19 caracteristici ale vieții în Japonia, care vă pot părea sălbatice sau ingenioase, dar cu siguranță nu vă vor lăsa indiferenți!

Nimeni nu va fi surprins de faptul că Japonia este una dintre țările cele mai dezvoltate din punct de vedere tehnic, cu un nivel foarte ridicat de educație și cultură. Stilul de viață al populației locale și tradițiile își lasă amprenta, iar lucrurile de zi cu zi dobândesc caractere noi. Aici puteți încerca produse neobișnuite, vă puteți bucura de o deservire grijulie, de nivelul înalt de securitate și încredere reciprocă. Suntem convinși că cultura japoneză nu va lăsa pe nimeni indiferent. Iată principalele caracteristici:

1. În Tokyo e o zi cu temperatura de + 10°C. În apropierea terenurilor de joacă și a zonelor deschise de agrement, au fost amplasate dispozitive de încălzire. În timp ce copiii aleargă pe terenul de joacă, părinții se încălzesc la instalațiile de gaz.

2. ”Am sosit la Tokyo. Pentru prima dată în viață, am văzut și am gustat pâine cu cărbune de bambus. În poza de mai jos nu este pâine arsă, după cum pare la prima vedere, ci o pâine proaspătă și moale.”

3. În timpul excursiilor, elevii își pot lăsa toate lucrurile în sala de așteptare de la gară. Nu își fac griji cu privire la siguranța acestora.

4. Pregătindu-se pentru sosirea trenului, pasagerii stau de-a lungul liniilor care marchează poziția ușilor fiecărui vagon, iar ușile vagonului ajung exact la aceste linii. Aglomerația lipsește total.

5. O trecere de pietoni care nu poate rămâne neobservată.

6. Despre distribuitoarele automate (vending store) au auzit toți, dar aici chiar și varza se vinde. În unele puteți cumpăra bere, dar numai în timpul zilei.

7. Șantierele de construcții mari din orașe trebuie să măsoare în mod constant nivelul de zgomot. Se pare că aici pur și simplu nu există nici o problemă lângă edificiile în construcție.

8. Bicicleta pentru mama sau tata și 2 copii. Părinții care nu au mașini, circulă în acest mod. Copilul mai în vârstă stă în scaunul din spate, cel mai mic – lângă volan, în zona de vizibilitate.

9. Pentru a fi comod de a transporta achizițiile mai mari, cumpărătorului îi este dat un mâner special.

10. Liniile verzi reprezintă ”zona elevilor” – calea pe care copiii merg la școală.

11. Puteți fi siguri că vă aflați în Japonia dacă există huse din dantelă albă pe fiecare scaun a unui taxi.

12. Personalul aeroportului petrece avioanele și salută pasagerii – o practică normală în Japonia.

13. Aici au fost organizate serate romantice pentru pisici, cu proprietarii lor. Unde mai pui, japonezii au inventat chiar și înghețate pentru pisici.

14. Iată un astfel de serviciu oferit în restaurantele japoneze: pe podea, lângă masă, se pune un coș, astfel încât să puteți pune geanta și obiectele personale în acesta.

15. ”Un alt motiv pentru care iubesc Japonia. O dată pe sezon, magazinele schimbă aspectul mărfurilor, în special pentru cumpărători fac o hartă a fiecărui etaj și o plasează pe fiecare cărucior.”

16. În cazul în care aveți nevoie urgentă de o cămașă, o puteți cumpăra în orice supermarket.

17. Japonezii dorm în metrou, punând telefonul lângă ei, deoarece nivelul de securitate le permite.

18. Accesul la transport public, în stații: totul este construit pe încredere.

19. O situație care este posibilă numai în Japonia.

Ce atitudine aveți față de Japonia, de ritmul vieții, de calitatea deservirii? Ați fost vreodată acolo?