16 trucuri ingenioase din viața de zi cu zi pe care nu le știați înainte

Există diferite trucuri care sunt menite să ne simplifice viața.

Unele sfaturi de pe Internet la început par foarte ciudate, dar s-ar putea dovedi nespus de utile.

Articolul nostru de astăzi conține câteva sfaturi pe care le-am testat și funcționează.

Dacă nu aveți bandă dublă adezivă, puteți folosi plasturele. 

Pentru a face bandă dublă adezivă este suficient să procedați ca în aceste imagini. Pe lângă faptul că veți putea lipi părțile rupte ale jucăriilor, veți putea pune și tablouri pe perete.

În loc de carton este mai bine să puneți monede sub picioarele mobilierului.

Izolatorul de vibrație pentru mașini vă va ajuta să reduceți zgomotul apei atunci când nimerește în chiuveta metalică. 

Acest tip de izolator se vinde în magazinele auto. Poate fi folosit pentru a reduce zgomotul apei dintr-o chiuvetă metalică, cadă și țevi. Pentru a face acest lucru trebuie să tăiați materialul în benzi, să îl încălziți puțin cu un uscător de păr și să îl lipiți pe o suprafață degresată. După aceea trebuie să-l fixați cu o rolă sau cu o spatulă. Rezultatul este în fotografia de mai jos.

Pentru a răci mai repede mâncarea fierbinte puteți pune, înainte de a găti, farfuriile în congelator.

Dacă nu aveți niciun suport pentru periuță de dinți în apropiere și suprafața chiuvetei este murdară, vă vine în ajutor cleștele pentru rufe. 

Adidașii se spală mai bine, dacă puneți și alte lucruri în mașina de spălat.

Experții recomandă să puneți câteva prosoape vechi în mașina de spălat atunci când spălați adidașii. Acest lucru vă va ajuta să aveți o încărcătură echilibrată, iar adidașii nu vor lovi cuva în timpul spălării.

„În loc de prosoape am folosit un pulover vechi, iar rezultatul m-a surprins deoarece adidașii mei dar s-au spălat mai bine decât de obicei. Dar atunci când spălați adidași albi, ar trebui, desigur, să alegeți haine care nu-i vor păta”.

Depozitați cabluri în tuburile de carton rămase de la prosoapele de hârtie.

Urmele de lipici rămas pe suprafețe pot fi îndepărtate cu ușurință cu ulei pentru bebeluși.

Pentru ca tablourile și fotografiile să nu zgârie pereții este suficient să faceți o „bară de protecție” cu ajutorul lipiciului.

Cadrele tablourilor și ale fotografiilor de pe perete pot zgâria vopseaua și tapetul. Pentru a preveni acest lucru, puteți folosi un pistol de lipit pentru a face un fel de „bară de protecție” pe colțurile cadrului din partea din spate.

Rafturile frigiderului, recipientele pentru alimente și foile de copt se curăță foarte ușor în mașina de spălat.

Elasticul obișnuit vă va ajuta să evitați închiderea accidentală a încuietorilor ușilor din casă.

Pentru a împiedica aburirea oglinzii din baie trebuie să aplicați soluție polish auto pe suprafața acesteia. 

Acest truc va funcționa dacă veți aplica polish pe oglindă înainte de a face un duș. După aceea oglinda trebuie ștearsă cu o cârpă uscată, acest lucru va ajuta la evitarea aburirii ulterioare.

O plasă de țânțari ruptă poate fi ușor reparată cu ojă.

Din păcate nu am avut la îndemână ojă incoloră pentru a face locul de lipire mai puțin vizibil. Dar este important că această metodă este eficientă.

Dacă puneți benzi de cauciuc pe tocător, acesta nu va aluneca pe blat.

Pentru ca rufele să nu se șifoneze în mașina de spălat puteți adăuga cuburi de gheață care vă vor scuti de călcarea obositoare.

Acest truc poate fi folosit în cazul în care aveți mașină de spălat cu funcție de uscare. Este suficient să adăugați cuburi de gheață în cuvă atunci când hainele sunt uscate. Aburul va netezi cutele.

Această metodă nu a funcționat în cazul stofelor dense, dar lenjeria de pat s-a netezit perfect. În fotografia de mai jos este o față de pernă abia scoasă din mașină.

Hainele șifonate pot fi netezite fără fier de călcat, cu ajutorul unei perne de dimensiunea potrivită.