17 reguli de aplicare a parfumurilor de care ar fi bine să ținem cont, pentru a nu-i deranja pe cei din jur

Un parfum foarte puternic poate deranja lumea din jurul nostru. De aceea ar fi bine să evităm mirosurile înțepătoare și să folosim parfumul cu moderație.

Vă propunem în continuare câteva reguli de care ar fi bine să ținem cont înainte de aplicarea parfumului, pentru a nu-i deranja pe ceilalți.

Parfum pentru fiecare ocazie.

Parfumul este o parte integrantă a codului vestimentar. La fel ca și hainele prea sincere, mirosurile dulci și înțepătoare sunt nepotrivite pentru serviciu. De aceea ar fi bine să optați pentru arome fine și revigorante cu note de citrice. Aromele puternice florale, fructate și picante sunt perfecte pentru timpul liber.

Experții ne recomandă să alegem, pentru serviciu, apă de parfum sau parfum în locul apei de toaletă, deoarece acestea sunt mai persistente și nu veți avea dorința să le „împrospătați” până la prânz. O altă recomandare ar fi să nu aplicați parfum în mai multe locuri, fiind suficientă o singură picătură la încheietura mâinii.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, optați pentru arome ușoare și proaspete, cu note de citrice, care demonstrează profesionalism și încredere.

Evitați parfumurile puternice, cu arome florale și dulci, deoarece riscați să păreți o persoană nu tocmai serioasă.

Unele companii optează pentru angajați „fără miros”. Dacă doriți să vă angajați în astfel de companie, este mai bine să nu folosiți parfum.

O cină formală, un spectacol sau un concert sunt ocazii speciale care necesită arome speciale, care să vă completeze ținuta și să vă sublinieze individualitatea. Pentru astfel de evenimente puteți alege un parfum cu note lemnoase, ambră, paciuli sau arome de mosc. Încercați însă să evitați mirosurile care pot avea un efect sufocant asupra celor din jur. Este indecent să mirosiți a caramel, ciocolată sau fursecuri în astfel de locuri.

Pentru a merge la o plimbare, la cumpărături sau cu prietenele la o ceașcă de cafea, alegeți arome discrete. Vara, sunt ideale variantele cu note de portocală, bergamotă, lămâie, lăcrămioare, rozmarin sau iasomie. Iarna – ghimbir, scorțișoară și vetiver.

Un parfum selectat corespunzător oferă încredere. Aromele de lăcrămioare, floare de portocal, iasomie si trandafir vă vor ajuta să creați o atmosferă romantică. Însă ar trebui să fiți atente la notele de gardenie și tuberoză, care ar putea fi prea provocatoare pentru prima întâlnire.

Folosiți arome delicate.

Dacă vă veți afla într-un spațiu închis și veți fi în contact cu mai multe persoane, atunci, în loc de apa de toaletă sau de parfum, folosiți ulei de parfum, deoarece nu lasă urme și creează un fel de cocon parfumat în jurul Dumneavoastră.

O altă idee ar fi să aplicați loțiuni parfumate, care au un miros discret.

Este mai bine să uitați de parfum când mergeți în anumite locuri.

Există locuri în care este mai bine să nu folosim parfumuri: aeronave, săli de sport etc.

Unde se aplică parfumul – pe haine sau pe piele?

Unele persoane susțin că ingredientele parfumului pot păta sau decolora hainele. Cu toate acestea, dacă haina nu este de mătase, nu vă veți confrunta cu o astfel de problemă.

Specialiștii ne recomandă să aplicăm parfumul pe haine, deoarece stofele dezvăluie mai bine aromele de citrice, marine și aldehidice (pe bază de substanțe sintetice). Iar cele lemnoase și de mosc – pe piele.

Care sunt părțile corpului pe care se aplică parfumul.

Pentru ca mirosul de parfum sau de apa de toaletă să fie mai intens, trebuie sa le aplicați pe acele parți ale corpului care generează mai multă căldură: zona claviculei sau a decolteului. Și pentru a lăsa o urmă fină și de durată, este mai bine să-l aplicați pe încheieturi, pe abdomen și sub genunchi (în special în sezonul cald).

Când aplicați parfum nu lipiți încheieturile una de cealaltă deoarece pielea se încălzește și schimbă mirosul. Notele florale își pierd, astfel, prospețimea. „Pentru a menține mirosul pulverizați puțin parfum pe ambele încheieturi și lăsați să se absoarbă”, ne recomandă parfumierul Francis Kurkjan.

Nu amestecați aromele.

Când mergeți, imediat după lucru, la o cină romantică, nu trebuie să aplicați parfum cu miros de vanilie dulce peste aromele de iarbă tăiată. Se recomandă mai întâi să spălați parfumul anterior de pe piele. O puteți face cu apă și săpun. Și abia după aceea aplicați parfumul de seară.

Care este parfumul Dumneavoastră preferat?