16 soluții aparent grozave pe care le folosim la renovarea locuinței, dar apoi regretăm

Unele soluții de design arată foarte bine în showroom-urile magazinelor și pe paginile revistelor, dar, în realitate, multe dintre ele se dovedesc a fi extrem de incomode în viața de zi cu zi și necesită foarte multă grijă și atenție.

Vă prezentăm în continuare 16 soluții care, la prima vedere, par grozave, dar nu sunt chiar așa.

Blat din lemn în bucătărie.

Una dintre cele mai atractive opțiuni este blatul de lemn care arată foarte bine, dar este foarte pretențios deoarece se pătează foarte ușor, dar se curăță destul de greu.

Masă de marmură.

Marmura este acum la modă, dar este destul de capricioase deoarece, la fel ca și lemnul, se pătează foarte ușor, dar se curăță  greu.

Aragazul cu suprafața din sticlă ceramică.

Acest tip de aragaz arată foarte bine mai ales atunci când este spălat și șters bine. Dar orice picătură de apă, sos sau grăsime îi va strica aspectul. Pentru a evita acest lucru va trebui să stați mereu cu o cârpă în mână.

Panouri din lemn pe electrocasnicele încorporate.

Aceste panouri sunt greu de curățat deoarece lemnul necesită mai multă atenție și utilizarea detergenților speciali.

Brâu de bucătărie din faianță albă.

La prima vedere culoarea albă pare a fi o soluție perfectă pentru bucătărie deoarece se combină cu aproape orice mobilier, adăugând luminozitate încăperii. Dar până veți începe a găti. Pe suprafața lucioase se vor observa toate petele de grăsime și stropii de ulei.

Chiuvetă de bucătărie întunecată.

Nu vă lăsați tentați să instalați o chiuvetă neagră din ceramică sau din oțel inoxidabil deoarece se pătează foarte ușor și se curăță destul de dificil.

Raft suspendat pentru tigăi și cratițe.

Stilul rural se bucură în ultima vreme de popularitate. Unul dintre elementele sale este raftul suspendat care arată frumos, dar nu este practic deoarece se acoperă destul de repede cu un strat gros de praf, cu pânză de păianjen și este incomod să-l curățați.

Frigider din inox.

Electrocasnicele din inox necesită o îngrijire aparte deoarece fiecare atingere lasă amprente pe suprafață. Deci, trebuie să le ștergeți de mai multe ori pe zi.

Faianță neagră în baie.

Negrul este acum la modă. Dar evitați să puneți faianță neagră în baie deoarece se va vedea tot praful și orice picătură de apă va lăsa urme și pete. Prin urmare, după fiecare duș va trebui să ștergeți suprafețele.

Baterie neagră.

Robinetele, capetele de duș și blaturile negre sunt în mare parte vopsite; la început vopseaua va dispărea de pe suprafețele mai solicitate și apoi de pe restul. De acea ar fi mai bine să renunțați la această idee.

Robinete încorporate.

Robinetele încorporate în pereții băii arată interesant, dar nu sunt practice. În cazul unor scurgeri va trebui să deteriorați peretele pentru a repara.

Chiuvetă colorată.

„După ce am renovat baia îmi plăcea foarte mult chiuveta albastră. Arăta foarte bine. Exact până în momentul în care am decis să mă spăl pe dinți. După aceea timp de câteva minute am curățat chiuveta. Acum am întotdeauna un burete lângă chiuvetă”.

Tavan de lemn în baie.

O altă greșeală este tavanul de lemn din baie. Din păcate, lemnul și umiditatea nu se împacă prea bine.

Un singur întrerupător pentru  lumina și ventilatorul de baie. 

Ventilatorul este zgomotos și i-ar putea trezi pe membrii familiei.

Lămpi suspendate

Lămpile suspendate nu sunt comode deoarece riscați să vă loviți capul, iar copiii mici ar putea să se agațe de ele.

Podea de lemn.

Lemnul este ecologic, frumos și cel mai important, rezistent, dar este destul de capricios deoarece se zgârie și se pătează.