16 vedete pe care am încercat să le transformăm în modelele din picturile lui Rubens

Peter Paul Rubens este cunoscut ca unul dintre cei mai mari pictori flamanzi care transpunea pe pânzele sale doamne cu forme voluptoase, care au devenit idealul de frumusețe al Renașterii, iar conceptul de „femeia lui Rubens” a apărut și în viața de zi cu zi.

Auzim destul de des termenul rubensian sau expresia „cu forme rubensiene” ori referiri la „stilul rubensian”, care vine să definească formele unei femei. Stilul rubensian provine de la talentul, inspirația și energia inepuizabilă a lui Peter Paul Rubens, pictor, diplomat și portretist flamand. Pornind de la inspirația pe care i-au dat-o cele două soții ale sale, Isabelle Brandt și Hélène Fourment, trăsăturile lor fiind recunoscute la toate personajele feminine din picturile lui Peter Paul Rubens, peste 1400 la număr, marele artist flamand a creat personaje feminine care degajă o energie colosală, stilul său fiind definit de femeia gingașă, cu forme senzuale și expresive. Se pare că operele marelui pictor devin actuale și în lumea modernă, când pasiunea pentru pozitivitatea corpului ia un avânt considerabil.

Am încercat să ne imaginăm cum ar fi arătat vedetele noastre preferate în epoca celebrului pictor.

Sarah Jessica Parker.

Anne Hathaway.

Jennifer Aniston.

Mila Kunis.

Kim Kardashian.

Charlize Theron.

René Zellweger.

Keira Knightley.

Courtney Cox.

Gwyneth Paltrow.

Kate Winslet.

Nicole Kidman.

Beyoncé.

Britney Spears.

Zendaya.

Angelina Jolie.

În urma acestui experiment am ajuns la concluzia că unor vedete li s-ar potrivi de minune aceste modificări, adăugându-le și mai mult farmec și grațiozitate.

Ce părere aveți despre aceste schimbări? Cărei vedete i se potrivește această retușare? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii.