18 rase de pisici mai puțin cunoscute – un lucru în zădar, pentru că și ele sunt foarte mângâitoare!

Dacă să întrebăm orice persoană ce rase de câini cunoaște, va începe să enumere zeci de rase. Aceeași întrebare despre pisici, răspunsul va fi: “cele roșcate, tricolore și încă cele negre, încăpăținate”. Ar trebui să ne fie rușine, oameni buni! Deoarece nu prea multă lume se interesează de aceste rase de pisici, o vom face noi. Vă vom arăta cele mai rare și interesante rase de pisici!

1. American Curl 

American Curl este unica rasă de pisici cu urechile îndoite înapoi. La naștere pisoii au urechile drepte, iar după 3-4 zile acestea încep să se îndoaie, atingând forma finală la vârsta de 4 luni.

2. Pisica Lykoi sau VârcoPisi 

Numele vine din greacă și înseamnă ”lup”. Doar că această pisică nu e un vârcolac și nici nu mușcă, dar are o personalitate mai apropiată de cea a unui câine.

3. Pisica LaPerm 

Rasa LaPerm este o combinație unică de păr creț și personalitate afectuoasă. Nimeni nu poate refuza dragostea și afecțiunea pe care pisicile din rasa LaPerm o revarsă asupra stăpânilor.

4. Peterbald  

Peterbald este o rasă de pisică relativ nouă, originară din Rusia. Pisica Peterbald poate fi întâlnită și sub următoarele denumiri: Sphynxul de Petersburg, Sfinxul de Sankt Petersburg .

5. Chausie cat 

Pisica Chausie a apărut în Egipt și este de origine hibridă. Este foarte inteligentă și socializează foarte bine cu animalele de companie. Tot timpul e foarte curioasă.

6. Rasa Highlander 

Pisica Highlander face parte dintr-o rasă nou apărută, însă în ciuda acestui lucru este o pisică din ce în ce mai populară. Are o personalitate puternică, este prietenoasă și afectuoasă, ideală pentru orice familie care își dorește o pisică.

7. Pisica Havana Brown 

Pisica Havana Brown este animalul maro, cunoscut de secole întregi. Această rasă și-a făcut apariția în Asia de Sud Est, făcând parte din grupul Pisicilor din Siam.

8. Pisica Somaleză 

Pisica Somali are o constituție medie, este solidă, zveltă și cu musculatura bine dezvoltată.

9. Rasa Kinkalow 

Pisicile de rasa American Curls și rasa Munchkin, ca rezultat al împerecherii, au produs acest miracol. În prezent, această rasă nu este atât de comună, prin urmare, în întreaga lume se pot număra doar câteva duzini.

10. Pisici de rasa Toyger 

Pisica de această rasă seamănă cu un tigru, fapt ce și explică originea numelui său.

11. Rasa Javaneză 

Pisica din rasa Javaneză este prietenoasă cu oamenii, foarte jucăușă și inteligentă.

12. Burmilla  

Pisica din rasa Burmilla este un membru cu părul scurtat, ce aparține grupului de rase de pisici asiatice. Rasa a fost creată în 1981, prin împerecherea accidentală dintre un mascul Chinchilla și o femelă Burmeză lila.

13. Pisica Ocicat 

Deși Ocicat a fost crescută să arate ca o pisică sălbatică, temperamentul său nu reflectă acest lucru. Este o rasă inteligentă și jucăușă, curioasă și prietenoasă, ce cere multă atenție.

14. Ural Rex 

Este o pisică răbdătoare și adorabilă. Ideală pentru orice familie. Această pisică este alegerea perfectă pentru orice iubitor de feline.

15. Pisică orientală 

Pisica orientală, cu păr scurt, are caracteristici asemănătoare siamezelor, fiind înrudită cu acestea. Orientalele cu păr scurt își urmează peste tot stăpânul, se culcă în poala lui sau chiar în pat cu el, dacă i se permite.

16. Pisica Singapura 

Pisica Singapura este foarte afectuoasă și prietenoasă. Însă, spre deosebire de suratele ei orientale, are un glas foarte slab și este mai rezervată.

17. Pisica Abisiniană  

Pisica abisiniană seamănă cu pisica sălbatică africană, strămoșul pisicii de casă.

18. Selkirk Rex 

Rasa de pisici Selkirk Rex (cu păr lung) este denumită după Munții Selkirk din Wyoming, unde s-a născut primul asemenea pui, într-un cuib de la un adăpost de animale, în 1987. Datorită blănii sale surprinzătoare, groase și ondulate, a câștigat porecla de „Pisica-oaie”.

Care este rasa dvs preferată de pisici? Așteptăm comentariile cu drag.