19 detalii din serialul „Harry Potter”, care vă vor face să exclamați: „De ce nu le-am observat mai înainte?”

Cărțile și filmele despre Harry Potter pot fi studiate la nesfârșit deoarece ascund o mulțime de mistere. Chiar și cei care au citit sau au privit cu mare atenție serialul vor găsi, cu siguranță, lucruri noi.

Am putea crede că în această scenă mătușa Petunia gătește, însă, în realitate, vopsește hainele vechi ale lui Dudley pentru a-i coase lui Harry uniforma școlară. Se menționează în cartea I.

În partea a 3-a a filmului, de fiecare dată când Hermione apare din senin în sala de clasă, pe gâtul ei se vede un volant al timpului, pe care îl ascunde imediat.

Scena în care Voldemort îl îmbrățișează pe Draco este improvizată, de aceea pare atât de stângace.  

În „Prizonierul din Azkaban” lângă portretul Doamnei este altul, care o înfățișează pe adevărata soție și pe fiica regizorului Alfonso Cuarona.

În „Harry Potter și Prințul Semipur”, când Horace Slughorn se transformă într-un scaun, i se văd pantofii. 

Bunicul actorului Tom Felton (Draco Malfoy), celebrul geofizician Nigel Anstie, a jucat într-o cameo în primul film. 

În ultimele fotografii cicatricea lui Harry abia se vede. Aceasta este o referire la ultimul rând al seriei de romane: „Cicatricea nu mai doare de 19 ani. A fost bine”.

Rafe Fiennes (Voldemort) a cerut să-i adauge un cârlig baghetei pentru a o putea mânui mai ușor fără să-i cadă din mâini.

Când Goldenweed Lokons eliberează pixies, Hermione este singura care își aruncă imediat cărțile de pe birou, pentru că știe că vor distruge totul. 

În „Piatră filozofală” cicatricea lui Harry începe să ardă nu din cauza privirii lui Snape, dar pentru că Quirrell, în gâtul căruia se ascundea Voldemort, a întors capul.

Rolurile trupei muzicale din „Harry Potter și Pocalul de Foc” au fost interpretate de muzicieni celebri, inclusiv membri ai grupurilor Radiohead și Pulp.

Când Dobby se stinge, încălcă promisiunea dată lui Harry Potter despre camera secretă. El l-a asigurat că nu va mai încerca niciodată să-i salveze viața.

În primul film, când Fred și George încearcă să-și încurce mama, inițialele lor se văd pe valize.

În partea a II-a, Nick Aproape-Făr-de-Cap îi întâlnește pe Percy Weasley și pe Penelope Crystal. În carte Ginny îi informează pe ceilalți că cei doi se întâlnesc.

Baza baghetei lui Horace Slughorn are forma unui melc. Numele lui în original înseamnă „corn de melc”.

În prima parte a francizei familia Dursley și toți vecinii lor au mașini de același model.

Harpa, care a fost folosită pentru a-l adormi pe Fluffy în partea I, poate fi văzută lângă dulapul care dispare în Camera Ajutorului, când Harry și Ginny scapă de manualul Prințului.

Fotografia de ziar a familiei de Muggle nu se mișcă ca și restul fotografiilor deoarece a fost făcută cu un aparat de fotografiat Muggle.

Când Hagrid îl duce pentru prima dată pe Harry la ceaunul care curge, observăm, la intrare, un panou magic; informațiile de pe el se reflectă numai atunci când trece vreun vrăjitor.