17 sfaturi ale experților care vă vor ajuta să trăiți ca o adevărată regină chiar și într-un apartament foarte mic

Spațiile mici reprezintă o adevărată provocare în ceea ce privește amenajarea deoarece suntem constrânși să renunțăm fie la confort, fie la diferite obiecte, fie la spațiu. Din fericire există câteva secrete care ne vor ajuta să rezolvăm această problemă.

Dacă sunteți în căutarea unui proiect pentru un spațiu redus, inspirați-vă din locuințele europene, în special cele franceze și adaptați-le necesităților Dumneavoastră.

Cei mai buni prieteni sunt electrocasnicele mici: aragaz cu 2 arzătoare, frigider mic etc. Un frigider mic, pe lângă faptul că vă va ajuta să economisiți mult spațiu, vă va obișnui să cumpărați doar alimentele de care aveți nevoie și să le consumați rapid.

Pe podea și sub tavan există suficient spațiu de depozitare. În acest caz ne vin în ajutor sertarele de sub pat și dulapurile până în tavan.

Evitați rafturile și optați pentru sertare, coșuri de depozitare și suporturi pentru sticle. Acestea pot fi folosite nu numai în bucătărie, ci și în baie sau în dormitor.

Suporturile speciale de pe pereți și uși vă vor ajuta, de asemenea, să economisiți spațiu.

Chiar dacă aveți impresia că împărțirea unui apartament mic în zone este o idee bună, nu este chiar așa. Arată bine doar în fotografie, dar în realitate încăperea va părea mai mică și este destul de dificil să faceți curățenie.

Un alt sfat ar fi să alegeți o canapea extensibilă de calitate. Dacă nu puteți dormi pe canapea sau aveți deja un pat, optați pentru fotolii în loc de canapea. Acestea ocupă mai puțin spațiu și îndeplinesc aceeași funcție.

Singurul lucru care poate avea o dimensiune obișnuită este masa, care va fi multifuncțională: pentru primirea oaspeților, zonă de luat masa, loc de muncă și o suprafață suplimentară pentru gătit.

Dacă bucătăria este foarte mică, amenajați o zonă pentru a mânca împreună cu familia în camera principală.

Cea mai mare problemă este baia prea mică. Dacă nu preferați cada, optați pentru duș, dar nu pentru cabină pentru că este destul de voluminoasă.

Există cabine de duș care ocupă puțin spațiu și se instalează foarte simplu.

Dacă nu aveți cadă, dar aveți copil mic, nu vă faceți griji. Există căzi pliabile pentru bebeluși.

Dacă totuși preferați cada, alegeți un model cu spațiu de depozitare (în mască).

Puteți amenaja în baie mai multe spații de depozitare: rafturi sau sertare deasupra mașinii de spălat sau a vasului de toaletă. O opțiune mai costisitoare, dar care vă va ajuta să economisiți spațiu, este o chiuvetă deasupra mașinii de spălat. Unele persoane instalează deasupra căzii mini-mașini de spălat.

Obiectele mici precum produse cosmetice și tot felul de borcane pot fi depozitate pe perete. Alegeți rafturi obișnuite din oțel inoxidabil, cu cârlige în partea de jos.

Apropo, și suporturile cu găuri sunt perfecte pentru depozitare pe perete, mai ales că se spală foarte simplu.

Acestea sunt bune atât pentru bucătărie cât și pentru alte încăperi.

Pentru a depozita hârtia igienică sau detergenții puteți opta pentru un raft sau un dulăpior deasupra ușii din baie. În spațiile înguste dintre cadă și toaletă sau mașină de spălat puteți pune rafturi înalte pe roți. Apropo, aceste rafturi sunt perfecte și pentru bucătărie.

Există și suporturi pentru uscătoare.