17 fotografii cu vulpi tibetane: animalele care arată ca un desen nereușit al unei vulpi obișnuite

Vulpea tibetană este un reprezentant foarte deosebit al faunei deoarece, dintre toate speciile de vulpi existente, este cea mai mică. Culoarea sa neobișnuită și coada uriașă, pufoasă, precum și forma ochilor o disting semnificativ de ceilalți reprezentanți ai acestei specii.

Pe Internet circulă mai multe glume despre aceste vulpi pitice: cică ar fi întruchiparea încercării nereușite a unui artist amator de a desena o vulpe obișnuită și, din cauza expresiei feței par supărate e toată lumea.

Vă propunem o selecție de imagini cu vulpi tibetane care vă vor face să le priviți din altă perspectivă.

1.

2.

Comparativ cu alți reprezentanți ai acestei specii, vulpea tibetană are o formă mai lungă a corpului. Cu toate acestea, dimensiunea și greutatea corporală sunt mult mai mici decât la alte specii. Cea mai mare vulpe tibetană este puțin mai mare decât o pisică. Lungimea corpului unui adult este de 60-70 de centimetri, greutatea corporală de la 5 la 6 kilograme.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Corpul său mic este complet acoperit cu blană deasă care protejează animalul de vânturi puternice.

12.

13.

O trăsătură caracteristică a aspectului este o coadă lungă și foarte pufoasă. Lungimea cozii este aproape egală cu lungimea corpului și este de 30-45 de centimetri.

14.

Vulpile tibetane sunt nespus de frumoase și la fel de misterioase ca și habitatul lor principal.

15.

16.

Dacă vă uitați atent la numele său, nu este greu să ghiciți despre habitatul acestor animale. Ele locuiesc în stepele și în semi-deșerturile platoului tibetan, unde temperatura aerului în timpul verii poate ajunge la 30 de grade, iar în timpul iernii să scadă până la -40 grade.

17.