Imaginația a fost definita multă vreme ca un proces de combinare a imaginilor, ceea ce se potrivește numai imaginației artistice. Dar procesul creator se poate observa atât în știință cât și în alte domenii, precum matematica, coregrafia, sportul, chiar și în domeniul organizatoric, astfel încât putem defini, la momentul actual, imaginația ca fiind acel proces psihic al cărui rezultat îl constituie obținerea unor reacții, fenomene psihice noi pe plan cognitiv, afectiv sau motor.
Există oameni care știu să creeze niște capodopere din aproape toate obiectele care ajung în mâinile lor. Acesta este, cu siguranță, un talent care merită toată admirația noastră.
O simplă bucată de spumă și puțină imaginație și iată rezultatul.
O inserție foarte originală de pe un raft cu cărți.
O rochie extrem de originală!
Un tort sub formă de poieniță. Focul este real.
O pictoriță finlandeză creează asemenea capodopere. Lucrările sale sunt geniale!
O mini-gradină mobilă.
O veioză în formă de ciuperci.
Chipul Giocondei.
Domnul Pringls.
Fular-cerb.
Șarpe de hârtie.
Un hot dog de piatră.
Acesta este, de fapt, un tort.
O idee foarte interesantă.
O chitară realizată din creioane colorate.
Un tablou din hârtie.
Acest copac de 110 ani trebuia să fie tăiat. Dar a fost transformat într-o biblioteca publică.
După cum puteți observa, imaginația joacă un rol esențial în activitatea umană, incluzându-se ca verigă componentă centrală a creativității noastre. Ea aduce un spor considerabil la cunoașterea realității și a viitorului, a posibilului.
Imaginația are o funcție cognitivă foarte importantă în lărgirea sferei cunoașterii, explorând zone noi și căutând soluții noi la problemele existente.