18 idei geniale care te vor ajuta să-ți transformi grădina într-un loc de poveste fără investiții prea mari

Vara din acest an a luat sfârșit, iar acesta e un motiv excelent pentru a ne pregăti de viitorul sezon cald. Redacția noastră a făcut o selecție cu niște idei impresionante pentru transformarea radicală a aspectului grădinii care totodată nu necesită investiții financiare importante.

1. Pavaj tablă de șah

O tablă de șah din beton și iarbă va fi un element decorativ excepțional pe care îl puteți crea practic într-un singur weekend.

Identificați suprafața pe care doriți să o decorați și înlăturați stratul de pământ aflat la suprafață (circa 15 cm). Apoi faceți cofraje din lemn și turnați betonul. După uscarea betonului înlăturați cofrajele și umpleți spațiile rămase cu sol pe care să puneți semințe de gazon sau gazon artificial.

2. Tejghea bar

O tejghea îngustă la marginea terasei va aduce un mare plus de confort și va fi un loc perfect pentru savurarea împrejurimilor.

3. Cârlige pentru perdele

Cârligele sunt o soluție superbă pentru a decora terasa cu perdele elegante, care vă vor proteja de razele solare și vor completa designul terasei într-un mod armonios.

4. Strat de flori

Ghivecele mari de flori sunt în sine un obiect de decor. Dar dacă le îngropi în sol până la jumătate, se obține o decorație foarte interesantă și originală.

5. Burlan de scurgere a apei

Puteți crea un mic “râu de munte” care să înlocuiască banalul sistem de scurgere a apei de pe acoperiș.

6. Siguranța copiilor

Faceți un mic colț de joacă pentru copii chiar pe terasă. Îl puteți îngrădi cu un gard mobil, pe care să-l închideți pentru siguranța copiilor atunci când nu le puteți acorda toată atenția necesară.

7. Leagăn

Un scrânciob în formă de pat suspendat reprezintă o soluție de design extraordinară și extrem de confortabilă. Un astfel de scrânciob va deveni neapărat locul dvs. preferat pentru odihnă și relaxare.

8. Gard din paleți

Paleții sunt o materie primă superbă pentru grădină. Vopsiți un palet în culori țipătoare, fixați de el un ghiveci cu flori și două felinare romantice – iată o soluție pe cât de simplă, pe atât de genială pentru decorul grădinii.

9. Grădină suspendată

Faceți o astfel de “plasă” de lemn pentru plante cățărătoare. Acestea vor fi o decorație impresionantă pentru fațada casei sau alte suprafețe verticale.

10. Masă pentru petreceri

O masă simplă din lemn dotată la mijloc cu un spațiu pentru gheață va fi cireașa de pe tort la orice petrecere.

11. Mini-lac

Un astfel de lac în miniatură poate fi făcut într-un vas făcut din beton sau într-un butoi de lemn. Efectul e fulminant!

12. Un foișor original

Foișorul dvs. va avea un aspect nou deosebit dacă îi veți vopsi pardoseala în culori originale.

13. Ghivece supra-etajate

O asemenea compoziție din ghivece cu flori va crea o atmosferă deosebită și va scoate în evidență simțul estetic al gospodarilor.

Bonus video:

14. Decorul copacilor

Răzorul de flori este un artificiu excelent pentru decorul copacilor, mai ales că aveți nevoie doar de câteva pietre sau cărămizi și puțin timp liber!

15. O bancă originală

Când te uiți la rezultatul final nu-ți vine a crede că o băncuță atât de drăguță e făcută dintr-un simplu palet, adică e aproape gratuită!

16. Compoziție din blocuri de zidărie

Toată lumea are blocuri de zidărie care au rămas fără treabă la un moment dat. Iată ce compoziție superbă ați putea face cu ajutorul lor!

Bonus video:

17. Ghivece suspendate

Această idee superbă poate fi folosită pentru decorul terasei, foișorului sau altor locuri pe care doriți să le delimitați vizual.

18. Perete despărțitor

Puteți crea un perete despărțitor elegant cu ajutorul a câteva scânduri de lemn pe care să puneți ghivece frumoase cu flori. În acest fel puteți separa bunăoară terasa de grădină.