17 soluții perfecte care vor fi o adevărată salvare pentru proprietarii apartamentelor mici

La prima vedere, o locuință mică pare a fi o adevărată condamnare. Însă, de fapt, nu trebuie să vă întristați, deoarece designerii au găsit soluții potrivite și pentru dvs. Chiar și un apartament mic poate fi confortabil și funcțional dacă spațiul de locuit și mobila vor fi alese corespunzător. În acest articol sunt prezentate niște soluții perfecte pentru proprietarii locuințelor mai puțin spațioase.

1. Șifonier deschis

Șifonierul la vedere, sub formă de un umeraș, pe tot peretele este o alternativă pentru un dulap mare sau pentru o comodă. Desigur, nu puteți pune aici toate hainele, dar poate fi utilizat pentru agățarea hainelor de fiecare zi, a genților, a pălăriilor de sezon.

2. Masă-consolă 

O consolă mică în spatele canapelei ocupă foarte puțin spațiu și este destul de încăpătoare. Pe ea pot fi puse diferite decoruri, niște cărți, o ceașcă de cafea…

3. Perete separator

Niște rafturi înguste pot fi folosite în calitate de dulăpior și separator pentru camera de zi.

4. Masă-raft

Masa-raft în loc de pervaz este o soluție minunată pentru o bucătărie mică unde nu este loc pentru o masă adevărată.

5. Raft neobișnuit

Un raft foarte comod pe care puteți pune detergenții, bureții și ceva veselă. Este o soluție excelentă pentru organizarea zonei de spălat din bucătărie.

6. Rafturi deschise

Pentru a aranja toate lucrurile necesare într-o bucătărie mică, puteți folosi părțile laterale ale dulapurilor. Aici puteți monta câteva rafturi pentru păstrarea ceștilor, condimentelor și a altor mărunțișuri.

7. Un dulap rotund

Un dulap rotund original poate înlocui blatul, plus are rafturi pentru păstrarea veselei și a altor mărunțișuri. Acesta se încadrează de minune în interiorul modern.

8. Suport pentru mărunțișuri

Un suport foarte original și comod pentru hainele de exterior, care se încadrează reușit în antreul modern și care menține ordinea.

9. Măsuță pentru înfășat bebelușii

Un dulăpior stilat și ergonomic cu ușiță, care fiind deschisă are funcția de măsuță de înfășat. O idee inedită pentru camerele mici.

10. Tăblie cu dulap secret

Tăblia patului poate fi confecționată sub forma unui dulăpior unde puteți păstra reviste, cărți sau alte mărunțișuri. De asemenea, acesta vă poate scuti de montarea unei noptiere separate.

11. Lădiță incorporată

O lădiță spațioasă pentru lucrurile de sezon încorporată în treapta scării – este un exemplu minunat de utilizare rațională a spațiului într-o locuință mică.

12. Canapea extensibilă

O canapea stilată și modernă care se transformă ușor într-un dormitor dublu. Este cea mai reușită alegere pentru camera de oaspeți sau pentru un apartament mic.

13. Mobilă „deșteaptă”

O consolă care printr-o mișcare se transformă în masă de bucătărie, iar canapeaua se transformă într-un pat dublu confortabil. Este practic tot de ce ai nevoie pentru un apartament confortabil.

14. Măsuță pentru reviste

O măsuță joasă stilată care în funcție de necesități poate fi transformată într-o masă de bucătărie.

Alte câteva idei sunt prezentate în video-ul de mai jos:

[mashvideo]

15. Sub pervaz

Un sertar funcțional montat sub pervaz va fi un loc suplimentar pentru păstrarea actelor, bijuteriilor sau altor lucruri.

16. Set de mobilă original

Un set de mobilă extraordinar. Este compus dintr-o măsuță și două scăunele și poate fi utilizat atât ca un tot întreg, cât și separat.

17. Un dulap neobișnuit

Un dulap original montat deasupra vasului de toaletă va fi cel mai potrivit loc pentru păstrarea odorizantelor, detergenților, produselor de igienă.

Un alt video plin de idei:

 

Sursa: Home Design Ideas[email protected]