19 trucuri folosite din supermarketuri în plasa cărora nimeresc chiar și angajații care lucrează acolo de mult timp

Știm cu toții că numărul 9.99 pare mai mic decât 10 sau că pe rafturile de lângă casele de marcat există mărfuri care să atragă atenția copiilor. Pe lângă aceste trucuri există și altele mai complicate despre care nici nu bănuim. După ce le veți cunoaște veți cheltui mai puțin și veți cumpăra numai cele necesare.

Marfa este aranjată în așa fel ca să cumpărăm cât mai mult.

Produsele mai scumpe și cele care trebuie vândute cât mai repede sunt amplasate la intrare, în partea dreaptă și la nivelul ochilor.

Spațiul dintre rafturi la fel influențează vânzările. Cumpărătorii preferă să fie cât mai mult spațiu, de aceea anume acolo se expune marfa care este mai profitabilă pentru supermarket. În timp ce produsele de primă necesitate se află cât mai departe de ochii cumpărătorilor.

Laptele, la fel, se ascunde cât mai departe; în acest mod cumpărătorii vor putea vedea mai multă marfă.

Dulciurile se vând mai bine când sunt expuse pe rafturile de jos, deoarece copiilor le este mai ușor să le scoată de acolo.

Legumele, fructele, nucile și alte alimente de acest tip sunt întotdeauna amplasate la intrare. Secretul constă în faptul că, după ce au cumpărat produse utile, oamenii se relaxează și există probabilitatea să cumpere mai multe lucruri.

Un alt truc este că produsele necesare sunt amplasate în diferite colțuri ale magazinului. În acest fel clienții sunt practic obligați să vadă aproape toate rafturile.

Luminile și culorile au un rol foarte important. 

Culoarea coșului ne va face să cumpărăm cât mai mult. Specialiștii în domeniu consideră că această culoare sporește pofta de mâncare și clienții o asociază cu reducerile.

Aceeași agenție de marketing susține că oranj și galben la fel predispun clienții să cumpere cât mai mult. Culoarea albastră, după cum s-a dovedit, este mai calmă și se folosește, de obicei, în compartimentele cu mărfuri pentru bărbați, în timp ce verde și mov predomină în compartimentele cu produse de igienă.

Datorită iluminării carnea va părea mai proaspătă. Lumina albă caldă este potrivită pentru produsele de culoare roșie precum carnea, iar cea rece pentru pește.

Spațiul nu este pentru confortul clienților, ci pentru creșterea vânzărilor.

De regulă pe rafturile din mijlocul magazinelor se pun etichete mari pentru a crea impresia de prețuri reduse.

Afișarea sortimentului și a prețurilor pe ecrane crește vânzările.

Dimensiunile coșurilor pentru cumpărături s-au dublat în ultimii ani. Acest truc se face pentru a spori vânzările, deoarece clienții tind să umple coșurile.

Alte trucuri.

În unele magazine sunt expuse, chiar la intrare, flori mirositoare, care ne relaxează, făcându-ne să cumpărăm cât mai mult.

De obicei la intrare nu se vinde aproape nimic. Acest lucru se face pentru ca persoanele să se acomodeze.

De multe ori la intrarea în supermarket există oglinzi pentru ca oamenii să încetinească pasul și să se privească în oglindă. Astfel crește probabilitatea ca ei să intre în magazin.

Supermarketurile nu sunt plasate în apropierea băncilor, pentru că să nu ne gândim la economisirea banilor.

Oferte false.

Produsele la ofertă ne fac să credem că vom economisi bani, dar, în uneori produsul poate fi mai scump, exact ca în imaginea anterioară.

Cardurile de loialitate ne fac să cumpărăm mai mult. 

Aproape fiecare supermarket oferă carduri de loialitate cu ajutorul căruia veți putea „economisi bani”. În realitate, scopul acestuia este de a ne încuraja să cumpărăm tot mai mult.

Specialiștii analizează comportamentul clienților.

Camerele video din supermarketurile mari sunt plasate nu numai pentru a identifica hoții sau pentru a monitoriza ordinea, dar și pentru a colecta informații. Cu ajutorul acestor înregistrări specialiștii pot studia comportamentul multor oameni, să determine care este publicul țintă care preferă un anumit produs. Aceștia analizează modul în care clientul își face alegerea: dacă a venit pentru un anumit produs sau alege între mai multe mărci, care sunt mărcile pe care le compară etc.

Dumneavoastră ce secrete folosiți pentru a cheltui mai puțin? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!