18 locuri neexplorate ale Europei, pe care turiștii încă nu au reușit să le distrugă

Mai aveți timp să le vizitați!

Se pare că Europa a fost explorată în întregime de turiști. În căutarea unor locuri neexplorate, mulți călători se îndreaptă spre Asia, America de Sud și chiar Africa, dar aceste călătorii sunt destul de costisitoare și atracțiile total diferite…

Noi am selectat 18 destinații din Europa unde vă puteți relaxa în liniște, fără a fi deranjați de numărul mare de turiști!

Grăbiți-vă să le vizitați:

1. Alberobello, Italia.

pinterest

Acest oraș este celebru datorită construcțiilor unice din piatră albă: trulli. Acestea sunt niște case mici cu acoperiș conic. Asemenea clădiri nu se mai găsesc în altă parte a lumii și de aceea au fost incluse în lista patrimoniului cultural UNESCO.

2. Bohinj, Slovenia.

Adventurous Miriam

Bohinj este un lac alpin glaciar, situat la o altitudine de 525 m deasupra nivelului mării și înconjurat din trie părți de Alpii Iulieni. Acestă regiune face parte din Parcul Național Triglavsky. Putem admira aici natura neatinsă, peisaje frumoase, aer curat, floră și faună variată.

3. Dinan, Belgia.

Wikimedia Commons

Dinan este situat la aproximativ 30 km de Charleroi și la 15 km de cel mai apropiat hotar Franța. Acest oraș este foarte mic, dar este incredibil de frumos datorită stâncii pe fundalul căreia se revarsă râul Meuse, se înalță Catedrala orașului și puteți vedea și cetatea veche. Tot aici s-a născut și inventatorul saxofonului.

4. Kalambaka, Grecia.

David T Cox

Kalambaka este un oraș mic situat la poalele muntelui Meteora, punctul de plecare al călătoriei spre mănăstiri. Întregul oraș este străbătut de strada principală, înconjurată de mai multe piețe minunate, decorate cu fântâni: aici se adună localnicii pentru a discuta și a se relaxa. Noaptea stâncile sunt luminate și oferă un piesaj și mai misterios.

5. Insulele Lofoten, Norvegia.

Tom Archer

Peisajul minunat al acestui paradis nordic vă va permite să petreceți foarte bine: puteți face drumeții, să schiați, să înotați în vreun râu de munte. Acesta este cel mai nordic locuri din lume pentru surfing și unul dintre cele mai bune din Norvegia. Tot aici veți putea admira o natură uimitor de frumoasă și veți avea posibilitatea să pescuiți.

6. Madeira, Portugalia.

Garda Travel Club

Toate persoanele care au vizitat Madeira au rămas încântați de această insulă magică. Aici munții sunt chiar pe malul oceanului. Se aude zgomotul cascadelor și al râurilor de munte, multe din ele formând lacuri mici.

7. Mellieha, Malta.

Uncover Malta

Mellieha este minunată în primul rând pentru coastele sale și pentru împrejurimile sale pitorești. Dacă vă place natura și mersul pe jos, vă veți simți extraordinar aici. Tot aici este cea mai mare plajă de nisip din Malta: Golful Mellieha unde este foarte bine să mergeți la odihnă cu copiii mici deoarece este un golf de mică adâncime.

8. Menton, Franța.

Unified Commerce

Cea mai sudică stațiune din Cote d’Azur, situată între Monaco și Riviera italiană. La momentul actual Menton este un oraș liniștit și pitoresc, cu un amfiteatru care coboară spre mare, saturat de aroma și tradițiile a două culturi europene antice. Orașul impresionează prin eleganța franceză și dinamismul italian.

9. Piran, Slovenia.

Hanna Travels

Piran a aparținut cândva Republicii Venețiene, care și-a lăsat amprentele. Aici încă mai domnește aroma medievală: s-au păstrat multe monumente din acea epocă precum faimoasa biserică cu turn, rămășițele zidului cetății și multe alte locuri minunate.

10. Positano, Italia.

Wikimedia Commons

Pe malul coastei Amalfi din sudul Italiei, pe un deal stâncos, care se înalță ca o căciulă peste țărmul Mării Tireniene, se află un oraș mic și incredibil de frumos, Positano. De-a lungul anilor, Positano s-a transformat, dintr-un mic sat pescăresc, în una dintre cele mai renumite stațiuni balneare italiene din lume. Positano are tot ce vă doriți pentru un sejur liniștit, confortabil și relaxant.

11. Portofino, Italia.

Fine Art America

Portofino are unele din cele mai frumoase peisaje și plaje: coastă stâncoasă, apă cristalină, posibilitatea de a sta în liniște. Această destinație este preferata Madonnei, a lui Sharon Stone, Sylvester Stallone, Demi Moore, George Clooney. Printre oaspeții orașului au fost cândva și Sigmund Freud, Ernest Hemingway și Guy de Maupassant.

12. Rocamadour, Franța.

Reddit

Este un oraș mic, dar unul dintre cele mai spectaculoase din regiunea Midi-Pyrenees din sud-vestul Franței și mai este și unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj. S-a construit în jurul mormântului pustnicului Amoudara.

13. Samos, Grecia.

Reddit

Este o insulă care face parte din arhipelagul Eastern Sporades din Marea Egee. Samos este preferata persoanelor care iubesc să se relaxeze în liniște: plaje magnifice, monumente antice, sate de munte și mănăstiri, drumeții în munți. Tot aici se află și una dintre minunile lumii: templul zeiței Hera.

14. Sveti Stefan, Muntenegru.

Wikimedia Commons

Este o mică insulă la 9 km spre sud de Budva. Acum 50 de ani era un sătuc pescăresc obișnuit amplasat pe o insulă stâncoasă, dar mai apoi toți locuitorii au fost transferați în case pe mal, iar pe insulă s-a construit oraș-hotel unic. Aici s-au odihnit mai multe celebrități: Regina Elisabeta a II, Elizabeth Taylor, Kirk Douglas, Sylvester Stallone, Claudia Schiffer și Sophia Loren.

15. Sintra, Portugalia.

pcdn.co

Sintra este un monument al culturii mondiale UNESCO, un vechi oraș portughez, a cărui istorie are mai mult de 11 secole. Aici sunt numeroase parcuri exotice, păduri vechi, castele, palate, mănăstiri. În Sintra veți avea la dispoziție totul pentru a vă putea relaxa: plaje, apă limpede, priveliști frumoase, surfing, pescuit și multe atracții.

16. Tenby, Marea Britanie.

Visit Britain

Tenby este o stațiune de coastă în sud-vestul Țării Galilor. Este renumit pentru zidul orașului din secolul al XIII-lea și pentru plajele lungi cu nisip. Tot aici se află și ruinele pitorești ale castelului Tenby.

17. Faial (Azore), Portugalia.

Yacht Booker

Din orice punct al insulei puteți admira cel mai înalt punct al Portugaliei: vulcanul Pico. Capitala insulei este Horta, unde se află portul în care puteți vedea yahturi din întreaga lume.

18. Hvar, Croația.

Lonely Planet

Hvar este cea mai lungă și mai însorită insulă din Marea Adriatică: soarele luminează aici 2718 de ore pe an! Orașele medievale mici, numeroasele golfuri și lavanda, mirosul căreia se simte pretutindeni, vegetația subtropicală și clima blândă fac din această insulă una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Croația. Iar în capitala insulei distracția nu încetează nici ziua nici noaptea.

Care destinație v-a impresionat cel mai mult?