17 curiozități despre Maroc care vă vor schimba impresia despre țara mandarinelor

Marocul este țara în care putem admira oceanul, deșertul, munții acoperiți de zăpadă, piețele agitate și aroma unică. Caprele se urcă pe copaci, ceaiul este servit într-un mod special, iar varietatea culorilor din jur bucură privirea.

Caprele pasc pe copaci pentru că sunt prea puține pășuni. 

În orașele din Maroc culoarea mașinilor de taxi este diferită; de exemplu în Casablanca culoarea este roșu închis, în Marrakech este ocru, iar în Tanger este verde-albastru. 

În timpul nunții mireasa îmbracă tocmai 7 rochii. Iată cum arată cea de-a 5-a rochie, care este cel mai greu de purtat din cauza numărului mare de detalii de pe ea.

Orașul Gulimin, situat în sudul Marocului și în nordul Saharei de Vest, este numit și Poarta deșertului (sau portul deșertului). Aici se află una dintre cele mai mari piețe de cămile.

Ceaiul este servit aici într-un mod special: se toarnă dintr-un ceainic de  metal în pahare mici de sticlă.

Vânzătorii de apă, care umblă pe străzi și piețe, nu au un preț fix, ci se bucură de ceea ce le oferă cumpărătorul. De multe ori le oferă apă celor care nu au bani.

Orașul Agadir a fost distrus de cutremurul din 1960, dar a fost complet reconstruit în conformitate cu standardele seismice obligatorii. Acum este cea mai mare stațiune balneară din Maroc.

M-am îndrăgostit de ușile din această țară! Sunt unice!

Fotografie pe care am făcut-o într-o piață din Maroc.

Tajine sau tagin este un fel de mâncare din carne și legume, precum și vasul care se utilizează pentru prepararea acestui fel de mâncare.  

Această fotografie, pe care mi-a trimis-o un prieten, seamănă cu un tablou. Chefchaouen.

Încălțăminte tradițională din Maroc. Cele mai aprinse culori.  

Splendoarea oceanului te lasă fără cuvinte și atrage surferi din întreaga lume.

Arganul, din fructul căruia se produce uleiul de argan, crește doar în Maroc.

Negocierea este o artă. După ce soțul meu a negociat cu pricepere, a fost numit berber și chiar ni s-a propus să bem ceai împreună.

Această fotografie, pe care am făcut-o în Maroc, este uimitoare!

Dacă ajungeți în Maroc,vizitați plaja Legzira. Dacă Chefchaouen este un oraș albastru ca cerul, atunci plaja Legzira este ca planeta Marte.