16 reguli de etichetă pe care le încalci mereu. Nr.8 îți va lua mult timp să-l obișnuiești!

Bineînțeles toată lumea spune “Mulțumesc!” și “Cu plăcere!”, dar acesta e un minim obligatoriu al bunelor maniere, care nu este și suficient.

Eticheta nu este o reminiscență a sec. XIX. De fapt regulile care pot părea “învechite” și “ridicole” au un sens foarte puternic. Ar fi bine să le practice toată lumea! Este o plăcere nemaipomenită să vezi oameni manierați, educați și respectuoși, care îți inspiră și ție aceleași sentimente binevoitoare.

женский-онлайн.рф

16 reguli de etichetă pentru lumea contemporană

1. Nu bateți din palme în dreptul feței, ci în fața pieptului.

2. Mai întâi așezați-vă în mașină, abia apoi trageți picioarele. În acest fel nu vă veți lovi la cap și nici nu veți arăta trecătorilor lenjeria intimă.

3. Înainte de a unge o felie de pâine, puneți-vă puțin unt în propria farfurie, ca fărâmiturile dvs. să nu ajungă în farfuria comună.

4. Nu arătați cu degetul, folosiți palma deschisă.

Romanets/Shutterstock.com

5. Când strănutați, acoperiți gura cu mâna stângă. Mâna dreaptă, adică cea “socială”, trebuie să rămână curată.

6. După ce ascultați un toast, nu vă grăbiți să gustați băutura, ci mai întâi răspundeți-i cu vorbitorului cu ceva cuvinte de mulțumire. În timpul toastului uitați-vă strict la vorbitor, stabiliți cu el un contact vizual.

7. Sarea și piperul întotdeauna se transmit împreună.

8. Gentuța sau paharul trebuie ținute mereu în mâna stângă. Mâna “socială” se ține mereu liberă.

Nadya Korobkova/Shutterstock.com

9. Fiind la o nuntă, evitați urările publice prea personale adresate miresei. Cuvintele “În sfârșit ai devenit mireasă!” sună de parcă ați crezut că ea va fi toată viața fată mare. Faceți câteva urări frumoase pentru ambii miri, pentru noua familie.

10. Când ședeți pe scaun, nu stați cu un picior peste celălalt. Țineți tălpile alăturate pe podea.

11. Cine invită la restaurant are responsabilitatea de a achita factura. În nici un caz nu împărțiți suma în jumătate.

12. Nu trebuie să anunțați pe nimeni că mergeți la baie. Cuvintele “Îmi cer scuze” sunt suficiente.

13. Oricine poate întârzia întâmplător. Dar dacă întârzierile dvs. au caracter regulat, asta arată o lipsă de respect față de persoanele care vă așteaptă.

14. Niciodată nu ascultați discuțiile particulare ale altor oameni. V-ar fi plăcut ca cineva să asculte gândurile dvs. și să le mai și discute apoi?

nelen/Shutterstock.com

15. Dacă ați uitat numele interlocutorului, recunoașteți asta, cereți-vă scuze și întrebați din nou numele.

16. Dacă aveți o întâlnire de afaceri, nu cereți containere pentru a lua acasă mâncarea rămasă. E o mare lipsă de profesionalism!

Anvergura acestor reguli este chiar impresionantă! Vă recomandăm să le luați pe rând, astfel încât peste câteva luni să fiți un exemplu de comportament civilizat!