18 poduri unice, care se contrazic cu gravitația!

Lumea este plină de minuni, atât naturale, cât și create de om. În orice oraș puteți întâlni obiecte arhitecturale care sunt nu doar fascinante, ci și funcționale. Dintre toate realizările tehnice din întreaga lume, cele mai impresionante sunt podurile. Este uimitor faptul că oamenii sunt capabili să construiască drumuri masive deasupra solului și a apei. Vă sugerăm să priviți imaginile cu cele mai frumoase și speciale poduri din lume.

Podul circular, Laguna Garson, Uruguay 

Acest pod unic, este situat în Golful Uruguay, Garson. Podul a fost construit pentru a înlocui un pod mult mai mic, pe care putea trece doar două mașini. Iar pe podul nou circulă 1000 de mașini! În plus, designul acestui pod face șoferii să meargă mai încet, pentru a să se bucura de o priveliște uimitoare în jur.

”Podul cu două pânze”, Anglia 

Acest pod fascinant este situat pe canalul Dorset, Anglia. Trăsătura principală este forma triunghiulară a segmentelor acestuia. Când sunt complet ridicate și oferă spațiu pentru trecerea navelor, seamănă cu pânzele pentru iahturi.

Podul Eshima Ohashi, Japonia 

Acest pod din beton, un adevărat ”roller coaster”, trece prin Lacul Nakumi din Japonia. Podul unește orașele Matsue și Sakaiminato. Întreaga construcție a acestui pod este o piesă mare gigantică. De aceea, orice navă cu ușurință poate trece sub acesta.

Podul Dragon, Vietnam  

Din timpurile străvechi, dragonul este un simbol al puterii și norocului în toată Asia. Această dovadă este și podul din Vietnam. Podul este situat pe râul Han. În fiecare sâmbătă ți duminică, Dragonul de oțel, într-adevăr respiră cu  foc. Publicul este încântat!

Podul insulă, râul Mur, Austria 

Această construcție mai puțin obișnuită, din oțel și sticlă, leagă cele două maluri a râului Mur din Austria. Este mai mult decât doar un pod, este o cafenea plutitoare, un loc de joacă pentru copii și un amfiteatru, unde se desfășoară diverse evenimente.

Podul rulant, Anglia 

Această structură arhitecturală uimitoare este formată din opt secțiuni triunghiulare. Astfel, podul se rulează și oferă suficient spațiu navelor. Apoi, revine la forma inițială și crează drumul pietonal.

Podul Lego, Germania  

Toată lumea știe de constructorul pentru copii LEGO. În Germania există un pod, de parcă ar fi asamblat din constructorul pentru copii. În mod natural podul constă din blocuri de beton pictate, ca și cum ar fi o jucărie gigantică din plastic.

Poduri vii din rădăcini, India 

În regiunea Meghalaia, India, există copaci, ale căror rădăcini au crescut într-un mod atât de special, încât au creat poduri suspendate naturale. Localnicii cu grijă aranjează rădăcinile, astfel încât acestea să crească de la un mal la altul. Procesul poate dura mai mult de un deceniu.

”Podul curcubeu” din Coreea de Sud 

Podul Banpo din Seul, Coreea de Sud, trece peste râul Hang. Spectatorii în fiecare zi urmăresc o priveliște fascinantă. Cele 38 de pompe instalate împreună cu cele 380 de duze existente pe ambele părți, aruncă 190 de tone de apă pe minut. Adăugați iluminarea magică și veți avea parte de o priveliște pe care o veți ține minte toată viața.

Drawbridge, Slauerhof, Olanda 

Acest pod ciudat, arată ca și cum ar fi copt clătite. Doi cilindri hidraulici giganți, permit acestui pod mobil să urce și să coboare în timpul zilei, pentru a oferi navelor o trecere sigură.

Podul lui Moise, Olanda 

Acest pod scund, portă numele lui Moise, ce a traversat Marea Roșie. Podul nu se vede de departe, pentru că pământul și apa ajung exact la marginea lui. Se pare că oamenii ce merg pe pod, trec prin apă.

Podul pietonal ”Valurile Henderson”, Singapore  

Este cel mai înalt pod pietonal din Singapore. Curbele ondulate, numite ”coaste”, se transformă ușor într-un acoperiș care protejează pietonii pe vremea rea. Fiecare noapte podul este iluminat cu LED-ri.

Podul Millennium din Gateshead, Anglia 

Acest pod pentru pietoni și bicicliști a devenit un punct de orientare pentru tot Nord-Estul Angliei. Este compus din două arcuri masive care se mișcă astfel, încât navele să poată trece de-a lungul râului.

Podul Oresung, Suedia și Danemarca 

Podul este compus din trei părți – pod, o insulă artificială și un tunel. Acest pod a oferit șansa reală pentru o călătorie între Europa continentală și Suedia, fără a schimba mijlocul de transport.

”Roata Falkirk”, Scoția 

Această construcție este singurul mecanism rotativ din lume, ce unește două canale mari în centrul Scoției. Roțile gigante ridică o barcă până la 24 de metri. Pentru a ajunge la un alt canal, navele trebuie să treacă printr-un cuplu de gateway-uri.

Podul ”Piton”, Olanda 

În 2002 acest pod original din Amsterdam, sub forma unui șarpe, care trece peste canalul Sporenburg şi insula Borneo, a câștigat premiul internațional. Este clar de ce!

Podul Octavio Frias de Oliveira, Brazilia 

Podul din Sao Paulo, Brazilia, a fost construit pe râul Pinheiros. În fiecare decembrie, se întind lumini ce creează efecte fascinante, podul fiind asemănea unui pom mare de Crăciun.

Podul natural, Kentucky 

Acest pod natural, din piatră de nisip, este uimitor. Se spune că podul are mii de ani și este extrem de popular pentru turiști. Unii geologi, sugerează că podul există chiar și de peste un milion de ani!

Iar dvs care din aceste poduri ați dori să vizitați?