18 fotografii stranii din viața Chinei, care ar putea surprinde pe oricine! 

Indiferent de opiniile noastre despre China, este pur și simplu imposibil să nu recunoaștem originalitatea modului de viață al acestei țări. Aici, cu iscusință se combină tradițiile vechi de secole și tehnologiile atât de avansate, încât ne putem simți eroul unui film SF. Vă puteți imagina, aici există un sistem de puncte, care la nivel de stat evaluează toate greșelile și fărădelegile dvs? Dacă persoana nu este suficient de bună, i se poate refuza în acordarea unor servicii.

Noi nu am putut ignora realitățile vieții Imperiului Celest, care cu siguranță par ceva aproape ireal pentru oamenii noștri. Vă invităm să descoperiți unele din acestea mai jos:

1. În mod implicit, fiecare cameră a telefonului include atât de multe filtre, încât pur și simplu vor orbi un european nepregătit. Iar fața va arăta distorsionată și complet înspăimântătoare.

”Fata chineză mi-a spus că fotografia este superbă. Serios? Arăt de parcă sunt gata să vin noaptea să-l sperii pe cineva.”

2. Iată așa sunt afișate articolele vestimentare într-un magazin online. Este un model de costum pentru gravide.

3. Apropo, aici toată lumea cumpără practic totul în magazinele online. Dacă sunt o mulțime de reduceri, strada din fața blocurilor de locuit ar putea arăta cam așa.

Pentru că nu mai este loc nici la scară, nici la intrare.

4. Iar dacă vă hotărâți să intrați într-un magazin obișnuit, moda chineză, la sigur, nu vă va lăsa indiferent.

5. Doar uitați-vă la această librărie. Noi înșine nu am ezita să petrecem câteva ore aici…sau poate zile.

6. Aceste clădiri chinezești, de asemenea, merită să fie privite cu gura căscată și admirate.

7. O provincie din China este atât de mândră de succesul său în creșterea animalelor, încât chiar și vagonul de metrou de aici arată ca o pajiște cu pășuni pentru vaci.

8. Într-un restaurant din Shanghai puteți vedea o astfel de imagine. Noi suntem de acord cu afirmația că urșii Panda sunt o operă de artă a naturii.

9. Dar, desigur, China este bogată în tehnologii cu adevărat avansate. Sistemul de recunoașterea facială merită a fi admirat.

În astfel de ochelari, reprezentanții autorităților pot găsi infractorii chiar și la o gară aglomerată.

10. Același sistem se introduce treptat în toate tipurile de magazine, pentru a plăti bunurile. Deci, o cameră lângă casă recunoaște cumpărătorul și atât, produsele sunt achitate.

11. Acum, în general, metoda standard de plată pentru China este utilizarea codurilor QR. Da, fără carduri bancare sau numerar practic dispărut. Chiar și pe piețe.

12. Astfel de tehnologii există, de asemenea, la mini-magazine de autoservire, care funcționează fără vânzător.

”Pentru a intra în magazin, trebuie mai întâi să scanați codul QR. Apoi ușa se deschide și în spatele dvs se închide din nou. Sunt multe camere instalate în interior. Achitați la casă, iarăși cu ajutorul aplicațiilor de pe telefonul dvs.”

13. Dar este mai bine să nu încercați să păcăliți programul instalat. Nu cu mult timp în urmă, un sistem special de puncte a fost introdus în China, care evaluează onestitatea cetățenilor.

Deci, dacă de câteva ori nu returnați împrumutul la timp sau nu plătiți serviciile comunale, de exemplu, nu veți putea cumpăra un bilet de tren. Urmărirea scorurilor dvs este simplă: este suficientă o aplicație mobilă. Dar nu vă grăbiți să comparați acest sistem cu cel prezentat într-una din seriile ”Black Mirror”. Obiectivul său principal este suprimarea tuturor tipurilor de fraudă. De exemplu, dacă o persoană deschide o sală de sport, vinde multe carduri de abonament cu reducere pe un timp de 3 ani și după șase luni dispare cu tot cu bani. Din păcate, dar astfel de situații în China apar destul de des.

14. Tipul preferat de divertisment pentru chinezi este karaoke. De aceea, cabine individuale pentru această lecție pot fi întâlnite absolut peste tot. De exemplu, în centrele comerciale.

15. În China, puteți da peste un indicator, care oferă o gamă destul de interesantă de servicii pentru populație.

”FrumusețePărUnghiiMasajGolf”

16. Desigur, controversele cu privire la particularitățile mentalității chineze, cum ar fi, capacitatea de a sta în rânduri, sunt încă actuale. Deci, în timp ce unul trimite astfel de fotografii, celălalt susține că ăsta e un fleac și nu am văzut noi ce înseamnă să stai într-un rând cu adevărat mare.

17. Un alt obicei interesant: în restaurantele de clasă medie, tacâmurile sunt înfășurate în folie, garantând astfel curățenia acestora.

Doar că, chinezii înșiși nu au încredere în restaurantele lor. De obicei, pe masă este un ceainic mic că apă fiartă: vizitatorii își spală adesea farfuriile și paharele cu această apă înainte de masă.

18. Să știți că așa arată un cărucior tradițional în Imperiului Celest.

Credeți că avem multe de învățat de la oamenii acestei țări cu mai multe fațete? Sau suntem prea diferiți? Așteptăm cu drag comentariile dvs.