19 trucuri culinare, care merită chiar și un premiu! 

Probabil, mulți și-au dat seama că aparatele de bucătărie pot fi utilizate nu numai în scopul propus(direct). De exemplu, folosind o presă de turte, puteți face un file perfect plat, iar într-un aparat de vafe puteți liber găti cartofi cu brânză. O altă chestiune, când, de exemplu, o cheie mecanică sau o seringă medicală devin asistenții bucătarului.. și, ce mărog nu e în regulă – cu gătitul, toate mijloacele sunt binevenite.

Noi, de la Fă Singur, am *cotrobăit* prin buzunarele șorțurilor de bucătărie ale internauților și, am găsit o grămadă de lifehack-uri care ajută gospodinele să creeze capodopere culinare. Și în bonus, vom arăta un dispozitiv la care nici nu v-ați fi gândit, că are legătură cu bucătăria.

1. ”Folosesc presa de turte, ca să obțin un piept de pui perfect plat.”

2. ”Puteți toca cu ușurință pieptul de pui cu un mixer de mână.”

3. ”Grăsimea rămasă de la prepararea bacon-ului poate fi turnată într-o formă cuburi de gheață și congelată, pentru următoarea gătire.”

4. ”Cu ajutorul lingurilor, puteți fixa strecurătoarea deasupra chiuvetei – nu se va muta din loc sub presiunea apei în timpul strecurării pastelor.”

5. ”Puneți farfuria pe oala cu apă în care ați fiert ouăle și micul dejun va rămâne cald.”

6. Cotletele de porc pot fi prăjite pe toate părțile cu ajutorul furculițelor.

7. ”Iată cum să spargeți alunele cu ajutorul unei chei mecanice.”

8. ”Formele din silicon sunt excelente pentru prepararea ouălor pentru sandvișuri. De asemenea, cu ajutorul lor puteți face o omletă cu legume în doar 14 minute.”

9. ”Dacă doriți să coaceți produse de patiserie cu umplutură, folosiți o pompiță obișnuită, cu care e mult mai simplu să lucrați frumos și comod, decât cu pungile de patiserie. În plus, sunt reutilizabile și ieftine!”

10. Cu ajutorul aparatului de vafe, puteți prepara liber, de exemplu, cartofi cu brânză sau cașcaval.

11. Feliile de pâine fixate cu o scobitoare la tăietură vor împiedica prăjitura să se usuce.

12. ”Sunt un geniu! Așa trebuie să țineți o gogoașă și băutura carbogazoasă într-o mână.”

13. Cei mai rapizi castraveți ușor sărați, fără ore de așteptare.

”Acum le gătesc în fiecare zi și nu mă satur. Tai castraveții pai sau cercuri, îi sărez și-i pun în borcan. Ca volum ar trebui sa ocupe mai puțin de jumătate de borcan. La mărarul și usturoiul tocat mărunt adaug un puf de zahăr, toc din nou ingredientele cu un cuțit până se formează o masă omogenă, totodată mărarul și usturoiul eliberează sucul. Adaug masa omogenă la castraveți, acopăr cu un capac și agit bine borcanul, până castraveții lasă suc și toate aromele se vor mixa. Castraveții aromați și ușor sărați sunt gata! Puteți servi.”

14. ”Mai face cineva asta sau sunt singurul care și-a dat seama?”

15. ”Cum îndepărtăm semințele din fructe?”

”Tăiați fructele în jumătate și întoarceți-le cu jumătățile unul spre celălalt. Apoi tăiați din nou jumătatea cu sâmbure în jumătate și iar o întoarceți. Scoateți sâmburele din sfertul rămas – în rest ar trebui să fie deja simplu.”

16. ”O bucată mică de lemn și un șurub autofiletant. Este mai comod să apucați cu degetele, nu alunecă. Nu se învârte. Când gătiți, puteți pune și spatula pe aceasta.”

17. Râșnița pentru condimente goală poate fi refolosită.

Pentru a nu arunca râșnița pentru condimente de unică folosință și pentru a îndepărta ușor capacul, trebuie să-l încălziți cu un uscător de păr. Va ceda ușor, apoi sticla poate fi spălată, uscată și umplută cu condimente noi. Încălziți ușor capacul înainte de a-l pune înapoi.

18. Cartofii pot fi curățați fără a-i atinge.  

Spălați cartofii (1 kg) și puneți-i într-o cratiță, presărați-i cu 3 linguri de sare. Apoi acoperiți cratița cu capac și agitați-o timp de 2-3 minute. Gata! Rămâne să clătiți cartofii bine de sare. Toată coaja rămâne la fundul cratiței, în apa cu sare. Metoda este potrivită numai pentru cartofii tineri!”

19. ”Când trebuie să măcinați multe ouă fierte pentru salate sau un borș verde, folosiți un zdrobitor de cartofi. Doar o secundă și gata!”

Bonus: ”Nu pot înțelege ce-i asta. Un fel de cerc cu foarfeca.”

”Este un fel de dispozitiv inventat pentru a îndepărta vârful de la ouăle fierte.”

Care truc ați dori să-l folosiți sau veți recomanda prietenilor? Așteptăm cu drag comentariile dvs.