20 de coincidențe stranii care vă vor lăsa fără replică!

Eșecul din Matrix s-a întâmplat cu siguranță.

Există, desigur, foarte multe coincidențe, dar unele din ele sunt foarte stranii.

Vă prezentăm, în continuare, 21 de coincidențe care vă vor șoca:

1. Este un lucru natural pentru „Simpsons”.

Filmy Mantra

Creatorii „Simpsons” sunt adevărați profeți. Ei au prezis, în 2012 în episodul „Lisa și Gaga” performanța lui Lady Gaga pe Super Bowl din 02 februarie 2017.

2. Dezastrul „Titanicului”.

Filmy Mantra

În 1898, 14 de ani înainte de scufundarea „Titanicului”, Morgan Robertson a publicat un roman science fiction roman „Futility, or the Wreck of the Titan”, unde se povestea despre naufragiu. Nava se numea „Titan”.

3. Zubaid Tarvat nu poate fi deosebită de Jennifer Lawrence.

Filmy Mantra

Frumusețea, timiditatea și talentul său o fac pe actrița Jennifer Lawrence unică și irepetabilă. Dar fața ei nu este unică!

4. Tragedia de la barajul Hoover.

Filmy Mantra

112 persoane au murit în timpul construirii barajului Hoover. Primul a fost un topograf, George Tierney, care a murit la 20 decembrie 1922, în timpul lucrărilor de pregătire.

Ultimul care a murit a fost Patrick Tierney, fiul lui George. A murit la 20 decembrie 1935.

5. Doi președinți.

Filmy Mantra

Această listă de coincidențe incredibile a fost publicată pentru prima dată după asasinarea președintelui John F. Kennedy în 1963.

Abraham Lincoln și John F. Kennedy au fost aleși la un interval de exact 100 de ani. Ambii au murit fiind împușcați în ceafă, ambii vineri, înaintea de sărbătoare (Kennedy a fost asasinat în ajunul Zilei Recunoștinței și Lincoln înainte de Paști), și ambii, în ziua crimei, au fost însoțiți de soțiile lor și de un alt cuplu.

6. Enzo Ferrari și reîncarnarea lui.

Filmy Mantra

Faimosul pilot italian Enzo Ferrari a murit pe data de 14 august 1988. Exact două luni mai târziu, pe 15 octombrie, s-a născut jucătorul de fotbal Mesut Ozil.

7. Frații ghinioniști.

Filmy Mantra

În 1975 un băiat de 17 ani din Bermuda a murit într-un accident cu scuterul.

Exact cu un an înainte fratele său, în vârstă de 17 de ani, a murit exact în aceleași circumstanțe: același scuter, aceeași intersecție și a fost lovit de același taxi cu același șofer și același pasager!

8. O întâmplare ciudată.

Deus Ex

În proiectarea jocului «Deus Ex», apărut în 2000, pictorul a uitat să deseneze Turnurile Gemene din New York.

Jocul a inventat și o explicație: precum că acestea au fost distruse în urma unui atac terorist…

9. Blestemul lui Tamerlane.

igordiksa.com

Tamerlan, moștenitorul lui Genghis Khan, a trăit în secolul al XIV-lea și a continuat tradiția familiei sale, de a cuceri Asia. Când arheologii sovietici au deschis mormântul, au descoperit o inscripție:

„Cel care va deranja mormântul meu va declanşa un invadator mai teribil decât mine!”

Acest lucru s-a întâmplat pe 20 iunie 1941. Două zile mai târziu Hitler a atacat Uniunea Sovietică.

10. Pasiuni romane.

History Extra

Legendarul fondator al Romei se numea Romulus. Primul Împărat al Imperiului Roman se numea Augustus.

Care a fost numele domnitorului Imperiului Roman de la Apus răsturnat de barbarii germani, care a dus la sfârșitul Imperiului Roman? Romulus Augustus!

11. Soarta regelui.

Wikimedia Commons

Pe data de 28 iulie 1900 Regele Italiei Umberto a intrat să ia prânzul într-un restaurant din Monza. În timp ce administratorul localului, care la fel se numea Umberto, se apropia să preia comanda, monarhul a observat că acesta îi semăna leit, erau ca două picături de apă.

După ce au schimbat câte vorbe, au aflat și alte coincidențe stranii: ambii s-au născut la 14 martie 1844 la Torino; ambii s-au căsătorit în aceeași zi cu femei care purtau numele Margareta; Restaurantul s-a deschis în ziua în care a fost încoronat Umberto.

A doua zi regele a aflat că restauratorul a fost împușcat de un asasin necunoscut. Regele nu a mai reușit să-și exprime condoleanțele, deoarece anarhistul a ieșit din mulțime și l-a împușcat.

12. Un film de groază invadează realitatea.

Sony Pictures Classics

În 1976 a apărut celebrul film de groază The Omen despre predicțiile și coincidențe care au dus la moartea personajelor. Dar cele mai ciudate întâmplări au rămas în spatele scenei. Pentru filmare a fost închiriat un avion privat, dar, în ultimul moment, zborul a fost anulat.

În acea zi avionul s-a prăbușit pe drum, lovind o mașină. În mașină erau soția și copiii pilotului. Nimeni nu a supraviețuit.

13. Despărțiți de război.

Mirror

Mormintele primului și ultimului soldat englez omorâți în Primul Război Mondial sunt situate la șase metri unul de celălalt. Și aceasta este o coincidență pură!

14. Primul accident?

Enterate.mx

În 1895, în statul Ohio erau doar două mașini. Și s-au ciocnit.

15. Memento mori!

Wikimedia Commons

Astronomul sud-african Daniel du Toit a ținut o prelegere despre imprevizibilitatea vieții. Moartea, afirma el, poate veni în orice moment!

După prelegere s-a așezat, a pus o bomboană în gură, s-a înecat cu ea și a murit din cauza sufocării.

16. Glonțul răbdător.

Quora

Henry Zigland era sigur că va putea amăgi destinul. În 1883 a rupt relația pe care o avea cu iubita sa, care s-a sinucis din cauza aceasta.

Fratele fetei, fiind afectat de această tragedie, a luat arma și l-a împușcat pe Henry, iar apoi pe sine. Dar Henry a supraviețuit: glonțul i-a atins doar ușor fața și a intrat în trunchiul unui copac.

Câțiva ani mai târziu Henry a decis să taie copacul blestemat, dar trunchiul era prea mare și nu se putea descurca. Atunci Zigland a decis să doboare copacul cu ajutorul dinamitei.

Din cauza exploziei glonțul care se afla în trunchiul copacului a ieșit și a nimerit direct în capul lui Henry, omorându-l pe loc.

17. Gemenii pentru totdeauna.

Daily Mail

În anul 2002 doi bătrânei de 70 de ani, frați gemeni, au murit la o diferență de două ore în 2 accidente diferite care au avut loc pe aceeași autostradă, în nordul Finlandei.

Poliția a afirmat că pe acea porțiune nu au mai fost accidente rutiere (Finlanda are cel mai mic procentaj de accidente rutiere din lume), de aceea aceste două accidente care au avut loc într-o singură zi, la o oră diferență a fost un șoc pentru ei! Dar când au mai aflat că victimele erau doi frați gemeni…

18. O întâmplare interesantă.

WonderList

În 1920 scriitoarea americană Anne Parrish, în timp ce se afla la Paris, a găsit, într-o librărie de mâna a doua, cartea sa preferată din perioada copilăriei: „Jack Frost și alte povestiri.” Ann a cumpărat cartea și i-a arătat-o soțului său, povestindu-i cât de mult o iubea în copilărie.

Soțul ei a luat cartea, a deschis-o și a găsit pe pagina de titlu inscripția: „Anne Parrish, 209, Webber Street, Colorado Springs”.

Era lui Anne!

19. Un alt destin regal.

History Hit

Pe când viitorul rege al Franței Ludovic al XVI-lea era copil, astrologul său personal l-a avertizat că a 21-a zi a fiecărei luni este o zi cu ghinion pentru el. Regele era întratât de șocat de această predicție, încât nu planifica niciodată ceva important pentru data de 21.

Dar nu chiar toate depindeau de el. La 21 iunie 1791 regele și regina au fost arestați în timp ce încercau să părăsească Franța revoluționară. În același an, pe 21 septembrie, Franța s-a proclamat republică.

Iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic al XVI-lea a fost decapitat.

20. Recorduri incredibile.

Purch.com

În 2006, în timp ce se afla la bordul unei bărci pescărești, Mark Anderson a găsit o sticlă în care se afla un mesaj scris cu 92 de ani în urmă, fapt pentru care i-a fost acordat un loc în Cartea Recordurilor: persoana care a descoperit cea mai veche scrisoare aflată într-o sticlă. El se lăuda mereu în fața prietenului său Andrew Lipper, ceea ce-l deranja pe Andrew.

La sfârșitul anului 2012 Andrew Leaper se afla la bordul aceleiași bărci, pe țărimurile Scoției, când a prins o sticlă cu un mesaj vechi de 98 de ani. Astfel Liper a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness, eliminându-l pe Anderson de acolo!

21. Cea mai stranie bătălie marină din istorie.

GreatShips.net

Cap Trafalgar (denumit și Cape Trafalgar) a fost o navă germană de pasageri transformată într-un crucișător auxiliar în timpul primului război mondial. Acesta a fost primul vas de croazieră scufundat de o navă din aceeași clasă. Fiind distrusă de RMS Carmania într-o acțiune ostilă în oceanul Atlantic, în septembrie 1914, imediat după începerea războiului. Printr-o uluitoare coincidență, SMS Cap Trafalgar era deghizat chiar în RMS Carmania. Asta pentru a trece neobservat. Anumite mărturii care nu au putut fi confirmate susțin însă că nu acesta este finalul coincidenței. Martorii au afirmat că și Carmania era dechizată în SMS Cap Trafalgar.

Dumneavoastră credeți în coincidențe?

Distribuiți acest articol interesant!

error: Content is protected !!