18 sculpturi în lemn care par atât de reale încât te trec fiorii…

”Am văzut într-o bucată de material o figură, apoi pur și simplu am eliberat-o”, acestea sunt cuvintele pe care le repetă mulți dintre sculptorii celebri și profesioniștii în domeniul lor. Uneori, lucrările lor par atât de realiste, încât ți se face frică, dar, în același timp, este imposibil să-ți iei privirea.

Redacția noastră a selectat 18 de fotografii cu cele mai uimitoare sculpturi, care parcă au coborât aievea dintr-un basm.

1.


Christopher David White Ceramics

2.


Tom Eckert

3.

jamesdoranwebb

4.

Dan Webb

5.

imgur

6.


Gabi Rizea

7.

imgur

8.


imgur

9.

Tom Eckert

10.

Hsu Tung Han

11.

Bruno Walpoth

12.

octonation

13.

Gerhard Demetz

14.


Bruno Walpoth

15.

Henry Johnson

16.


stefanie rocknak

17.

Tom Eckert

18. Cea mai mare sculptură din lume

imgur

.Această sculptură a intrat, în 2013, în ”Cartea Recordurile Guinness”, ca fiind cea mai mare sculptură de lemn din lume. Artistul Zheng Chunhui, originar din Beijing, a transformat un trunchi de copac uscat într-o sculptură cu o lungime de 12 m, înaltă de 3 m și lată de 2,5 m.

Sculptura întruchipează celebrul tablou ”De-a lungul râului în timpul festivalului Qingming” (1085-1145), care descrie viața oamenilor și peisajul Beijingului din acele vremuri. Talentatul sculptor a transpus acest tablou în cele mai mici detalii pe trunchiul unui copac. Privește aici, convinge-te și rămâi uluit!

/

Sursa: WE Channel