19 curiozități despre animale, care pot ului dacă le aflați fără o pregătire psihologică! 

O pasăre cu corn, broaște țestoase și muște prădătoare care au furat o genă din plante – toate aceste creaturi par o fantezie absurdă pentru un scenarist novice care visează să-și filmeze propriul Avatar. Dar ele chiar există. Natura nu cunoaște limite și creează ființe cu adevărat grandioase. Nouă ne rămâne doar să ne uimim și să ne uităm la făpturile ei minunate.

Noi am văzut multe, dar nu am rămas indiferenți față de animalele din articolul de mai jos. La sigur, nici dvs nu veți fi indiferenți. La sfârșitul articolului veți găsi câteva bonusuri: o fotografie a crocodililor rezistenți la îngheț și un răspuns la secretul de ce pisicile mănâncă adesea doar din centrul bolului.

1. Nectarul unor flori începe să fermenteze de la căldură. Iar albinele, după ce l-au băut, își pierd coordonarea: cad din cer și se prăbușesc în copaci. Nu li se permite să intre în stup până nu își revin.

2. O ureche a bufniței este deasupra nivelului ochilor, iar cealaltă – mai jos.

3. Aricii se nasc fără ace. Dar primele ace albe moi apar deja la 20 de minute după naștere.

4. Țestoasele marine au crabi mici sub carapace. Doar că există spațiu pentru doi, așa că formează un cuplu monogam și trăiesc fericiți pentru totdeauna.

5. Tamandua tetradactil sau furnicarul cu patru degete, are o limbă foarte, foarte lungă!

6. Iar furnicarul gigant Myrmecophaga tridactyla nu are dinți: nu se pot încadra într-un craniu atât de îngust. Macină prada cu pereții stomacului, iar limba îi este atașată direct de stern.

7. Rechinul ciocan vânează bătând pradă cu capul, spre fundul oceanului. Mâncarea preferată a acestui animal este Stingrays (lat. Batomorphi) și chiar și spinii lor otrăvitori nu îl sperie pe prădător.

8. Masculii broaștelor de mlaștină devin albaștri în timpul sezonului de împerechere.

9. Iar masculii din familia broaștelor râioase se pot transforma în femele.

10. Și berzele sunt prădătoare. Ele se hrănesc cu broaște, mormoloci, pești, viermi, moluște, șerpi, șopârle, păsări mici și mamifere rozătoare mici, inclusiv pui de iepure sau cârtițe.

11. Țestoasele aligator sunt prădători rapizi și periculoși. Aceștia vânează prada (șerpi, păsări, animale mici) dintr-o ambuscadă. Dacă încercați să o prindeți, se repede la persoană și o mușcă.

12. Rechinul de Groenlanda poate trăi 500 de ani, dar devine capabil să se reproducă abia după 150. Ochii săi strălucesc în întuneric din cauza crustaceilor bioluminiscente, care trăiesc în jurul lui.

13. Musculițele albe se protejează de toxinele plantelor cu o genă pe care ele înșiși au furat-o de la plante, acum milioane de ani. Cum au făcut-o, nu se știe.

14. Păianjenii Gladiator țes o plasă pătrată și o țin în labuțe până se apropie victima, apoi aruncă pânza direct peste ea.

15. După ce Ascidiacea găsește o pietricică potrivită la fund și se lipește de ea, scapă de propriul creier.

16. Gândacii asiatici, după ce și-au întâlnit partenera, își mușcă reciproc aripile pentru a rămâne împreună pentru totdeauna.

17. Anhima cu corn este înarmată până la dinți: are un corn pe cap și pinteni ascuțiți pe aripi, care o pot proteja de prădători.

Bonus Nr.1: ”Aligatori în zăpadă! Avem o fermă de crocodili în Colorado. Acești doi nu au vrut să se mute într-un iaz mai cald și au supraviețuit luptei împotriva viscolului.”

Bonus Nr.2: De ce pisicile mănâncă hrana numai din centrul bolului?

Cu ajutorul mustăților lor supersensibile (vibrise), pisicile simt cea mai mică atingere. Acest lucru le oferă o mulțime de informații despre temperatură, vânt, obstacole, etc. Dacă vârfurile vibrise se ating constant de marginile bolului în timp ce mănâncă, acest lucru irită și distrage atenția animalului. În cele din urmă, provoacă oboseala mustăților. Pisica începe să scoată hrana din bol pe podea sau nu mai mănâncă. În acest caz, este mai bine să înlocuiți bolul cu unul mai puțin adânc.

Știți alte curiozități despre animale care ar putea surprinde? Așteptăm cu drag comentariile dvs.