17 trucuri ingenioase pe care 99% dintre șoferi nu le cunosc

Cum ați putut trăi fără ele?!

În acest articol vom prezenta 17 trucuri utile pe care fiecare șofer ar trebuie să le cunoască deoarece vă vor fi de folos în caz de urgențe!

Deci:

1. Îndreptați îndoiturile mici cu un desfundător pentru chiuvetă.

Life’d

Când ne alegem cu o îndoitură pe caroseria mașinii, chiar și una minoră, repararea ei într-un service specializat ne poate costa câteva sute de lei, pentru că implică chituire și revopsire.

Dar există un secret simplu: se umezește desfundătorul și suprafața afectată, după care se trage în mod repetat până când îndoitura nu se mai cunoaște.

2. Sau cu gheața carbonică.

Imgur

Metoda este extrem de simplă. Aplicați gheața carbonică pe zona afectată până când suprafața va reveni la forma inițială;

3. Înlocuiți filtrul de aer la fiecare șase luni.

Life’d

Dacă doriți să aveți un consum mai mic, înlocuiți filtrul de aer cel puțin de două ori pe an. Mulți șoferi uită despre acest lucru și se plâng că mașina consumă mai mult față de ceea ce promite producătorul. Acest lucru vă va ajuta să economisiți câteva sute de dolari pe an.

4. Cumpărați lumini de urgență.

Life’d

Dacă mașina Dumneavoastră are vreo defecțiune, vă vine în ajutor un dispozitiv de iluminare de urgență. Acționează pentru a atrage atenția și pentru a vă simți în siguranță.

Aparatul este ușor de folosit: apăsați butonul și selectați luminozitatea dorită. Cea mai puternică lumină este vizibilă pe timp de noapte la o distanță de până la 1,5 km. Dispozitivul se fixează pe mașină cu ajutorul unui magnet.

5. Păstrați în mașină instrumentul multifuncțional.

Life’d

Este foarte bine să păstrați un instrument multifuncțional în mașina Dumneavoastră, deoarece vă va ajuta foarte mult în caz de accidente. Un Multitools bun are un cuțit ascuțit pentru a tăia centura, ciocan pentru a sparge sticla, un ciocan simplu, busolă, magnet de fixare etc.

6. Dezghețați lacătul ușii automobilului cu ajutorul soluției dezinfectante pentru mâini.

Life’d

Lacătele se pot acoperi cu gheață pe timp de iarnă. Aplicați un dezinfectant de mână pe lacăt, alcoolul care se conține în dezinfectant topește gheața.

7. Cumpărați un încărcător portabil.

Life’d

Știm cu toții cât de enervant este când nu puteți porni mașina. În această situație vă vine în ajutor un dispozitiv extern de încărcare și pornire care este mult mai rapid decât să apelați la ajutorul unui alt șofer.

Un încărcător portabil este un acumulat externă pe care-l puteți păstra în torpedo sau sub scaun.

8. Curățați farurile cu pastă de dinți.

Life’d

Aplicați un strat gros de pastă de dinți pe faruri, clătiți cu apă și lustruiți-le apoi bine cu o cârpă uscată. Veți fi surprinși de rezultat!

9. Folosiți ochelarii pentru condus noaptea.

Life’d

Știați că majoritatea accidentelor se produc pe timp de noapte, cauza acestora fiind vizibilitatea redusă?

Ochelarii pentru condus noaptea vă vor proteja ochii de lumină și oboseală, îmbunătățind vizibilitatea nu doar pe timp de noapte, ci și pe nisnoare și ploaie.

10. Umpleți fisurile de pe parbriz cu ojă.

Life’d

V-a crăpat parbrizul și nu aveți timp sau bani pentru a-l schimba? Aplicați ojă peste crăpături, acest lucru întărește foarte sticla și previne extinderea fisurilor. Este mult mai ieftin decât să puneți un parbriz nou!

11. Schimbați uleiul la timp.

Life’d

Regula generală este să schimbați uleiul la fiecare 3 luni sau la fiecare 8000 km, dar nu este valabile pentru multe mașini de modele mai noi. Citiți instrucțiunile notați-vă în calendar ca să nu uitați.

De asemenea se recomandă să schimbați uleiul dacă este negru și murdar, dacă se aude tare motorul sau nivelul uleiului scade.

12. Parcați mașina cu parbrizul spre est ca să se topească gheața.

Life’d

Dacă locuiți într-o zonă unde iernile sunt geroase, acest sfat vă va ajuta foarte mult. Soarele va încălzi parbrizul și vă va fi mai ușor să-l curățați.

13. Spălați motorul cu soluție de săpun.

Imgur

Un motor perfect curat va dura mai mult. Înainte de a începe curățarea, acoperiți bateriile, admisia aerului și distribuitorul cu pungi de plastic.

Se diluează puțin detergent în apă (degresorul funcționează la fel de bine) și spălați motorul cu o cârpă moale. Nu uitați să scoateți pungile după spălare.

14. Curățați parbrizul cu o lamă.

Imgur

În cazul în care ștergătorul de parbriz nu reușește să curățe parbrizul, vă vine în ajutor o lamă de ras! Doar fiți atenți și nu vă tăiați!

15. Faceți ordine în mașină pentru a reduce consumul de combustibil.

Imgur

Cu cât mai mult gunoi veți avea în mașină, cu atât va crește consumul de combustibil!

Fiecare plus de greutate de 45 kg mărește consumul de combustibil cu 2%.

16. Ungeți garnitura cu ulei ca să nu înghețe ușile.

Imgur

Ușile îngheață din cauza umidității dintre garnituri. Ștergeți pur și simplu garnitura cu o cârpă umezită cu ulei și apoi cu un prosop de hârtie. Uleiul va respinge apa și ușile vor înceta să înghețe.

17. Deschideți ușile mașinii cu ajutorul bărbiei.

22words

Dacă trebuie să deschideți ușa mașinii sau să o porniți, dar nu reușiți din cauza distanței mari, încercați să țineți cheia la nivelul bărbiei și apăsați. Lichidul din cap acționează ca un conductor și va crește în mod semnificativ lungimea de undă.

Cunoșteați aceste trucuri?