16 reguli de machiaj, care s-au dovedit a fi mituri!

Fetele moderne cunosc milioane de sfaturi, cum să-și aleagă și să folosească produsele cosmetice. Cu toate acestea, nu toate recomandările sunt de fapt utile. Drag cititor, în articolul de astăzi am decis să vă dezvăluim cele mai populare mituri despre machiaj, în care încă mai credem în zădar. Iată care sunt acestea:

Mitul №1: Rujul roșu nu se potrivește oricui.

Aceasta este o minciună de 110%: rujul roșu este absolut potrivit pentru toate femeile. Principalul lucru este să alegeți nuanța potrivită.

Mitul №2: Rimelul trebuie aruncat atunci când se usucă. 

Perioada de valabilitate a rimelului este de 3 luni după prima utilizare, deoarece acest produs cosmetic este cel mai simplu mod de a obține o infecție a ochilor. Cu timpul, rimelul devine mediul perfect pentru apariția bacteriilor, care pot infecta ochii.

Mitul №3: Dacă introduceți peria rimelului în tub de mai multe ori la rând, puteți scăpa de cocoloașe. 

Dacă efectuați acest pas, aerul intră în tubul cu rimel, ceea ce scurtează durata valabilității acestuia. Pur și simplu înmuiați peria în rimel și răsuciți-o ușor.

Mitul №4: Nu este necesar să spălați machiajul înainte de culcare. 

În timpul somnului, pielea noastră se reînnoiește și devine mai proaspătă și mai hidratată. Dacă lăsați machiajul peste noapte, atunci porii se vor înfunda și acest lucru poate duce la deshidratarea pielii sau la o infecție.

Mitul №5: Produsele cosmetice nu au o dată de expirare și pot fi folosite până se termină. 

Nu, nu și încă o dată nu! Toate produsele cosmetice au perioada sa de valabilitate și o dată expirare, iar producătorii îl indică întotdeauna pe ambalaj cu un semn special. Expirarea acestui termen începe din momentul în care ați deschis pentru prima dată un anumit produs.

Mitul №6: Pensulele de machiaj nu trebuie spălate dacă le folosiți numai dvs. 

Pensulele dvs vin în contact cu o mulțime de suprafețe și produse. Cu cât evitați curățarea pensulelor, cu atât mai multe bacterii se vor acumula pe ele. Acest lucru nu numai că amenință cu probleme de piele, ceea ce este important în primul rând, dar, de asemenea, reduce în mod semnificativ durata de utilizare a pensulei în sine.

Mitul №7: Produsele cosmetice nu se strică. 

Dacă nu păstrați produsele cosmetice în mod corespunzător, atunci acestea se vor strica mult mai devreme decât se va încheia perioada de valabilitate. De exemplu, unele produse cosmetice nu sunt recomandate pentru a fi păstrate în locuri întunecate și calde.

Mitul №8: Rimelul rezistent la apă poate fi folosit zilnic. 

Dacă nu riscați să nimeriți sub ploaie și nu aveți nevoie să folosiți un rimel rezistent la apă, vă recomandăm să-l folosiți pe cel obișnuit. La sfârșitul zilei, veți avea nevoie de mult mai mult efort pentru a elimina un astfel de rimel, iar frecarea excesivă a ochilor va face genele mai slabe și mai fragile.

Mitul №9: Crema hidratantă va înlocui cu ușurință un primer. 

În afară de hidratare, primer-ul uniformizează tenul. În plus, produsele cosmetice aplicate deasupra primer-ului vor dura mult mai mult.

Mitul №10: Concealer-ul trebuie aplicat înainte de a aplica un fond de ten. 

Dimpotrivă, se recomandă să aplicați mai întâi un fond de ten și apoi să mascați celelalte dezavantaje cu un concealer. Deci, veți folosi mai puțin produs – doar de cât aveți nevoie. Iar machiajul dvs va arăta mult mai lejer.

Mitul №11: Fondul de ten dăunează pielii. 

Orice fond de ten modern conține multe ingrediente utile de îngrijire, filtre solare și componente care protejează pielea de condițiile de mediu nefavorabile, o hrănesc și o hidratează pe tot parcursul zilei. Este important doar să alegeți un produs potrivit pentru tipul dvs de piele.

Mitul №12: Nuanța sprâncenelor ar trebui să fie de 2 tonuri mai întunecată decât cea a părului. 

Acest lucru este valabil numai dacă aveți părul blond. Brunetele ar trebui să evite sprâncenele întunecate: fac fața să arate mai sever.

Mitul №13: Pentru a reda buzelor volum, trebuie să desenați un contur, depășind linia lor. 

Această tehnică este bine folosită pentru sesiuni foto, iar în viață buzele mărite în acest fel arată nenatural. Încercați să aplicați umbre strălucitoare sau pudră pulbere strălucitoare pe mijlocul buzei de sus și o picătură pe cea de jos. Datorită jocului de umbre, buzele vor părea mai mari.

Mitul №14: Dermatograful întunecat face ochii mai mari. 

Dermatograful întunecat și machiajul în stil smoky eyes face într-adevăr ochii mai expresivi. Dar săgețile negre groase creează efectul ochilor adânciți și în consecință, ochii par mai mici. Pentru a îi mări, ar trebui să aplicați umbre deschise și dermatograf pe pleoapa interioară.

Mitul №15: Fondul de ten nu poate fi aplicat pe zona din jurul ochilor. 

Fundațiile de noua generație nu conțin elemente care usucă drastic pielea. Ele pot fi aplicate în zona din jurul ochilor.

Mitul №16: Umbrele albastre reprezintă o relicvă a trecutului. 

Cele mai recente tendințe de machiaj dovedesc contrariul: în trend sunt nuanțele de umbre albastre, turcoaz și azurii. Pentru imaginea de zi este destul de ușor să diluați albastrul cu o altă nuanță — de exemplu, bej. Dacă aplicați umbra albastră complet pe pleoapa mobilă, treceți deasupra umbrelor cu un dermatograf negru – acesta va atenua imaginea și va oferi farmec.

Ce mituri despre machiaj cunoașteți dvs? Așteptăm cu drag comentariile.