17 trucuri pentru machiajul ochilor, pe care fiecare domnișoară trebuie să le știe.

Multe fete încă din copilărie visează să învețe să facă un machiaj frumos al ochilor, pentru a arăta mereu impecabil. Machiajul ochilor se deosebește nu doar prin nuanțele deosebite, dar și prin tehnicile de aplicare a machiajului.

Pentru a crea un machiaj impecabil nu trebuie să fiți artiști make-up. Vă prezentăm câteva trucuri eficiente, care vă vor ajuta să aplicați un machiaj perfect:

1. În primul rând, trebuie să înțelegeți care este forma ochilor dvs pentru a alege corect tehnica de machiaj pe care o veți aplica, astfel încât să ascundeți anumite „defecte”.

Fiecare formă a ochilor necesită anumite tehnici de machiaj. Ei pot fi: depărtați, apropiați, adânci, proeminenți, migdalați, adânciți sub pleoape, orientali sau asiatici, cu colțuri exterioare ridicate, coborâte, mai mari sau mai mici.

Machiajul se va aplica în funcție de forma ochilor pentru a-i scoate în evidență și a ascunde imperfecțiunile.

Tips: puteți determina forma ochilor făcând o fotografie a ochilor dvs. Relaxați-vă pentru a evita apariția ridurilor în colțurile ochilor.

2. Pentru a aplica corect fardurile este necesar să cunoașteți părțile pleoapelor și ale ochilor pe care le veți evidenția.

Pentru a obține un machiaj impecabil, trebuie să știți unde este colțul interior și exterior al ochiului sau conturul interior al pleoapelor inferioare. Vă vom dezvălui un mic truc, care vă va reîmprospătă machiajul ochilor și va conferi un aspect proaspăt și expresiv, mai ales la sfârșitul zilei de lucru.

Aplicați farduri de culoare deschisă, de preferință bej sau albe pe colțurile interioare ale ochilor. Veți fi plăcut surprinse de rezultatul pe care îl veți vedea în oglindă.

3. Nu uitați regula: fiecare pensulă are propriul scop, deci nu ar trebui să folosiți o singură perie pentru tot.

Vă dezvăluim un mic secret − pentru a realiza un machiaj corect al ochilor, aveți nevoie doar de 3 perii. Prin urmare, pentru început este suficient să cumpărați o perie pentru estompare, o pensulă plată și conică. Și nu uitați că pensula trebuie spălată periodic, deoarece acumulează un număr mare de bacterii și murdărie.

Tips: spălați peria doar cu piciorul în jos pentru a nu-și pierde forma. Puneți în palmă o cantitate mica de detergent delicat și masați ușor peria. Apoi clătiți-o cu apă. Pentru curățarea rapidă a periilor, puteți folosi un disc de bumbac înmuiat în apă micelară. Sau folosiți spray-uri pentru dezinfectarea pensulelor.

4. Folosiți o varietate de produse cosmetice.

Fardurile de ochi se găsesc în diferite texturi și fiecare are destinația sa: cremoase, presate, pulbere. De exemplu, fardurile cremoase ar fi bine să servească drept bază pentru fardurile pulbere pe toată suprafață pleoapei. Recurgeți la acest truc doar dacă aplicați o singură nuanță.

Fardurile pulbere nu sunt ușor de aplicat. Dacă vă doriți să străluciți, fardurile pulbere, sunt alegerea perfectă. Pentru început, aplicați o bază sub formă de fard de pleoape cremos pentru a evita alunecarea particulelor pe obraz.

Fardurile presate le găsiți într-o gamă largă de culori, sunt cele mai ușor de aplicat și se amestecă bine unul cu celălalt.

5. Nu neglijați baza pentru machiaj.

Dacă doriți să vă admirați machiajul pe tot parcursul zilei, atunci nu uitați să utilizați un primer, care se aplică pe pleoapă înainte de aplicarea fardurilor. Acesta va prelungi durata machiajului, și cel mai important, umbrele nu se vor strânge.

6. Creionul alb va accentua culoarea umbrelor.

Pentru a obține culori mai expresive, aplicați creion alb pe pleoape, ușor estompați și apoi aplicați fardul dorit. Puteți să experimentați: pe un singur ochi, aplicați doar fardul, iar pe celălalt ochi, creion alb și fard. Diferența va fi enormă.

7. Dacă paleta de farduri conține 4 culori, puteți realiza un machiaj minunat, luând în considerație destinația fiecărei culori.

Urmați aceste recomandări: Nuanța cea mai deschisa se folosește sub sprânceană. A doua cea mai deschisă nuanță se folosește pe pleoapă în partea interioară. Nuanța mai puțin închisă se aplică în cuta pleoapei, iar cel mai închis fard, în coltul exterior al ochiului.

8. Fardul de bază, se folosește pe toată suprafața pleoapei, se aplică cu mișcări punctate, fără să ștergeți dintr-o parte în alta.

Încercați să aplicați orice culoare în mai multe straturi într-un mod similar și o să vedeți imediat diferența.

9. Folosiți o pensulă și cu mișcări circulare, pentru a omogeniza nuanțele pleoapelor și a realiza o tranziție perfectă de la o culoare la alta.

10. Linia de pliere a pleoapei este o zonă importantă în machiaj. Doar fardurile aplicate corect în această zonă vă vor ajuta să creați efectul dorit.

După ce ați aplicat fardul, cu ajutorul unei pensule amestecați nuanțele pentru a uniformiza culorile.

11. Nu vă fie frică să experimentați.

Dacă în timpul machiajului ați delimitat prea vizibil culorile, nu vă neliniștiți. Cu ajutorul pensulei și cu mișcări ușoare puteți amesteca nuanțele și obține machiajul dorit.

12. Există un truc pe care mulți make-up artiști preferă să-l folosească: creion aplicat ca bază apoi aplică fardurile. Este un sfat foarte eficient.

13. Dacă aveți pleoape căzute, atunci încercați să vă machiați cu ochii deschiși deoarece astfel puteți scoate în evidență linia pleoapei superioare.

Majoritatea femeilor cu pleoapele căzute fac această greșeală de a se machia cu ochii închiși. Veți obține doar un machiaj inestetic și veți accentua mai mult defectele.

14. Atunci când aplicați fardurile, țineți capul ușor ridicat.

Acest truc vă va permite să aplicați mai ușor fardurile, dar totodată să omogenizați culorile.

15. Pentru a accentua corect colțul exterior al ochiului, desenați cu un creion linii în formă de „gratie”. Astfel veți ști unde trebuie să aplicați nuanțele mai închise.

Apoi cu mișcări ușoare și circulare omogenizați culorile. Puteți folosi o pensulă sau un disc de vată.

16. Aplicați fondul de ten după ce ați realizat machiajul ochilor. Nu uitați că particulele fardului cad pe zona de sub ochi.

Iată cum puteți evita acest lucru:

1. Puteți folosi o bandă adezivă, dar înainte de a o folosi, testați-o mai întâi pe braț.

2. A doua metodă, înainte de a începe să aplicați fardul, este să aplicați pudră pulbere în cantități mari, în zona de sub ochi. La sfârșit, cu o perie îndepărtați resturile particulelor de farduri și a pudrei.

3. Și, a treia opțiune este utilizarea benzilor protectoare pe care le puteți procura din magazinele de produse cosmetice.

17. Nu uitați că orice machiaj trebuie să fie fixat.

Pentru ca machiajul să dureze cât mai mult timp posibil, acesta trebuie fixat cu ajutorul unor spray-uri speciale pentru fixare.

Pentru a realiza un machiaj impecabil este nevoie de timp și practică. Urmând sfaturile noastre, în timp, veți putea să creați cel mai frumos machiaj al ochilor.

Folosiți aceste trucuri? Așteptăm comentariile dvs!