16 reguli de etichetă care trebuie neapărat respectate.

Regulile de etichetă trebuie cunoscute și respectate de toți, fără excepții. Acestea ne oferă șansa să comunicăm eficient, într-o societate cultă. Vă prezentăm mai jos cele 16 reguli de etichetă, atât de importante pentru fiecare în parte:

1. Să memorați pentru toată viață: nu puteți merge să vizitați pe cineva fără aviz. La urma urmei, poate că persoana este ocupată și are alte planuri sau este într-o formă proastă și nu ar vrea să fie văzută.

2. Este urât să lăsați umbrela deschisă după ploaie în locuință și este chiar inutil, pentru că se usucă mai bine când este închisă.

3. Este indecent să puneți o geantă de mână pe masă sau pe genunchi. Dacă poșetele mici de mână uneori pot fi puse pe masă, celelalte – doar pe spatele scaunului.

4. Adevărul este că nu arată bine când punga din celofan obișnuit servește ca o pungă pentru cumpărături. Cumpărați-vă acest lucru necesar și folosiți-l de fiecare dată.

5. Bărbații sunt obligați să țină haina partenerei sale în mână și să o ducă la vestiar.

6. Este amuzant chiar și atunci când se spune că un halat de baie este și o haină de casă. Acesta servește doar pentru ca să nu ieșiți goi după baie. Iar uniforma de acasă este un costum sportiv sau pantaloni și bluză.

7. Copiii învață de la adulți. Dacă îi învinuiți pentru că nu bat la ușă când vin la Dvs, atunci e vina părintelui! Faceți același lucru și copiii vă vor urma exemplul.

8. Nu este deloc etic când după o plimbare, oamenii nu își scot pălăria și mănușile.

9. După standardele de modă este dezgustător să purtați mai mult de treisprezece bijuterii. Cum se poate purta un inel peste mănuși? Memorizați – cu cât mai puține bijuterii, cu atât mai frumoasă și decentă va fi imaginea dvs.

10. Nu vă faceți griji dacă sunteți în companie și nu știți cine ar trebui să plătească factura. Dacă vi se spune că sunteți invitați undeva de către cineva, atunci el trebuie să plătească, iar dacă vă decideți să mergeți undeva cu prietenii, atunci toată lumea plătește – fiecare pentru sine!

11. Știați că bărbatul ar trebui să fie primul care intră în ascensor? Și când ieșiți, merge cel care este mai aproape de ușile ascensorului.

12. În mașină, după șofer ar trebui să stea femeia. Iar când aceasta pleacă, bărbatul este obligat să o ajute.

13. Față de o persoană sau ai unei companii, nu este frumos să spuneți că sunteți la dietă și să refuzați deliciile oferite.

14. Către oamenii străini și necunoscuți ar trebui să vă adresați ”DVS”. Este neplăcut să auzi modul în care adulții se adresează cu prenumele ”TU”.

15. Bârfeala despre oamenii dragi nu este permisă!

16. Mergând la cinema, trecând prin rândurile sălii pentru a ajunge la locul dvs, trebuie să vă deplasați cu fața spre cei ce deja și-au ocupat locurile.

Dvs ce reguli de etichetă le considerați cele mai importante? Așteptăm comentariile cu drag.