18 lucruri care ar fi trebuit aruncate, dar oamenii le-au dat o a doua viață și nu au regretat! 

Valoarea lucrurilor obișnuite în lumea modernă nu este mare: dacă ceva se strică, murdărește sau își pierde aspectul, majoritatea oamenilor le aruncă și-și cumpără ceva nou în schimb. Dar, din fericire, sunt și cei care sunt gata să lucreze puțin deasupra lucrului uzat și să-i ofere o șansă pentru o a doua viață.

Noi suntem încântați de soluțiile non-standard pe care internauții le găsesc pentru repararea și restaurarea obiectelor drage inimii lor. Credem că unele dintre metode merită luate în considerare.

1. ”Acești pantofi de marcă costă 395 de dolari. I-am cumpărat cu 4,99 dolari la un magazin second-hand și i-am restaurat.”

2. ”Am renovat portofelul preferat al mamei mele. Deci, este o pictură cu acrilice pe piele, am încercat-o pentru prima dată. Nu am mai pictat până acum.”

3. ”Șobolanul meu de companie mi-a ros o gaură în noul meu tricou, așa că am fost creativă pentru a-mi salva haina.”

4. ”Am reparat abajurul din vitralii, înlocuind piesele stricate cu cioburi de oglindă.”

5. ”Din întâmplare am răsturnat sticluța cu ojă roz pe puloverul meu galben, dar am găsit soluția: am acoperit pata cu broderii.”

– ”Aș da bani buni pentru un astfel de pulover.”

6. Unii aruncă un astfel de scaun la gunoi, iar alții îi redau o a doua viață.

7. ”Timp de 4 ani, fiica mea a ciufulit destul de bine jucăria sa preferată, dar nu a vrut să se despartă de ea. Cu una similară nu a putut s-o înlocuiesc. Eram nevoită să renovez iepurașul.”

”Urechile și lăbuțele au fost ”mâncate” până la umplutură, așa că au fost înlocuite cu detalii noi. Și rochia este nouă. Fața a fost puternic spălată și ”restaurată”. Întreaga jucărie este umplută suplimentar cu puf sintetic nou. Copilița a rămas mulțumită.”

8. ”Am făcut o nouă pereche de pantaloni în stil patchwork, dintr-o grămadă de blugi vechi și rupți.”

9. ”S-au economisit 150 USD pentru reparația încălțămintei.”

10. ”Făceam ordine prin hambar la casa de vară și am găsit un aparat de vafe vechi. Arăta extrem de teribil. Am decis să-l spăl și să-l curăț. Apoi, fără a mai aștepta, am pregătit imediat niște delicii apetisante.”

11. ”Pe rochia mea erau niște pete. Am salvat-o, brodând bondari în aceste locuri. Acum îmi place și mai mult.”

12. ”La înlocuirea tapițeriei acestui vechi balansoar am petrecut 2 zile.”

13. ”Sutienul acesta s-a destrămat în jurul marginilor, așa că am decis să-l repar: l-am cusut de jur împrejur cu o cusătură decorativă.”

– ”Oh, e fermecător!”

14. ”De plictiseală, am decis să-mi restaurez vechea valiză. Are peste 10 ani, e ponosită și cu zgârieturi. Deci, iată rezultatul.”

– ”Am dezlipit folia de protecție, am vopsit, desenat, lăcuit.”

15. ”Tocmai am petrecut câteva ore brodând un cerb, ca să-mi acopăr mica gaură în eșarfă.”

16. Viață nouă a unui taburet vechi.

17. ”Mi-am restaurat adidașii. Am folosit doar săpun de spălat vase și săpun biliar.”

18. ”Am reparat vechea geacă de piele din anii ’80, a mamei mele. Am scos căptușeala, am renovat cusăturile și am acoperit găurile mici cu o bucată nouă de piele, apoi am dat-o bine cu cremă pentru încălțăminte.”

Oferiți lucrurilor vechi o șansă pentru a doua viață sau le aruncați fără regret? Așteptăm cu drag comentariile dvs.