii stângi).

Angelina iubește aforismele. Are 3 pe cord, iar pe antebrațul drept este tatuată un vers dintr-o poezie a unui poet persan.

Un alt tatuaj poate fi considerat deviza criptată a Angelinei Jolie. Vorbim despre cifrele romane XIII și V MCMXL de pe antebrațul stâng. Numărul XIII pentru a-și arăta necredința în superstiție, iar restul numerelor simbolizează 13 mai 1940, ziua în care Winston Churchill a rostit celebrul său discurs.

Angelina are propria sa secretară de presă.

În 2004 Jolie a primit permisul de pilot pentru că fiul ei cel mare, Maddox, era pasionat de avioane.

În ziua nunții cu Brad Pitt, Angelina a purtat o rochie albă împodobită cu desenele copiilor lor.

În filmul „Maleficent” rolul micuței prințese Aurora a fost interpretat de fiica cea mică a lui Jolie, Vivienne.

Jolie a făcut recent o donație unor băieți de 6 ani care vindeau limonadă pentru a ajuta oamenii din Yemen. Actrița a citit despre campania lor pe site-ul BBC News și le-a trimis o scrisoare în care a menționat faptul că regretă că nu a putut cumpăra limonadă, dar ar dori să ajute.