16 secrete de stil ale italiencelor, care sunt considerate, pe bună dreptate, foarte fierbinți

Statutul de capitală a modei îl deține orașul italian Milano. Italienii cunosc bine tendințele modei și știu cum să creeze ținute stilate și originale. Italiencele se bazează pe feminitate și acordă o mare atenție detaliilor și accesoriilor.

1. Italiencele nu se tem să poarte mai multe inele.

Italiencele poartă bijuteriile într-un mod cu totul special, în Italia puteți vedea mai multe bijuterii incompatibile pe mâinile doamnelor, însă ceea ce poate părea la început ciudat, la o examinare mai atentă a întregului ansamblu vă va aminti de stilului baroc.

2. Nu există niciodată prea multe brățări.

Pe lângă inele italiencelor le plac brățările, de aceea câteva brățări pe mâini sunt un atribut important al unei fashioniste italiene.

3. Ochelarii de soare sunt un accesoriu important.

În Italia ochelarii de soare nu sunt doar un element funcțional, ci un detaliu important al ținutei, o adevărată fashionistă va avea în stoc mai multe modele diferite: de la clasic la extravagant.

4. Italiencele preferă oja întunecată.

Italiencele nu prea iubesc unghiile roșii, preferând culorile mai închise: bordo, albastru închis, maro și chiar negru, care se potrivesc perfect cu pielea închisă la culoare.

5. Rochia preferată este tubino.

Italiencelor le place să poarte rochii, în special tubino sau creion, deoarece sunt niște modele universale, care se încadrează în orice cod vestimentar.

6. Negrul este culoarea lor preferată. 

În ciuda climatului cald, italiencelor le plac foarte mult hainele negre pentru că sunt practice și, în al doilea rând, se combină bine cu pielea lor bronzată.

7. Italiencele au grijă de pielea de pe picioare și brațe. 

Italiencele au mare grijă de pielea de pe picioare și brațe, preferând în special depilarea cu ceară.

8. Mândria oricărei italience este părul ei.

Italiencele sunt renumite pentru părul gros și aspru, care le permite orice tip de coafură.

9. Blugii skinny nu s-au demodat niciodată în Italia.

În timp ce restul lumii preferă blugii mai largi, fashionistele italience continuă să poarte blugi skinny, principala regulă a lor nu este de a asculta moda, ci de a o subordona, purtând ceea ce le place și li se potrivește.

10. Garderoba de bază este o investiție foarte bună. 

Italiencele preferă ținutele simple: bluză albă sau tricou frumos, blugi care se aranjează și o geacă neagră, dar nu uită regula conform căreia calitatea este mai importantă decât cantitatea, iar cea mai bună investiție sunt lucrurile atemporale care le servesc mulți ani.

11. Italiencele acordă o mare importanță pantofilor.

Italiencele preferă încălțămintea originală, cu diferite tipuri de decor: pene, cristale, strasuri precum și cea în stil masculin.

12. Femeile din Italia poartă cizme fără colanți.

Suntem obișnuiți cu faptul că cizmele sunt doar pentru sezonul rece, dar italiencele gândesc altfel: pe vreme rece rareori le vezi purtând cizme, pe care le poartă fără colanți, ca picioarele să rămână goale și genunchii să fie vizibili.

13. Italiencele nu uită să-și sublinieze talia cu o centură.

Centura este un accesoriu foarte important pentru ele, deoarece le ajută să obțină o siluetă frumoasă și feminină.

14. Trenciul este perfect pentru extrasezon.

Trenciul clasic în nuanțe neutre are un loc aparte în garderoba italiencelor; acesta se potrivește atât cu fuste, cât și cu rochii și blugi.

15. Italiencele pot purta mai multe genți simultan.

Geanta joacă un rol important în garderoba fashionistelor italiene, pentru viața de zi cu zi aleg deseori modele de tip cross-body pe care le poartă peste umăr, iar o caracteristică neobișnuită în imaginea italiencelor este combinația mai multor genți în același timp.

16. Poartă pălărie în orice perioadă a anului.

Acesta este un accesoriu elegant, care poate completa cu succes orice aspect, iar italiencele poartă pălărie indiferent de sezon.