18 sfaturi de la Sigmund Freud pentru a scăpa de anxietate și a te înțelege mai bine pe tine însuți

Sigmund Freud este un om foarte cunoscut mai ales în calitate de fondator al școlii psihologice de psihanaliză. Despre el uneori se spune că a găsit cheile către inconștientul omenesc.

Se pare că el a înțeles în ce constă drama sufletului omenesc și de ce este nevoie pentru a-l vindeca. Redacția noastră a făcut o selecție cu 18 maxime semnate de Sigmund Freud în care s-ar putea să găsiți sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă înțelege mai bine și a scăpa de anxietate.

***

Taina sufletului omenesc e cuprinsă în traumele psihice din copilărie. Căutați aceste drame pentru a avea vindecare.

***

Unicul om cu care ar trebui să vă comparați sunteți chiar dvs. în trecut. Și unicul om față de care trebuie să deveniți mai bun sunteți chiar dvs. în prezent.

***

Voi nu încetați a căuta forțe și încredere în exterior, iar căutările trebuie să fie în interior. Ele au fost acolo mereu.

***

Fără îndoială problema anxietății este piatra din capul unghiului în multe probleme importante; rezolvarea ghicitorii anxietății va aduce lumină în toată viața psihică a omului.

***

Nevroza este incapacitatea de a depăși nehotărârea.

***

În relațiile de dragoste nu trebuie să vă miluiți unul pe altul, asta poate duce doar la înstrăinare. Dacă există greutăți, ele trebuie depășite împreună.

***

Din nefericire emoțiile depresive nu mor. Ele sunt impuse să tacă. Dar ele continuă să-l influențeze pe om din interior.

***

Nimic nu este întâmplător, toate au o cauză de bază.

***

Într-un anumit sens ceea ce noi numim fericire se întâmplă în urma satisfacției unor necesități blocate un timp îndelungat.

***

Omul care și-a iubit mama, are pe tot parcursul vieții un simț de învingător și de siguranță a câștigului, care de multe ori chiar duc la un succes real.

***

Visele niciodată nu sunt despre lucruri neimportante; noi nu îngăduim ca lucrurile neînsemnate să ne tulbure în timpul somnului. Visele care par inofensive uneori se dovedesc a fi periculoase dacă ne ocupăm de interpretarea lor.

***

Depresia este o frică congelată.

***

Cât de curajos și încrezut devine omul care capătă siguranța că este iubit.

***

Oamenii consideră că realitatea e nesatisfăcătoare, de aceea trăiesc într-o lume a fanteziilor, imaginându-și împlinirea tuturor viselor. O personalitate puternică pune aceste vise în practică, iar cea slabă continuă să trăiască în lumea sa, iar fanteziile sale se manifestă ca simptome ale diferitelor boli.

***

Să fii absolut sincer cu tine însuți este un exercițiu bun.

***

Derbedeii vin rar în ospeții la un om ocupat – muștele nu se apropie de oala care fierbe.

***

Fericirea poate fi atinsă doar prin realizarea visului din copilărie.