16 reguli care nu pot fi încălcate de către membrii familiei regale

Membrii Casei Regale trebuie să respecte numeroase reguli pe care nici măcar Regina nu le poate încălca.

Iată 16 reguli care nu pot fi încălcate de către membrii familiei regale:

1. Femeile din familia regală poartă fuste și mai puțin pantaloni.

Protocolul regal nu îi interzice însă Regina nu poartă niciodată pantaloni. Kate și Meghan Tinerii poartă uneori pantaloni, dar nu și la evenimentele oficiale.

2. Geanta este ținută în mâna stângă.

Mâna dreaptă trebuie să fie liberă pentru a saluta publicul.

3. Aprobarea rochiei de mireasă.

Se pare că este imposibil să te căsătorești cu un prinț într-o rochie pe care Regina nu o aprobă. Aceasta este un punct obligatoriu al protocolului.

4. Manichiură discretă

Membrii familiei regale britanice nu au voie să aibă unghii colorate și mai ales în nuanțe închise. Și în viața de zi cu zi, regina și ducesele preferă nuanțe transparente și naturale.

5. Nu oricine poate purta o tiara.

Tiarele pot fi purtate numai în cadrul evenimentelor de gală, însă numai de către mirese și femeile căsătorite.Femeile necăsătorite și doamnele divorțate un au dreptul să poarte acest accesoriu.

6 .Geanta Reginei transmite câteva mesaje.

Regina preferă să își asorteze geanta cu ținutele colorate. Dacă Regina își mută geanta de pe brațul stâng pe cel drept, își dorește ca discuția să se încheie. Dacă își pune poșeta pe masă, e semn că în cinci minute cina sau prânzul respectiv va lua sfârșit.

7. Micile gentuțe de mână sunt folosite pentru a acoperi decolteul.

În momentul în care femeile coboară din mașină, trebuie să își acopere decolteul cu geanta de mână. Prințesa Diana era recunoscută pentru folosirea micilor gentuțe de tip „clutch”, în această situație.

8. Clutch-urile sunt folosite pentru a evita strângerile de mână.

Dacă un membru al familiei regale își ține poșeta cu două mâini, atunci evită o strângere de mână, deci în acest caz nu se recomandă să i se întindă mâna. Meghan și Kate sunt surprinse de multe ori ținându-și poșeta în față.

9. Regina trebuie să poarte culori vii pentru a ieși în evidență.

Regina Elisabeth a II-a este cunoscută pentru pasiunea față de culorile pastel. Ea trebuie să fie observată de către public, în cadrul evenimentelor la care participă. Toți trebuie să știe unde se află regina.

10. Este o tradiție veche ca Regina să poarte pălării.

Regina nu apare niciodată în public fără pălărie. Dacă evenimentul este neoficial, acesta acoperă capul cu o batistă. Această tradiție are rădăcini vechi, în trecut considerându-se că femeile trebuie să aibă mereu părul acoperit.

11. Atunci când călătoresc membrii familiei regale trebuie să poarte mereu în bagaj ținute de doliu. 

Membrii familiei regale trebuie să aibă întotdeauna haine de doliu în bagajele de călătorie. Chiar dacă pare o regulă ciudată, ea are un motiv întemeiat. Un eveniment de acest gen s-a întâmplat pe când Regina era doar o prințesă, și în zborul de întoarcere din Kenya, a fost forțată să aștepte în avionul ce aterizase înapoi în Regatul Unit, atunci când tatăl ei a murit, deoarece nu era îmbrăcată corespunzător.

12. Tinerii prinți trebuie să poarte întotdeauna pantaloni scurți.

Mulți au observat că în fotografie micuții prinți poartă cel mai adesea pantaloni scurți. Aceasta este o tradiție veche aristocratică. Pantalonii lungi pot fi purtați numai de bărbații adulți. Băieții trebuie să fie îmbrăcați mai puțin formal, cel puțin până la vârsta de 8 ani.

13. Fără platforme!

Acesta regulă ține mai mult de preferințele Reginei. Nu poate suferi pantofii cu platformă. Din moment ce Reginei nu-i place acest model de pantofi, ducesele încearcă să nu poarte acest model de pantofi în prezența ei.

14. O persoană al cărei scop este să-i „lărgească” pantofii Reginei înainte ca ea să îi poarte.

Regina apelează la serviciile unei persoane special alese pentru a se ocupă să-i lărgească pantofii. Aceasta dorește să se simtă mereu confortabil în timpul în care își desfășoară atribuțiile.

15. Femeile ce aparțin Casei Regale poartă mereu greutăți în tivul rochiilor.

Pentru a evita ca vântul să le ridice rochiile și să le pună într-o situație jenantă, femeile din familia regală sunt nevoite să atașeze greutăți în tivul rochiilor. Dar ducesele neglijează această regulă.

16. Este obligatoriu ca membrele Casei Regale să poarte dresuri.

Conform protocolului regal, nu este elegant ca o doamnă să nu poarte dresuri. Aceasta este o regulă respectată cu sfințenie de către doamnele Casei Regale care adeseori aleg să poarte un dres natural. Meghan o încălcă adesea, dar Kate și Regina respectă această regulă.