18 trucuri superbe pentru o doamnă adevărată

Fiecare dintre noi are niște soluții proprii pentru tot felul de probleme feminine. Unde să ții bijuteria? Cum să îngrijești încălțămintea? Cum repari manichiura? Etc. Echipa noastră a adunat la un loc multe din aceste secrete, ca să aveți toate acces la ele și să le aplicați în viața de zi cu zi.

1. Cum “împrospătezi” blugii

Există situații în care unica haină pe care o poți îmbrăca sunt blugii, care așteaptă de fapt să fie spălați. Pentru a împrospăta stofa și a scăpa de mirosul neplăcut, puneți blugii într-o pungă de plastic și lăsați-i pentru o oră în congelator.

2. Sticlele se transformă…

…în suporturi pentru bijuterie. Partea de sus a unei sticle de vin poate deveni un suport grațios pentru brățări, iar fundul unei sticle de plastic ar fi locul perfect pentru păstrarea bijuteriilor mărunte.

3. O răzătoare ca suport pentru cercei

O răzătoare obișnuită de bucătărie se poate transforma într-un suport foarte util pentru cercei. Pentru un aspect mai plăcut o puteți vopsi în culoarea preferată.

4. Cum lărgești pantofii noi

E simplu. Încălțați pantofii fiind încălțată în ciorapi groși, apoi suflați aer fierbinte cu ajutorul uscătorului de păr pe locurile problematice. Repetați procedura până când obțineți rezultatul dorit.

5. Cum prinzi brățara de sine stătător

Fixați brățara de mână cu o fâșie de bandă adezivă și veți reuși să rezolvați rapid această problemă!

6. Cum prelungești viața inelelor

Acest sfat e valabil pentru inele ce nu sunt făcute din metale prețioase. Aplicați pe suprafața interioară a inelului ojă transparentă pentru a preveni apariția petelor negre.

7. Cum deschizi o sticlă de bere

Dacă nu aveți la îndemână o deschizătoare specială, puteți folosi cleștele pentru sprâncene.

8. Cum folosești placa de păr în calitate de fier de călcat

Placa de păr poate fi folosit pentru a călca hainele în locurile greu accesibile.

9. Dacă la dresuri s-a dus un fir

Dacă v-au apărut pe dresuri fire duse, stropiți-le cu puțin fixativ pentru păr.

10. Cum usuci rapid oja

Nu e neapărat să folosiți produse speciale pentru a usca repede oja de unghii. E suficient să țineți mâinile în apă rece pentru câteva minute.

11. Cum “aromatizezi” părul

Dacă vă doriți ca părul să emane o aromă plăcută, aplicați asupra lor puțin parfum.

12. Cum repari rujul rupt

Vi s-a rupt rujul? Nu e o problemă! Încălziți puțin zona rupturii cu ajutorul brichetei, așezați bucata la loc și puneți rujul în frigider pentru 30 de minute.

13. Balsam de păr în loc de gel de ras

Dacă vi s-a terminat pe neașteptate gelul de ras, puteți folosi în locul său balsam de păr.

14. Piatră ponce împotriva scamelor pe haine

Hainele scămoșate pot fi reparate ușor cu ajutorul pietrei ponce.

15. Eliminăm petele de vin roșu cu ajutorul vinului alb

Nu vă mirați: vinul alb într-adevăr îl “neutralizează” pe cel roșu. Urmele acestuia vor fi ușor de înlăturat după ce peste ele se va aplica puțin vin alb.

16. Bobițe de struguri înghețate în loc de gheață

Dacă puneți gheață în vin, el se diluează și își pierde aroma rafinată. Pentru a răci vinul fără a-i afecta gustul, folosiți bobițe de struguri înghețate în loc de gheață.

17. Bicarbonatul de sodiu împotriva mirosului neplăcut

Mirosul neplăcut al pantofilor poate fi înlăturat ușor cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Puneți câteva linguri de substanță într-un șervețel de hârtie, legați-l și așezați-l în pantofi peste noapte.

Ați știut de aceste trucuri? Ce ați mai adăuga la această listă utilă?