17 file impresionante din istorie care ne demonstrează cât de pricepuți erau meșterii de cândva

Pentru a studia istoria nu este suficient să cunoaștem date și fapte seci. Pentru a putea înțelege cum au trăit oamenii în diferite epoci este important să știm cum arăta viața lor de zi cu zi. Ce obiecte foloseau, ce decorațiuni purtau. De-a lungul secolelor oamenii au învățat să creeze niște lucruri absolut impresionante.

1. Statuile din lemn în mărime naturală ale luptătorilor de sumo au fost realizate de sculptorul japonez Yasumoto Kamehachi în 1890. Ochii lor sunt de sticlă, iar părul este real.

2. Ochiul unei statui antice de marmură a zeiței Hygeia, aproximativ secolele V-IV î.Hr.

3. Curtea templului hindus din Srirangam este decorată cu 40 de statui de războinici pe ca care au fost sculptate în secolul al XVI-lea din bucăți solide de piatră.

4. Celebrele muqarnas din Moscheea Shah din orașul Isfahan din Iran, care a fost construită în secolul al XVII-lea.

5. S-ar putea să recunoașteți bolțile magnifice ale Catedralei Gloucester din Anglia din filmele Harry Potter. Aici au fost filmate unele scene. Construcția acestei catedrale s-a încheiat în 1412.

6. Ceas deșteptător din secolul al XVI-lea. 

7. Compendiul este un instrument astrologic pentru navigația maritimă și calculele calendaristice. Această copie a fost făcută în 1557.

8. Verighetă evreiască din aur din secolul al XVII-lea, găsită în Italia.

9. Balon pentru narghilea din jad alb, decorat cu aur, incrustat cu smaralde si rubine. Este creația unor maeștri indieni din secolul al XVII-lea.

10. Această cană chinezească are peste o mie de ani!

11. Struguri din ametist și frunze din jad. Acesta este un ornament din China de pe timpul dinastiei Qing.

12. Oamenii de știință nu au reușit să-și dea seama ce funcție îndeplinește acest obiect de jad. A fost creat de meșteri chinezi din secolul al XVII-lea.

13. Un alt obiect uimitor din China – o ceașcă de fildeș sculptată în care se țineau pensule de caligrafie.

14. Minge Temari. Acesta este numele tehnicii tradiționale japoneze de broderie pe bile.

15. Armura care i-a fost dăruită regelui englez Edward al VII-lea în India în 1875. Este fabricată din solzi de pangolin, cupru, catifea, aur, turcoaz, rubine, fildeș, mărgele de sticlă și perle.

16. Cizme victoriene din piele și catifea.

17. Portretul unui tânăr egiptean purtând o coroană de iederă. A fost pictat la începutul secolului al II-lea d.Hr.